Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SK SENCO Doubravka - SŠ Plzeň MD 5:0 (2:0)

publikováno 02.10.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

2.10.2016 6. kolo KPMD

sestava: Lukasch (6), Vrbata (7), Štěpánek (6), Sloup (6), Hlinka (7), Tesař (7), Janda (8), Tichý (7), Santner (6), Brejcha J. (7), Vámos (6)

lavička: Brejcha V. (6), Novotný (6), Holeček (7), Volek (7)

branky: zase nic

     Po zpackaném minulém utkání se naše mladé pušky chtěly dnes pokusit dokázat si proti těžkému soupeři, že fotbal hrát nezapomněly. Bohužel tým zabředl do výsledkové ale hlavně herní krize, ze které se dostane pouze tehdy, pokud jednotliví hráči budou vůbec chtít. Trenér Konopík se musel obejít bez zdravotně indisponovaného kapitána Chudoby a ani Uvízl nebyl k dispozici. Umělku zkrápěl lehký déšť, což ale na výkon natož na funkci vliv nemělo.

     Od začátku zápasu jsou to domácí hráči, kteří přebírají aktivitu na svoje kopačky a opticky získávají více ze hry. Zatím ale zůstává pouze u náznaků příležitostí. Náš tým se směrem dopředu prosazuje velice těžko. Balón nedokážeme udržet na kopačkách delší dobu o ohrožení soupeřovy branky nemluvě. Všechny pokusy o ztečení naší svatyně soupeřem se nám prozatím daří eliminovat – někdy i s trochou štěstí. Ve 25. minutě si jeden z domácích kopáčů pohraje s našimi zadáky na levé straně hřiště. Využívá svojí rychlosti, vbíhá do šestnáctky, kde zkouší udělat dlouhou kličku vybíhajícímu Jirkovi, ale dostává se s balónem až k levé brankové čáře a nedokáže ho rychleji zasunout do prázdné branky. Kutálející se kouli naši zadáci vykopávají z brankové čáry alespoň do rohu. Za další dvě minuty soupeřova aktivita vrcholí, když ztrácíme balón ve středu hřiště a jeden z protihráčů po narážečce se spoluhráčem vletí do naší šestnáctky a podél vybíhajícího Jirky posílá míč k pravé tyči – 0:1. :-@ Saša má zdravotní problémy po jednom ze soubojů. Ještě pár minut se zkouší zapojit do hry, ale nejde to. Ve 37. minutě je tedy první vynucené střídání. Sašu nahrazuje Venca. Uběhne pár desítek sekund a jeden ze soupeřů neví, co s balónem. Rozhodne se tedy pro klasiku – vystřelit. Na jeho přízemní ne příliš prudký pokus Jirka vůbec nereaguje v domnění, že míč branku mine. Když mu hlavou bleskne, že tato situace zřejmě nenastane, je pozdě. Nezbývá než si dojít pro kouli ke svojí pravé tyči – 0:2. :-@ Laciná branka před pauzou našim hráčům vůbec na sebevědomí nepřidá. Chlapci hrají sice rozhodně lépe než minulý týden, co je to ale platné, když současné skóre odpovídá obrazu hry a aktuální síle obou souborů. Kontaktní branka by nás určitě povzbudila, ale šance si prostě nejsme schopni vytvořit.

     Do druhé půle protáčíme brankáře, když Jirku střídá Vašek. Hned v úvodní minutě domácí kopáči staví naše hráče do role solných sloupů, když podnikají rychlou, pohlednou akci na jeden dotek. Na jejím konci se jeden ze soupeřů dostává do palebné pozice a z 20ti metrů tvrdě pálí. Vašek ránu boxuje na roh. Poté se obraz hry na několik minut mění a my sledujeme naše hráče, kterak praktikují důraznou nátlakovou hru a skutečně zamykají domácí borce na jejich polovině. Je to jiné kafe, ale soupeře dokážeme zatlačit pouze před šestnáctku a opět žádná příležitost. V 53. minutě se soupeř po delší době dostává k naší brance a má možnost zahrávat roh z levé strany. Balón propadá na malé vápno k jednomu neobsazenému soupeři, proti němuž se bleskurychle vrhá Vašek a vyráží jeho střelu z bezprostřední blízkosti do bezpečí. Hlína také již delší dobu hraje se sebezapřením a v 60. minutě odkulhává ze hřiště. Nahrazuje ho Pažout. Bohužel ten je smutným hrdinou situace v 63. minutě, když se nechá obejít na levé straně jedním ze soupeřů. Následný další postup protihráče nehodlá nechat bez odezvy a již v našem vápně jej absolutně netakticky stáhne k zemi – penalta. Domácí exekutor je bezchybný, když si Vaška posílá na opačnou stranu – 0:3. :-@ Naše aktuální rozpoložení dokumentuje situace hned po našem rozehrání ze středového kruhu. Prakticky vzápětí přicházíme o balón a nabuzení domácí hráči se hrnou na naši polovinu. Naši kopáči souboje pouze předstírají a jeden z protihráčů má najednou před sebou mezi našimi rozestoupivšími se zadáky krásnou vymetenou dálnici. Proti němu se snaží vyběhnout Vašek, ale balón soupeři navíc ideálně skočí, takže následný lob přelétá vysunutého gólmana a končí v naší síti – 0:4. :-@ V 70. minutě se na hřiště podívá i Petr, který prostřídává vyčerpaného Pepíka, jehož výkon jako jeden z mála snese přísnější měřítko. V 73. minutě naši frajeři na levé straně pouze předstírají účast při bránění pronikajícího soupeře, který se lehce s balónem na noze dostává k brankové čáře a posílá ho na zadní tyč. Tam je další z našich kopáčů až druhý, takže zakončující soupeř pohodlně doklepává balón prakticky do prázdné branky – 0:5. :-@ Nepopulární „bůr“ je na světě.

     Vnutit soupeři svoji hru na nějakých 15 minut – to je žalostně málo. K utkání jsme přistoupili sice lépe než k minulému zápasu, ale tentokráte jsme narazili na kvalitativně lépe připraveného protivníka, který dokázal potrestat naše chyby. Nejvíce ale zamrzí přístup některých našich kopáčů, kteří utkání v určité fázi doslova a do písmene zabalili. I prohrát se musí umět s pocitem, že to lépe dnes prostě nešlo – a to zatím vůbec neumíme. Dva tři hráči si dnes mohou říci, že hráli po celý zápas nadoraz. Ti ostatní se již zřejmě těšili na pondělní vyučování – chvályhodné, ale pro další fotbalový vývoj k ničemu. Pokud nebude každý jeden hráč přistupovat k utkání s patřičnou odpovědností možná, že ve FIFě na počítači se výsledky dostaví rychleji a bez námahy. Fotbal je týmová hra, tak ji ale tak musíme začít brát. Příští utkání je zkrátka potřeba odjezdit od začátku až do konce bez ohledu na konečný výsledek. Pokud to dokážeme, bude to po dlouhé době konečně pozitivní krok, od kterého se budeme moci odrazit dále.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz