Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FC Dynamo Horšovský Týn 7:1 (2:0)

publikováno 10.09.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

10.9.2016 3. kolo KPMD

sestava: Volek (8), Vrbata (7), Chudoba (8), Janda (8), Hlinka (7), Brejcha V. (7), Brejcha J. (7), Tichý (7), Santner (7), Holeček (7), Vámos (7)

lavička: Novotný (7), Štěpánek (8), Lukasch (6)

branky: Vámos 2x, Štěpánek 2x, Tichý, Vrbata, Brejcha J.

     Naše mladé pušky si dnes chtěly napravit reputaci po nezvládnutém utkání z minulého víkendu. Soupeřem jim byl staronový účastník krajského přeboru z Horšovského Týna. Trenér Konopík se musel obejít bez Sloupa s Tesařem a nakonec nedorazil ani Uvízl. Naopak ke svojí premiéře v letošním ročníku byl připraven Štěpánek. Kouč vynesl jeden ze svých trumfů hned při skládání základní sestavy, když na hrot našeho útoku postavil třetího gólmana Holečka jako překvapivého žolíka. V letním parném poledni nás čekal náročný zápas.

     Začátek zápasu se nese ve znamení naší aktivní hry, kdy zkoušíme soupeře napadat již při zakládání jejich útoku. Náš fyzicky náročný způsob hry začíná nést svoje ovoce. Ve 4. minutě nalezou na pravé straně na soupeře Petr s Vencou, obírají ho o balón a Venca se dostává do vápna. Jeho následná střela se ale vykroutí kolem vzdálenější tyče. V další minutě znovu zatlačíme na soupeře a Miči již v šestnáctce soupeře přihrává Honzovi, který pálí. Jeho pokus sice jeden ze soupeřů vykopává z brankové čáry, ale odkopnutý vysoký balón se snáší k Sašovi, který nekompromisně propaluje hradbu těl před sebou – 1:0. (so) V 7. minutě podnikáme rychlý brejk, když Venca se dostane na pravé straně před soupeře a postupuje až k pravé brankové čáře. Odtud zkouší zpětnou příhru do vápna, na kterou sice domácí gólman konečky prstů dosáhne, ale míč posune pouze k volnému Sašovi, který nemá nejmenší problém doklepnout kouli do zívající branky – 2:0. (so) Po dvou rychlých brankách ale naši hráči přestávají tlačit na pilu, sundávají nohu z plynu a hosté toho využívají ke zkonsolidování obrany. Protihráče sice držíme v úctyhodné vzdálenosti od naší branky, ale dlouho si nemůžeme vytvořit kloudnou příležitost. Až ve 27. minutě se hrneme ve větším počtu vpřed. Venca si na pravé straně obhazuje soupeře, přihrává Mičimu, který z pravé strany vápna posílá příhru na zadní tyč, odkud Santi ze zajímavé pozice pálí nad hostující svatyni. Hned v další minutě se v soupeřově šestnáctce ke střele dostává Petr, ale jeho pokus v posledním okamžiku zblokuje jeden z hostujících zadáků. Ve 34. minutě si Pepa bere balón na vlastní polovině, postupně nádherně přechází snad přes tři hráče soupeře. Doputuje až do hostující šestnáctky, kde proti vystoupivšímu gólmanovi míč pouze špičkou kopačky píchne, takže kýpr s pořádnou porcí štěstí dostává míč alespoň na roh. Za další dvě minuty na sebe ve vápně soupeře svojí nožní ekvilibristikou upozorňuje Saša. Z druhého doteku pálí, ale míč pouze lehce tečuje levou tyč soupeřovy branky. Ve 38. minutě Saša znovu dostává míč v levém rohu šestnáctky pod svoji kontrolu a pálí. Tentokráte svoji dělovkou rozezvučí břevno hostujícího zařízení. V poslední minutě první půle potom náš míčový kouzelník kompletuje svůj tyčhattrick, když nejdříve Venca získává na pravé straně balón a po chvíli svojí příhrou nachází na opačné straně šestnáctky právě Sašu. Ten zamíří a prudkou ranou trefuje pravou tyč týnské svatyně. Všechny tři tyče trefené za necelých pět minut – to již člověk musí hodně znát. Soupeře vůbec k ničemu nepouštíme, ale po dvou rychlých brankách držíme střelecký půst. Tak snad ve druhé půli.

     Po přestávce jde na hrací plochu celá naše lavička. Místo Venci, Petra a Vaška, který se s balónem mnohokrát nepotkal, vidíme na hrací ploše, Pažouta, Chebyho a Jirku. No a právě Jirka je smutným hrdinou záležitosti ve 42. minutě. Po našem úvodním obléhání soupeřovy šestnáctky se s balónem dostáváme na vlastní polovinu a Vrbi uklidňuje hru malou domů. Jednoduchý balón z jeho kopačky zcela čistě prochází pod kolíky Jirkova obutí a líně se došourá až za brankovou čáru – 2:1. :-@ Náš gólman si tak právě podat žádost o smolaře celého utkání. Nechceme připustit zbytečnou dramatizaci zápasu a pouštíme se znovu do útočení. Ve 48. minutě máme možnost zahrávat přímák z nějakých 25ti metrů. Miči posílá balón přes zeď a tentokráte chybuje hostující gólman, když dělá úkrok právě za postavenou zeď a nestíhá reagovat na míč letící do jeho sítě – 3:1. (so) Od této chvíle hosté utkání pouze dohrávají. V 50. minutě si Mára krásně naráží se Sašou a rázem se dostává za hostující obranu, ale tváří v tvář gólmanovi pálí pouze přímo do něj. Za další dvě minuty kopeme roh z pravé strany. Balón obloučkem přelétává gólmana, ale Hlína v tísni snad z metru míjí prázdnou branku. V 53. minutě podnikáme rychlou akci, když míč dostáváme ze středu hrací plochy doprava na Vrbiho. Ten centruje a nepovedený centr k všeobecnému překvapení končí až v síti u zadní tyče hostující branky, když gólman hrubě podceňuje letící kouli a pouze ji konečky prstů škrtá za sebe – 4:1. (so) Vrbi tak dnes vsítil další lacinou branku, tentokráte ale do té správné sítě. V 60. minutě posílá Santi z pravé strany zpětnou příhru na hranici hostující šestnáctky Honzovi. Ten si balón sklepává, uvolňuje se přes zadáka soupeře a zakončuje přesně k pravé tyči – 5:1. (so) V 63. minutě vymýšlí Mára ulici vlevo na nabíhajícího Chebyho, který stíhá zakončit dříve, než k němu přisupí jeden z obránců. Nepříliš prudká střela prochází přes tělo zasahujícího gólmana až do sítě – 6:1. (so) V 66. minutě znovu Mára vysouvá Sašu po levé straně. Ten zatáhne balón až k brankové čáře, odkud posílá zpětnou příhru do vápna na nehlídaného Chebyho. Ten se vůbec nerozpakuje a svoje kuchlo nekompromisně nakouří pod víko. Gólman nemá vůbec šanci reagovat – 7:1. (so) V 73. minutě nejdříve Cheby stojící s rukama v bok na hranici malého vápna sleduje, kterak hostující gólman vyráží náš další střelecký pokus, aby se míč náhodně odrazil až k jeho kopačkám. Hattrick mu ale není dopřán, poněvadž nedokáže prostřelit hradbu těl, která se mezitím před jeho osobou postavila. Sudí ve velkém horku vzápětí utkání končí.

     Proti slabému soupeři si mládenci s chutí zahráli. Cestu za povinným vítězstvím jsme si poněkud zkomplikovali klasickým vlastňákem, ale po následném odpadnutí soupeře jsme měli úlohu ulehčenou. Každopádně jsme se dnes vyvarovali oproti minulému utkání nepřesností a nedůsledností. Příští týden v Domažlicích to zřejmě bude zcela jiné utkání. Znovu to ale bude hlavně o přístupu a správné motivaci. Proti loňskému mistrovi se určitě naši chlapci budou chtít ukázat. Můžeme uspět ale pouze tehdy, pokud zlepšíme střeleckou produktivitu a vyvarujeme se zbytečných chyb a nepřesností. Nenecháváme proto nic náhodě a nové jádro týmu se bude v týdnu připravovat ve vysokohorském prostředí – to musí přinést ovoce. Tak příště v Domažlicích. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery