Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

Jiskra Domažlice - SŠ Plzeň MD 4:0 (2:0)

publikováno 17.09.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

17.9.2016 4. kolo KPMD

sestava: Volek (), Vrbata (), Štěpánek (), Janda (), Hlinka (), Santner (), Chudoba (), Brejcha J. (), Novotný (), Brejcha V. (), Vámos ()

lavička: Tesař (), Holeček ()

branky: snad příště

     Ani na utkání našich mladíků se počasí neumoudřilo a hlavně ve druhé půli se nedalo hovořit o nějakém májovém deštíčku. Oproti minulému kolu neměl k dispozici trenér Konopík Tichého s Lukaschem, na druhou stranu byl k zápasu připraven Tesař. Náš soupeř zatím nezískal ani bod, ale dvě ze tří svých utkání odehrál proti velkým favoritům. Čekali jsme, jak si naše mladé pušky poradí s umělou trávou a s počasím.

     Do první velké příležitosti se dostává Saša, který obdrží balón na hranici šestnáctky, ale svůj pokus z velmi nadějné pozice posílá bohužel vysoko nad domácí branku. Již tolik otřepané pravidlo nedáš – dostaneš je naplněno hned vzápětí v další minutě, když Jiskra zahrává roh z pravé strany. Jeden ze soupeřů je důraznější v hlavičkovém souboji než náš obránce a na zadní tyči trká balón ponad zasahujícího Vaška – 0:1. :-@ Podobně jako v předchozím utkání se naši hráči nemohou dostat do hry a blýská se zejména před naší brankou. Několikrát nás podrží Vašek, když někdy i s trochou štěstí odvrací soupeřovy pokusy. V našem útočném snažení stojí za zmínku snad jen Sašův individuální průnik přes tři hráče soupeře, ale jeho následný střelecký pokus je dalším protihráčem zblokován. Ve 23. minutě neustojí Pepík atak na svoji osobu a strká do faulujícího soupeře. Jeho odveta je sudím ohodnocena žlutou kartou. V 32. minutě nejsme schopni zastavit průnik jednoho ze soupeřů po pravé straně, který se dostává k přízemní přihrávce do šestnáctky. Vašek balón konečky prstů posouvá na zadní tyč, kde necháváme absolutně osamoceného soupeře, který doklepává míč do naší odkryté branky – 0:2. :-@ V 35. minutě vidí žlutou kartu Hlína za faul na jednoho ze soupeřů. Domácí hráči jsou po celý první poločas agresivnější, důraznější a poctivě si jdou za svým. Hraje se převážně na naší polovině a naši hráči hrají bez zájmu, nedokáží se povzbudit a dostat se do hry. S takto praktikovanou hrou nemáme šanci na zvrat utkání.

     Po přestávce to několik minut vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Sice si žádné šance nevytváříme, ale daří se nám alespoň opticky hru vyrovnat. Ve 48. minutě Vrbyho nahrazuje Mimi. Bohužel v 50. minutě domácí využívají další zmatky v našich zadních řadách. Vašek nejdříve fantasticky zasáhne proti soupeřovu výpadu, ale zadáci ho nechávají na holičkách a nejsou schopni dostat se k odraženému balónu. Jeden z místních kopáčů tak pohodlně skóruje do prázdné branky – 0:3. :-@ V 57. minutě Petr střídá Chebyho. Naše hra hlavně pod tíhou aktuálního skóre znovu upadá do šedi a domácí hráči pohodlně kontrolují svůj náskok. Opět si příležitosti vytvářejí většinou pouze místní kopáči, když řádně větrají naši nespolupracující obranu. Poslední hřebíček do naší rakve přibíjejí v 73. minutě po vysunutí jednoho z domácích kopáčů po levé straně. Na rychlý kontr je krátký i náš gólman, který se hodně zlobí na své laxní spoluhráče – 0:4. :-@ Vysvobozuje nás až závěrečný hvizd sudího píšťalky. Jediné pozitivum tak je, že se konečně můžeme ukrýt v šatnách a pustit si horkou sprchu.

     Dnešní utkání se nám skutečně nepovedlo. Domácí hráči nás předčili snad ve všem – v bojovnosti, nasazení a přizpůsobení se tvrdým podmínkám. Naši kopáči mlčeli, obrana nespolupracovala a nedařil se nám vůbec přechod do útoku. A to nás ještě několikrát podržel Vašek. S tímto přístupem se můžeme těšit na daleko větší gólový příděl od letošních favoritů soutěže. Umělá tráva nám sice dělala velké problémy, ale rozhodně to nebyla ta rozhodující příčina našeho mizerného výkonu. Kluci vědí, že je v jejich silách předvést se v daleko lepším světle. Nezbývá než se z dnešního zápasu poučit a znovu se pustit do tréninkového procesu, abychom se zodpovědně dokázali připravit na příští domácí utkání proti Přešticím. Ani tento soubor nepatří zrovna k nejslabším, a pokud k zápasu nepřistoupíme diametrálně odlišně než k tomu dnešnímu, nebude nám dobře po těle. Tak co chlapci – dokážeme se zvednout?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz