Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň MD 2:1 (1:1)

publikováno 02.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

2.4.2016 13. kolo KPMD

sestava: Lukash (6), Chudoba (6), Frank (7), Krejčí (7), Kořan (9), Toman (7), Skopový (7), Gashi (7), Krejča (8), Štěpánek (6), Šural (8)

lavička: Budina (6), Karpíšek (6)

branky: Šural     

     Také naše mladé pušky dnes čekal úvodní zápas jarní části sezóny. Naši mladíci se museli v okleštěné sestavě popasovat s několika absencemi při účasti jediné zimní posily – Šurala. Také náš soupeř měl své problémy, když několik jeho hráčů mělo v nohách předchozí vyčerpávající utkání starších dorostenců a lavička byla sice plná ale pouze žáčků. Každopádně jsme chtěli ve svém prvním utkání uspět.

     Neuběhne ani pět minut a hned naše první střela v zápase si nachází svůj cíl. Podstupujeme hned několik soubojů před domácí šestnáctkou, aby se balón odrazil k Davidovi, který se dlouho nerozpakuje a balón z první napálí. Jeho táhlý pokus zapadá do levého vinglu domácí svatyně mimo pozornost bezmocného gólmana – 1:0. (so) Pěkný premiérový zářez při svém prvním startu. S nadějí očekáváme další minuty, ale šance nepřicházejí ani na jedné straně. Žádný ze soupeřů se nedokáže propracovat k něčemu většímu než ke sporadickým propagačním střelám. Hraje se většinou ve středu hrací plochy, hra je plná nepřesností a osobních soubojů. Až ve 34. minutě zahrozí domácí, když naši zadáci nejsou schopni dostat balón ze své šestnáctky. Místní kopáči se hned třikrát dostávají do zakončení, ale hradbu těl před nimi se jim naštěstí prostřelit nepodaří. Je z toho pouze roh. Ve 37. minutě jeden z našich zadáků ve snaze odebrat soupeři balón v našem vápně sice balón zasáhne, ale ve skluzu zasahuje i protihráče. Zákrok je posouzen jako penaltový. Místní kopáč nedává Jirkovi žádnou šanci, když si ho posílá na druhou stranu – 1:1. :-@ V nastaveném čase vidíme ještě obrovský závar v naší šestnáctce, když jeden ze soupeřů přechází hned přes tři naše maníky, aby svůj střelecký pokus poslal do levé tyče. Od ní se balón naštěstí odráží do Jirkova koše. Kromě Davidovy trefy jsme si v první půli prakticky nedokázali vytvořit žádnou střeleckou příležitost a to je strašně málo. Uvidíme, jak na tom budou oba týmy se silami ve druhé půli.

     Po přestávce dochází v našem týmu k jedné změně, když Chebyho nahrazuje Budík. Běží 44. minuta a balón letí do naší šestnáctky. I když domácí hráče abys na malém vápně pohledal, Jirka se nedokáže domluvit s Ráďou, který letící kouli lehce tečuje tak nešťastně, že balón končí na pravé tyči naší branky, aby se poté odrazil pár čísel před brankovou čáru. Tam ale již v tu chvíli zevluje jeden z místních chasníků, kterému nečiní žádný problém pohodlně dorazit volnou kouli do naší branky – 1:2. :-@ Nafackovaná branka nás chvíli donutila ke zvýšenému úsilí a ve 47. minutě konečně sledujeme pěknou narážečku mezi Davidem a Benem, který si to okamžitě namíří sám na vybíhajícího gólmana. Ben se poté ještě zpoza šestnáctky pokouší obstřelit brankáře, což se mu daří, ale balón trefuje pouze levou tyč. Dobíhající domácí zadák má co dělat, aby si při krkolomném odvracení míče na roh nevstřelil vlastní gól. Hned v další minutě letí centr z pravé strany na levou, kde si balón zpracovává Cigi, který dělá soupeři kličku do protipohybu soupeře a pálí na branku. Do jeho přízemního pokusu se ale dokáže položit domácí gólman a dostává míč do bezpečí. V 50. minutě jsou naši hráči nejdříve zastaveni zvednutým praporkem při samostatném postupu na soupeřovu branku, aby se po chvíli hra přenesla na naši polovinu, kde dochází ke vzájemné strkanici dvou hráčů. Je to zřejmě ještě dohra předcházejícího sporného rozhodnutí. V nepřehledné situaci tasí sudí rovnou červenou kartu pro domácího účastníka souboje. Kdo provokoval, oplácel nebo komu ujely nervy – to ví zřejmě jen sami účastníci strkačky. Každopádně tato situace paradoxně vůbec nepomáhá námi předváděné hře. Času je ještě spoustu, ale místo abychom využili volnějšího prostoru ke kombinační hře, utápíme se v tahání balónu, v nesmyslných centrech, ve zbytečných diskusích se sudím a se soupeři a hlavně v nepřesnostech. Jsou vidět situace, kdy jediné napadající tykadlo domácího celku zaměstná na dlouhé desítky sekund celou naši obranu včetně gólmana takovým způsobem, že se s balónem sami dokážeme zahnat až do autu. Několik dlouhých minut se prakticky vůbec nejsme schopni se dostat na polovinu soupeře. V 58. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zatahání Rádi za dres. V 60. minutě Karpy střídá Máru. Domácí se samozřejmě zatahují a vcelku bez větších problémů pacifikují naše bezmyšlenkovité pokusy o překonání jejich obranného valu. Je to neuvěřitelné, ale do konce utkání si nejsme schopni vytvořit zajímavější příležitost. Pravda, jednou nebo dvakrát se můžeme hádat, zdali ofsajd byl či ne, ale stále nejsme schopni si více než dvakrát přesně přihrát. Absolutně nezvládáme využívat volných prostorů i v případě, když někteří domácí hráči viditelně dohrávají se sebezapřením. Po dlouhé době první kombinační akci náš celek předvádí až dvě minuty před koncem zápasu a to je pozdě.

     Ujali jsme se vedení pěknou, i když náhodnou brankou, ale to nás zřejmě příliš uspokojilo a ještě do poločasu nás domácí trestají. Hned po půli jsme si dokonce branku vstřelili a místo toho abychom využili následného oslabení soupeře, nebyli jsme schopni adekvátně zareagovat na změnu rozložení sil na hřišti. Chuť našim hráčům rozhodně nechyběla, ale ztráceli jsme síly špatným koncentrováním se na hru samotnou místo toho, abychom utahali soupeře kombinační hrou po celém hřišti. To bychom si ale museli alespoň občas přesně nahrát. Máme příště co napravovat. Pokud ale nebudeme zodpovědně přistupovat ke svým tréninkovým povinnostem, kde si jednotlivé herní situace přeci jen můžeme vyzkoušet, nezbývá nám v utkání nic jiného než jen improvizace a spoléhání se na nějaké znamení zhůry. Tak doufejme, že se naše mladé pušky příští týden představí v poněkud jiném světle.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery