Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Přeštice 1:4 (1:3)

publikováno 25.09.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

25.9.2016 5. kolo KPMD

sestava: Holeček (5), Vrbata (6), Štěpánek (6), Sloup (7), Hlinka (6), Tesař (6), Janda (8), Chudoba (6), Santner (5), Brejcha J. (5), Vámos (5)

lavička: Uvízl (7), Tichý (7), Brejcha V. (6), Novotný (6), Lukasch (6)

branky: Chudoba

     Naši mladíci si dnes chtěli napravit reputaci po minulém promočeném a hlavně nepovedeném utkání v Domažlicích. Trenér Konopík měl tentokráte k dispozici kompletní kádr. Soupeř z Přeštic měl být podle aktuálního tabulkového postavení a předváděných výkonů hratelný a náš tým byl proto před zápasem pasován do role mírného favorita zvláště poté, když se do naší sestavy vrátili někteří marodi.

     Bohužel již 2. minuta naznačuje, jakým směrem se utkání bude ubírat. Zatímco po svém individuálním průniku do šestnáctky soupeře Saša nedokáže z nadějné pozice trefit zařízení, hosté přicházejí prakticky vzápětí s okamžitou odpovědí. Na konci jejich rychlého výpadu do naší otevřené obrany přichází příhra hostujícího sprintera pod sebe od pravé brankové čáry na hranici našeho malého vápna. Tam jsou naši zadáci druzí a další ze soupeřů pohodlně doklepává do prázdné branky, poněvadž Petr si vystoupil proti přihrávajícímu protihráči – 0:1. :-@ Branka soupeře obrovsky motivuje a jeho hráči vycházejí vítězně z většiny osobních soubojů. Jsou důraznější a hlavně vůli převyšují naše kopáče. Sledujeme hru se spoustou osobních soubojů, což nám vůbec nevoní. Nedokážeme se probít blíže k hostující šestnáctce. Ve 23. minutě si navíc jeden ze soupeřů pohraje s Vrbym na levé straně a má tak cestu k naší brance zcela vymetenou. Před vybíhajícím Petrem zachová chladnou hlavu a přízemní křížnou střelu umísťuje přesně mimo jeho dosah ke vzdálenější tyči – 0:2. :-@ Ve 26. minutě to již zavání debaklem. Hosté kopou přímák z nějakých 20ti metrů. Petr jde proti balónu, který hostujíc kopáč posílá přes námi postavenou zeď. Náš gólman je u míče včas a daří se mu ho vyrazit nad sebe. Potom bohužel snad vlivem slunce ztrácí orientaci a padající kouli si prakticky háže za sebe do sítě – 0:3. :-@ Na naše hráče padá ještě větší deka. Za další dvě minuty jde Santi do jednoho ze soubojů velmi nešikovně kolenem napřed a po jeho nebezpečném zákroku musí postižený soupeř střídat. Náš záložník samozřejmě vidí v rukou sudího žlutou kartu. Ve 34. minutě je žlutým napínákem potrestán i jeden ze soupeřů, když přerušuje rozběhnutého Honzu. Nařízený přímák propadá za soupeřovu obranu. K balónu se dostává Mára a z pravé strany šestnáctky posílá svoji křížnou střelu kolem padajícího gólmana k zadní tyči – 1:3. (so) To by přeci jen mohlo naše hráče povzbudit k tomu, aby se pokusili s utkáním něco udělat. Dvě minuty před přestávkou vidí žlutou kartu další ze soupeřů, když si neodpustí několik nemístných poznámek. Hosté po první půli zaslouženě vedou, když nemůžeme najít recept na jejich bojovnost a poctivý výkon. Korigující branka nás ale přeci jen může vrátit do utkání.

     Do druhé půle protáčíme gólmany. Místo Petra si jde do branky stoupnout Jirka. Navíc Vrbyho střídá Denis. Naše odhodlání ale je to tam hned po situaci v úvodní minutě druhého poločasu. Jirka dostává malou domů od svých spoluhráčů, zbytečně čeká s rozehrávkou a sám se dostává pod tlak atakujícího soupeře. Zkouší poslat balón na pravou stranu na obsazeného Mimiho. Ten je sice u míče dříve, ale následnou příhru adresuje přímo na nohy dalšího napadajícího soupeře, který je najednou zcela sám před naším gólmanem, jehož pořádně vykoupe krátkou kličkou a zasouvá kouli do naší zívající svatyně – 1:4. :-@ Tak to je přímo horrrorrrový úvod druhé půle. Naši snahu jsme tak zmačkali a vyhodili do koše. Máme hlavy dole a soupeř toho využívá k dalším výpadům. Ve 46. minutě jeden z hostujících kopáčů vyplavává po levé straně a uhání nikým neohrožován směrem k naší brance. Ve vápně poté dělá kličku doleva vybíhajícímu Jirkovi a zasouvá míč do prázdné branky. Tam ale dobíhá Cheby, který sebezničujícím zákrokem balón putující do naší sítě v poslední možné chvíli dostává na roh. Bohužel při svém snažení naráží do levé tyče vlastní branky, která je přeci jen z poněkud pevnějšího materiálu než tělesná schránka našeho zadáka. Odnáší to tak Chebyho ruka a hrudník – doufejme, že pozápasové lékařské vyšetření bude k našemu obětavému obránci milosrdné. Místo zbouraného Chebyho tak vbíhá na hrací plochu Miči. V 50. minutě se blýská na lepší časy, když Denis zahrává nařízený přímák ze vzdálenosti nějakých 25ti metrů. Jeho táhlá jedovka ale trefuje pouze levou spojnici břevna a tyče soupeřovy branky. V následující minutě vidí další ze soupeřů žlutou kartu, který zajíždí do Pepíka. Fauly na obou stranách přibývají a v 54. minutě žlutě před sebou vidí tentokráte Mimi, který se skluzem snaží přerušit postup jednoho ze soupeřů, což se mu nakonec ani nepovede. V 57. minutě rozběhnutého Mimiho za pomoci rukou stahuje další protihráč a znovu se žlutí. V další minutě se dva hráči soupeře hrnou na našeho posledního nešťastníka, ale svůj postup nesmyslně zbrzdí, takže následný střelecký pokus již neprochází přes naše vrátivší se hráče. Spíše se bojuje, než hraje. Hostům náskok stačí a pohodlně zachytávají naše sporadické výpady. V 68. minutě posíláme do hry poslední dva hráče z lavičky. Santiho se Sašou tak nahrazují Pažout s Vencou. V 70. minutě vidí další žlutou kartu Honza za útočný faul v šestnáctce soupeře. V 76. minutě prakticky namažeme soupeři balón na kopačky přímo před naší šestnáctkou. Jeden ze soupeřů má ideální prostor pro zakončení. Do jeho prudké střely se položí Jirka a vyráží jí ke svojí levé tyči. Hostující kopáč balón dobíhá a zkouší kouli dorazit do prázdné branky. Jirka se mu ale tygřím skokem poslední záchrany vrhá do rány a fantasticky zneškodňuje i druhou tutovku. Bohužel to na naší bolestné porážce vůbec nic nemění.

     Začátky obou poločasů nás zastihly zcela nekoncentrované a nepřipravené, což mělo rozhodující vliv na průběh celého zápasu. Soupeře to maximálně nabudilo a naše hráče naopak zcela vykolejilo. Hosté byli po většinu zápasu lepším týmem a měli viditelně větší hlad po vítězství. My jsme se opět začali utápět v individuálních průnicích, které k ničemu nevedly. Našim hráčům na hřišti scházela lepší komunikace a vzájemné povzbuzení se. Poslední dvě utkání nás zastihla zcela nepřipravené. Z herní krize se ale musíme dostat pouze my sami. Příští týden nepůjdeme do utkání rozhodně jako favorité a proč se nekousnout zrovna proti silné Doubravce. Bez poctivé práce a tréninku to ale nepůjde. Dokažme si, že s tím kulatým nesmyslem pár zajímavých kousků dovedeme.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery