Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

Košutka Plzeň - SŠ Plzeň MD 1:1 (0:0) 7:6 na p.k.

publikováno 03.09.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

3.9.2016 2. kolo KPMD

sestava: Lukasch (8), Vrbata (6), Sloup (7), Janda (7), Hlinka (6), Brejcha V. (5), Tichý (8), Chudoba (6), Santner (7), Brejcha J. (7), Vámos (6)

lavička: Novotný (7), Tesař (7), Uvízl (8), Holeček

branky: Vámos 

     Také naše mladé pušky se minulý týden naladili na vítěznou vlnu a podobný výkon hodlali zopakovat i na půdě druhého nováčka soutěže. Trenér Konopík měl k dispozici prakticky stejnou sestavu jako v úvodním zápase. Do branky se postavil Lukasch a na střídačce byl navíc připraven Uvízl.

     Bohužel vstup do utkání se nám příliš nepovedl. Hráči působí nesoustředěným dojmem a vyrábějí velmi laciné chyby. Hned v úvodní minutě tak prakticky vnutíme soupeři balón a ten podniká rychlý brejk do naší otevřené obrany. Na konci akce jeden z protihráčů pálí z pravé strany naší šestnáctky naštěstí do středu branky. Jirka tvrdou ránu dokáže vyboxovat do bezpečí. V 10. minutě se naši tři zadáci až příliš mazlí s balónem a jediný hráč soupeře je donutí k chybě. Obírá je o hračku a sype si to do našeho vápna. Naštěstí protihráče ještě stačíme dostat alespoň trochu pod tlak a jeho střelecký pokus končí vedle pravé tyče. V 19. minutě již poněkolikáté odevzdáváme balón domácím hráčům na pravé straně. Soupeř jde sám na naši branku a pálí. Proti jeho prudké střele Jirka stíhá včas vyběhnout a vykrýt ji. Vyražený balón se ale dostává k dalšímu absolutně nepokrytému protihráči, který se ocitá v totožné pozici jako jeho předchůdce. Jirka je ale rychle na nohou, znovu musí proti soupeři a dalším výborným zákrokem nás zachraňuje od pohromy. Naše hra je plná nepřesností, nedokážeme si nahrát, o nějaké kloudné akci ani nemluvě. Až ve 34. minutě se nám daří pohledná záležitost, když Saša vymýšlí krásnou ulici středem hrací plochy na rozběhnutého Mičiho. Ten využívá své rychlosti, jde sám na gólmana, kterému dělá dlouhou kličku na levou stranu a zasouvá balón do odkryté branky. Bohužel jeho doklepávačka je příliš slabá a jeden z vrátivších se domácích zadáků nám radost kazí, když míč skluzem vykopává z brankové čáry. Soupeř ale navíc okamžitě odpovídá, když podniká rychlý brejk až před naši branku. Domácí tykadlo se dostává z levé strany až před Jirku a nikým neobtěžováno trefuje bližší tyč našeho zařízení. K dorážce se domácí borci naštěstí již nedostávají. Za další dvě minuty musí ze hřiště Honza kvůli nakopnutému kotníku a místo něj se na hrací plochu podívá Mimi. Ve 38. minutě posíláme dlouhý nákop do domácích obraných řad a zkoušíme zatlačit soupeře. Miči se dostává před svého strážce, ale poněvadž je v tísni, musí přihrát na volného Sašu. K tomu ale přisupí jeden pes obranář a v poslední chvíli, když se již Saša chystá zakončovat, mu kouli ukopne od nohy. Naši hráči jsou viditelně zaskočeni houževnatostí a bojovností domácích kopáčů. Absolutně se nemůžeme dostat do zápasu. Naše fatální chyby zatím naštěstí soupeř nedokázal potrestat. Pokud budeme chtít dnes uspět, musíme slézt zpátky na pevnou zem a diametrálně změnit přístup k utkání.

     Do druhé půle nastupuje Pažout, který protáčí Vencu. Obraz hry se ale příliš nemění a diváci sledují vyrovnanou bitvu. Čeká se na první branku. Ve 48. minutě letí balón z levé strany po ose Santi, Mára a doprava na Pažouta, který si to namíří do šestnáctky. Ze zajímavé pozice poté pálí a o pár čísel míjí zadní tyč. Hlínu poté střídá Denis. V 51. minutě již udeří – bohužel v naší šestnáctce. Pozdě reagujeme na nakrátko zahraný domácí roh z pravé strany a centr již letí na zadní tyč, kde necháváme jednoho ze soupeřů beztrestně hlavičkovat. Jeho hlavička je absolutně přesná, když míč zapadá přesně k pravé tyči mimo dosah zasahujícího Jirky – 0:1. :-@ Obdržená branka nás ale paradoxně nabudí a za další dvě minuty Miči zachytává ve středu hrací plochy balón. Náš špílmachr poté podniká krásnou individuální akci, když se prodírá přes tři hráče soupeře až na pravou stranu šestnáctky a poněvadž domácí gólman mu zmenšuje střelecký úhel, nabídne svojí příhrou tutovku Sašovi, který ze středu vápna doklepává balón do odkryté branky – 1:1. (so) Vyrovnávací branka nás nakopává a začínáme mít alespoň optickou převahu. V 62. minutě se znovu Miči probíjí po levé straně do vápna a domácí gólman má plné ruce práce, aby následný střelecký pokus vytěsnil na roh. V 71. minutě Pažout zachytává na pravé straně balón, při svém průniku se elegantně vyhýbá nemilosrdnému skluzu jednoho ze soupeřů a sype si to do šestnáctky. Odtud míč přihrává do středu vápna, kde si bohužel Saša nedokáže míč lépe zpracovat a posílá ho pouze pár čísel kolem levé tyče domácího zařízení. I když mládenci konečně jedou na plné otáčky, do konce utkání nedokážeme některé nadějné akce dotáhnout až do konce. Soupeř hrozí hlavně ze standardních situací, ale je také bez úspěchu. Zápas tedy dospěl až k penaltám.

     Začínají domácí a soupeř nedává Jirkovi žádnou šanci, když si ho posílá na druhou stranu – 0:1. :-@ Santi pálí doprostřed, a poněvadž gólman zůstává stát, pumelici mu vyráží – 0:1. (N) Další domácí kopáč mění stranu, ale Jirka pro změnu také – 0:2. :-@ Vrby pálí k pravé tyči a balón se přes konečky prstů zasahujícího gólmana přeci jen dostává do sítě – 1:2. (so) Soupeř si tentokráte vybírá střed branky, ale Jirka mu přes drobný úkrok jeho úmysl vystihuje – 1:2. (Y) Jakub svoji penaltu příliš neumístil, ale gólmana přesto propaluje – 2:2. (so) Domácí kopáč si vybírá místo u pravé tyče navíc v ideální výšce. Jirka je krátký – 2:3. :-@ Sašovi přízemní střelu domácí gólman vystihuje, ale při svém zákroku zadrhává kopačkou, takže nestíhá balón vykopnout – 3:3. (so) Jirka si poté počíná podobně. Střelu soupeři vystihuje, ale ránu propouští za svá záda – 3:4. :-@ Miči si krátce nato počíná suverénně a dorovnává – 4:4. (so) Soupeř přesně k tyči, Jirka zůstal stát – 4:5. :-@ Mára zavírá oči a prostřeluje gólmana razantní střelou doprostřed branky – 5:5. (so) Proti soupeřovu kuchlu vytahuje Jirka svůj semafor, ale prudký balón mu skoro láme ruku – 5:6. :-@ Pepík čeká na pohyb gólmana a jistě proměňuje – 6:6. (so) Balón si potom bere domácí gólman a zkušeně si posílá Jirku na opačnou stranu – 6:7. :-@ Denisovým pokusem bohužel penaltové drama končí, poněvadž mu domácí kýpr jeho pokus vystihuje – 6:7. (N) Druhý bod získávají domácí.

     Naši mladíci se zřejmě mylně domnívali, že po minulém jasném vítězství jim tři body soupeř sám vnutí. Nezvládli jsme začátek utkání a hrát jsme začali vlastně až po obdržené brance, což již bylo skoro pozdě. Přesto jsme měli některé naše příležitosti dotáhnout až do konce. Hráči se musí z dnešního bezkrevného výkonu poučit a uvědomit si, že bez bojovnosti a nasazení se zkrátka zápasy nevyhrávají. Tým si samozřejmě ještě stále bude sedat, ale každý z hráčů by se měl snažit odevzdat v utkání všechno, což ne všichni dnes učinili a i z tohoto důvodu utkání dopadlo, jak dopadlo. Za týden pokračujeme dále a proti Horšovskému Týnu budeme mít šanci složit reparát. Tak hlavy nahoru a potrénujme – jinak to nepude. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery