Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Přeštice 4:2 (3:1)

publikováno 25.09.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

25.9.2016 5. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (8), Kopáček L. (7), Ženíšek (8), Frank (6), Toman (8), Krejča (7), Fakan (7), Bušek (7), Kopáček J. (6), Vokáč (7), Kutlák (7)

lavička: Kořan (5), Šural (5), Krejčí (-), Červík (7)

branky: Bušek, Vokáč, Ženíšek, Kutlák

     V dnešním utkání proti Přešticím jsme znovu museli potvrzovat roli velkého favorita. Jakákoliv bodová ztráta by byla obrovským překvapením a citelnou ztrátou. Trenér Dejmek se musel obejít bez zdravotně indisponovaných Puchoně, Gashiho a Ulrycha. Netradičně v nedělním dopoledni jsme tak v příjemném slunečném počasí chtěli předvést poctivý výkon.

     Začátek zápasu nám vychází náramně. Hned ve 2. minutě zahráváme první rohový kop z levé strany. Na Fakyho centr si na hranici malého vápna naskakuje nehlídaný Ejdy, který svou upravenou patkou jemně posouvá balón přesně ke vzdálenější tyči – 1:0. (so) Rychlá branka nás nabudí a začínáme se prezentovat pestrou kombinační oku lahodící hrou. V 8. minutě Faky svůj druhý roh tentokráte přetahuje na zadní tyč, kde Cigi svojí hlavičkou trefuje pravou bližší tyč soupeřovy svatyně. Za další dvě minuty se v krátké době po sobě dostává dvakrát do zakončení Voky, když nejdříve vyplave po levé straně do šestnáctky soupeře, ale jeho přízemní pokus k zadní tyči mu hostující gólman výborným rozklekem likviduje. Vzápětí se nám daří dostat balón znovu do vápna, ale Voky v zajímavé pozici nedokáže prostřelit hradbu těl před sebou. V 17. minutě se Voky otáčí ve středu hrací plochy s balónem na noze a z 25ti metrů vypouští ze svých kopaček zvíře. Balón po ideální trajektorii končí v pravé šibenici hostujícího zařízení – 2:0. (so) Nádherná branka korunuje naši stálou aktivitu. Hned v další minutě Cigi vysouvá po pravé straně Kutliho, který se pokouší technicky obstřelit vybíhajícího gólmana, ale ten balón lehkou tečí posouvá na roh. Ve 22. minutě si Faky znovu staví míč k levému rohovému praporku a na jeho následný centr si tentokráte naskakuje Žéňa, který na zadní tyči koníčkem překonává soupeřova kýpra – 3:0. (so) Naši hráči do těchto chvil předvádějí fotbal se vším všudy. Jsou v pohybu, nabízejí se a soupeře zamykají na jeho polovině. Bohužel po půlhodině hry zřejmě přichází uspokojení a naše aktivita viditelně klesá. Vše vyvrcholí ve 41. minutě, kdy místo soustředění se na hru, naši kopáči vedou diskusi se sudím ohledně jednoho odpískaného zákroku. Hosté rychle rozehrávají, ale jejich průnik ještě dokážeme odvrátit na roh. Naše soustředění ale stále není ideální, poněvadž nejsme schopni uklidit jednoduchý balón a soupeř se dostává k odraženému míči a z hranice šestnáctky zkouší zakončovat. Bohužel Kuba ve snaze střelu zblokovat ji tečuje do protipohybu Karpyho. Ten by zřejmě balón pomalu směřující do jeho branky zastavit dokázal, nebýt jeho podklouznutí v klíčovém okamžiku. Taktu mu chybí osudných pár čísel – 3:1. :-@ A může být ještě hůře. Dvě minuty před koncem hosté posílají mezi naše zadáky dlouhý centr, na který si nabíhá jeden z protihráčů. Proti němu startuje Karpy a výborným zákrokem podrží své nekoncentrované spoluhráče, když ve vzájemném souboji vyráží balón do autu. Na půlhodinový výborný výkon jsme tak během pár minut nechali velmi rychle zapomenout. Hostům jsme tak dovolili nadechnout se a druhý poločas může být ještě velmi zajímavý, pakliže se nedokážeme vrátit do zápasu.

     Hned ve 47. minutě se po našem rohu z pravé strany dostáváme k odraženému míči a zkoušíme zakončit. Proti střele jeden ze soupeřů nesmyslně naskakuje s rukama nahoře – penalta. Balón si bere Kutli a nedává gólmanovi žádnou šanci, když svoji prudkou přízemní střelu umísťuje k pravé tyči, zatímco brankář volí opačnou stranu – 4:1. (so) Další rychlá branka by nás mohla nakopnout, ale bohužel neděje se tak. Pokračujeme v profesorské hře ze závěru poločasu. V 54. minutě střídáme gólmany, když Karpyho protáčí Červ. V 58. minutě dnes nevýrazného Pepíka střídá Šury. Za další dvě minuty hrozíme znovu po našem dalším rohu z pravé strany. Nejdříve zkouší hlavičkovat Šury, ale soupeř balón dostává alespoň na hranici velkého vápna, odkud vzápětí nebezpečně pálí Žéňa, ale hostující kýpr další rozklekem dostává kouli od své pravé tyče do rohu. V 62. minutě Láďu nahrazuje Koři. V posledních minutách se množí nepřesnosti při našich útočných výpadech a vrcholem všeho je situace v 70. minutě. Po našem přímáku Koři nachází svojí příhrou jednoho ze soupeřů a Frankie následný hostující centr hlavou ideálně posouvá na jedno z nabíhajících přeštických tykadel. To korunuje svůj únik vpádem do naší šestnáctky a přehozením vybíhající Červa k zadní tyči – 4:2. :-@ Svými chybami se tak sami dostáváme pod určitý tlak. V 75. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zákrok na Cigiho. V 81. minutě se na hřiště podívá i poslední hráč z lavičky. Fíla prostřídává Cigiho. Směrem dopředu již nejsme schopni vůbec nic vymyslet. Hráči mají v hlavách spíše kontrolu aktuálního stavu. Soupeř si naštěstí nevěří natolik, aby zkusil utkání ještě více zdramatizovat, což by při našich některých lajdácky řešených situací nebyl pro některé zdatnější hráče žádný problém. Utkání tak nakonec kostrbatě dovedeme ke třem potřebným bodům.

     Po úvodní třicetiminutovce, kdy nás bylo plné hřiště, a hosté nevěděli, kam dřív skočit, jsme začali šetřit pohybem a naopak počítali chybné nahrávky. Místo toho, abychom soupeře po proměněné darované penaltě dorazili, naopak jsme jej sami vrátili do zápasu několika začátečnickými chybami. Vítězství se sice počítá, ale příští týden musíme praktikovat styl hry, který jsme předváděli na počátku zápasu, pokud budeme chtít na zrádné doubravecké umělce uspět. Až příští týden se zřejmě ukáže, jak silný je náš letošní výběr a zdali se můžeme měřit s týmy, kteří letos hodlají hrát o samotné čelo soutěže. Pakliže nechceme příští neděli přerušit naši vítěznou sérii, každý z hráčů bude muset podat soustředěný výkon při celém svém pobytu na hřišti. Každé byť malé zaváhání nás může stát zápas. Tak znovu do práce chlapci.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz