Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

TJ Přeštice - SŠ Plzeň MD 2:2 (1:0) 6:7 na p.k.

publikováno 14.05.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

14.5.2016 19. kolo KPMD

sestava: Lukasch (7), Toman (7), Frank (8), Krejčí (9), Kořan (7), Mareš (8), Skopový (8), Gashi (8), Krejča (8), Vámos (7), Šural (7)

lavička: Chudoba (7), Ulrych (7), Budina (7), Brejcha, Červík (8)

branky: Vámos, Toman

     Dnes naše mladíky čekal po dvou předchozích zápasech soupeř, který je měl podle očekávání přeci jen více prověřit. Čekali jsme, zdali se naši hráči konečně dokáží prosadit proti srovnatelnému soupeři, což se nám v jarní části sezóny zatím nedaří. Tentokráte měl trenér Konopík početnější lavičku než v předchozích utkáních.

     Začátek zápasu se nese ve znamení našeho soustavného tlaku, kdy si vytváříme hned několik gólovek. Ve 4. minutě Saša již v šestnáctce soupeře hlavou posouvá balón za sebe, kam si nabíhá Cigi, který sám před gólmanem pálí přímo do něj. Za další dvě minuty Ráďa středem hřiště ideálně vysouvá mezi domácími zadáky Sašu, který zkouší vybíhajícího gólmana lobovat. To se mu sice podaří, ale balón končí bohužel vedle branky. Hned v další minutě Šury využívá zmatku v domácích zadních řadách, když k němu propadá balón a náš snajpr z hranice malého vápna pálí další tutovku střelou vedle levé tyče. V 10. minutě pokračujeme v zahazování našich megašancí, když nejdříve Saša zblízka vypráší gólmanovi rukavice, aby vyražený míč Šury poslal dva metry nad branku. Bohužel již poněkolikáté sledujeme festival našich neproměněných šancí a přichází blesk z čistého nebe. V 18. minutě po absolutně zbytečném soupeři darovaném rohu, domácí kopáč posílá balón na hranici malého vápna, kde zcela nehlídanému soupeři stačí nastavit hlavu, aby kouli poslal k pravé tyči – 0:1. :-@ Musíme se vzpamatovat ze šoku a dál hrát svoji hru. Ve 23. minutě vysouváme Bena po pravé straně. Ten letí do vápna, ale jeho střela míjí o pár metrů vzdálenější tyč. Ve 26. minutě si pěkně za obranu soupeře nabíhá Cigi, zkouší si ještě obhodit vybíhajícího gólmana, ale ten mu svým tělem zabraňuje akci dokončit. Sudího píšťalka zůstává němá. Stále se zkoušíme tlačit dopředu, několik náznaků příležitostí si vytvořit dokážeme, ale do přestávky se nám skóre dorovnat nepodaří. Naše mizerná střelecká produktivita – to je důvod aktuálního stavu zápasu. Hra jako taková svoji kvalitu má, ale na našem kontě vstřelených branek je stále velká nula.

     Do druhé půle Víťu střídá Vojta. Ve 43. minutě posíláme dlouhý balón do domácí šestnáctky, kam se důrazně prodírá Saša. Ten je u míče dříve než gólman se zadákem a z pravé strany ho posílá obloukem na domácí branku. Balón se od vzdálenější levé tyče přeci jen odráží do sítě – 1:1. (so) Hned je to veselejší, ale domácí hráči se stále urputně brání. V další minutě vidí žluté karty za vzájemnou konfrontaci Ben s jedním ze soupeřů. V 52. minutě je na tahu opět Saša, který si zabíhá znovu za domácí obranu. Na pravé straně šestnáctky se zbaví vybíhajícího gólmana, posune si kouli do středu vápna, počká si na dobíhajícího soupeře, vykoupe jej, položí si dobíhajícího gólmana a následně trefuje pouze pravou tyč. Za další dvě minuty si dlouhý balón do šestnáctky soupeře dobíhá Ben, který je u něj dříve než vybíhající gólman. Bohužel když si kouli posouvá kolem brankáře, přisupí k němu jeden z domácích zadáků a s pořádnou dávkou štěstí Benovi blokuje jeho doklepávačku do prázdné branky. V 57. minutě Sašu střídá Mára. Za další dvě minuty zahráváme zkrácený roh z levé strany po faulu na Bena. Balón propadá na zadní tyč a Kuba využívá chvilkového zaváhání domácích hráčů, když jde důrazně za míčem a doklepává ho do sítě – 2:1. (so) Bohužel na naše kopačky se v následujících minutách zřejmě začíná vkrádat nervozita a příliš složitě řešíme některé situace v našich zadních řadách. Soupeř samozřejmě již nemá nač čekat a vrhá se do útoku. Sledujeme několik rychlých výpadů domácího celku na naši polovinu hřiště. Několik chyb se nám daří napravit, ale vše vrcholí v 66. minutě, kdy jeden ze soupeřů si navádí balón před šestnáctku a v tísni pálí. Bohužel Jirkovi přízemní střela jednoduše prochází pod tělem až do sítě – 2:2. :-@ Střídáme gólmany, když Jirku nahrazuje Červ. Na odpověď máme ještě času dost. Otázkou zůstává, zdali jí budeme schopni. V 70. minutě Kubu protáčí Budík. V 73. minutě jeden ze soupeřů startuje po levé straně a vychutnává si Frankieho. V situaci sám na Červa zkouší z ostrého úhlu pálit, ale náš gólman včas sklapne betony a nebezpečný pokus vyráží na roh. Naše snaha již vyznívá do ztracena, když situaci nejsme schopni zvládnout hlavně psychicky. Rozhodne se tedy v penaltovém rozstřelu.

     Na penalty si někteří hráči nevěří a v našem seznamu exekutorů se proto objevuje několik překvapivých jmen. Začínají domácí a Červ volí špatnou stranu – 0:1. :-@ Budíkovi gólman střelu vystihuje a konečky prstů vytlačuje balón na tyč – 0:1. Soupeř napodobuje svého spoluhráče z první série – 0:2. :-@ Ráďa je pod tlakem, ale střelou do středu branky proměňuje – 1:2. (so) Domácí hráč svoji střelu umisťuje ideálně k tyči – 1:3. :-@ Cigi angličanem o levou tyč snižuje – 2:3. (so) Domácí kopáč nám dává naději, když balón posílá vedle pravé tyče – 2:3. Koři prudkou střelou k pravé tyči dorovnává – 3:3. (so) Soupeř pokusem doprostřed branky nedává Červovi šanci – 3:4. :-@ Vojta musí dát, unese tíhu okamžiku  a nemýlí se – 4:4. (so) Každý pokus nyní může rozhodnout. Červ vystihuje stranu, ale střela domácího hráče má ideální výšku – 4:5. :-@ Šury dostává balón do sítě přes rukavice zasahujícího gólmana díky razanci své střely – 5:5. (so) Červ sice vystihuje pokus domácího gólmana, ale k tyči skáče příliš pozdě – 5:6. :-@ Fíla si posílá gólmana na druhou stranu a jistě proměňuje – 6:6. (so) Červ konečně chytá svoji první pentli, když vyčeká soupeře a balón pokrývá – 6:6. (Y) A po lapené penaltě mu narostlo sebevědomí do takových rozměrů, že se chystá rozhodnout utkání. Svému kolegovi nedává šanci a posílá si ho na opačnou stranu – 7:6. (so)

     Již poněkolikáté jsme letos na jaře totálně vyhořeli při proměňování našich příležitostí. Místo toho, aby po úvodních deseti minutách bylo po zápase, dovolili jsme soupeři po jeho vedoucí brance zalézt ke svojí svatyni a bránit výsledek. Když jsme již utkání ve druhé půli dokázali otočit, nepojistili jsme nabyté vedení a naopak jsme se nevyvarovali chyb, po kterých domácí trestali. Opět jsme tedy nedokázali utkání, ve kterém jsme soupeře přehrávali dovést k tříbodovému zisku. Příští týden ale máme šanci proti dosavadnímu lídru tabulky pokusit se o reparát. První flek sice již není aktuální – ten jsme s díky odmítli již dříve, ale hrajeme stále o bednu a hlavně toto naše vzájemné utkání může rozhodnout o letošním titulu krajských přeborníků mladšího dorostu. Na který jiný zápas se tedy naši mladíci mají namotivovat více než na ten příští? Přece nechceme získat titul krajských spalovačů – nebo snad ano?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz