Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň SD 3:1 (1:1)

publikováno 02.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

2.4.2016 13. kolo KPSD

sestava: Sklenář (7), Dušák (5), Grasl (5), Ženíšek (6), Přibáň (6), Milan (6), Bušek (4), Puchoň (7), Kopáček J. (7), Kutlák (4), Dušička (6)

lavička: Vokáč (5), Kodar (3), Gruncl (6), Mader (5), Kopáček L. (5), Karpíšek

branky: Milan

     Dnes jsme se konečně měli probudit z dlouhého předlouhého zimního spánku. Bohužel nestalo se tak. Jarní část letošní sezóny pro naše týmy začala o celý jeden týden později, což zřejmě také sehrálo svoji roli. Čekal nás nepříjemný soupeř, který v posledních sezónách dokáže optimálně načasovat svoji formu až na jarní kopání. Tým Klatov si minulý týden vyšlápl na Rokycany a dnes si nás chtěl dát k obědu jako přílohu. Trenér Dejmek postrádal ze základního kádru pouze Jandu s Fakanem, zatímco domácí soubor musel několikrát sáhnout do kádru mladšího dorostu. Chtěli jsme při vstupu do druhé poloviny soutěže předvést nadějný výkon, od kterého bychom se mohli odrazit dále, ale přišlo rozčarování.

     Od začátku zápasu na nerovném terénu bylo jasné, že bojovnost musí být prioritou. Sledujeme spoustu osobních soubojů a čekáme na první příležitost. V 6. minutě si ale nedokážeme poradit s jedním ze soupeřů na naší levé straně. Vzápětí již letí centr do naší šestnáctky, na který si naskakuje jeden ze soupeřů. Ten v záklonu hlavičkuje snad deset čísel vedle vzdálenější tyče naší branky. O něco více ze hry mají zatím domácí hráči, ale ve 14. minutě Pepík využívá malé podklouznutí svého strážce a od levé brankové čáry posílá přetažený balón na zadní tyč. Tam dostává trochu prostoru Luky, který si kouli sklepává a z hranice malého vápna trefuje mimo dosah bezmocného gólmana domácích – 1:0. (so) Opticky se hra vyrovnává, ale dlouho se hraje spíše ve středu hrací plochy. Bohužel někteří naši hráči jsou viditelně bez jiskry a jejich hra postrádá jakýkoliv náboj (možná i k…e). Domácí v žádném případě neskládají zbraně a opět začínají vyhrávat osobní souboje. Ve 29. minutě letí balón na levou stranu naší šestnáctky, kde si jeden ze soupeřů povodí naše zadáky a namíří si to vybíhajícímu Sklínkovi v ústrety. Toho se mu poté daří obstřelit. Střela naštěstí postrádá razanci, takže dobíhající Žéňa stíhá zasáhnout ještě před brankovou čárou. Jeho nemotorný pokus o odkop vzápětí nachází Sklínka ve své náruči. Bohužel toto varování nebereme vážně a pykáme již za dvě minuty. Jeden ze soupeřů dobíhá balón u levého rohového praporku, a i když má Graslík spoustu času mu kouli minimálně ukopnout, zkusí si na něj počíhat. Soupeř má ale dost času si našeho zadáka vyfotit, když se poté kolem něj ladně prosmýkává. Chasník udělá ještě několik rychlých kroků podél brankové čáry a nikým nebráněný posílá zpětný přesný balón do velkého vápna, kam si nabíhá další z místních kopáčů, se kterým se nikdo z našich nešťastníků nevrací. Následná jednoduchá střela si poté nachází svůj cíl v naší síti – 1:1. :-@ Ve 33. minutě vidí žlutou kartu jeden z domácích hráčů, který na naší pravé straně svojí nešikovností zakopává o Příbu. Ve 38. minutě vidíme situaci podobnou té, která předcházela našemu vedoucímu gólu. Bejk zatáhne balón po levé straně a prakticky z brankové čáry centruje na zadní tyč. Tam si opět zabíhá Luky tísněný jedním z domácích zadáků. U padajícího listu je sice o chodidlo dříve ale balón tak z půl metru ve skluzu v obrovské příležitosti posílá pouze do pravé tyče domácí svatyně. Do šaten tak jdou oba týmy za remízového stavu.

     Trenér Dejmek si do druhé půle přichystal dvojí střídání s příslibem aktivnější hry. Neviditelného Kutliho nahrazuje Voky a místo mátožného Ejdyho vbíhá na hřiště Kóďa. Bohužel v následujících minutách na sebe nejvíce upozorní právě střídající Kóďa, který při svém snažení pokaždé balón neomylně posílá na kopačky domácích hráčů. V 60. minutě jej tedy střídá Gruclík. Již v první půli schytal Bejk několik tvrdých ran při soubojích s domácími hráči a nepomáhají ani obstřiky. Přes sebevětší snahu není schopen hrát a v 63. minutě musí ze hřiště. Střídá ho při své letošní premiéře Oskar. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přidržení Grunclíka. Náš útok prakticky neexistuje, a když si vytvoříme nějaký náznak příležitosti, vystavíme se sami do ofsajdu. Oproti tomu domácí hráči chytají slinu. V 73. minutě letí balón před naši šestnáctku. Naši hráči nejsou schopni dostat kouli do bezpečí a jeden z protihráčů vyplavává po pravé straně. Sklínka k němu bleskurychle přistupuje, ale soupeř volí vysoký lob. Balón padá strašně dlouho a dle slov našeho pomezního sudího, který má celou situaci přímo v přímce před sebou, má původně namířeno vedle naší branky. Koule ale bohužel dopadá na zem ještě před naší brankou pravděpodobně na nějakou místní nerovnost, od které se odráží do pravé tyče naší branky a následně za brankovou čáru – 1:2. :-@ V další minutě zastavuje Graslík zbytečným žlutým faulem jednoho ze soupeřů. V 76. minutě bojovníček Grunclík centruje z levé strany do soupeřovy šestnáctky, kde domácí zadák situaci podceňuje a balón nedokáže trefit. Za ním nabíhající Voky má tak ač stíhán dalším kopáčem obrovskou příležitost vyrovnat. Bohužel naše tykadlo se do balónu pokládá až příliš a míči tečí udělí pouze lehkou rotaci, takže koule bez problémů končí v náruči překvapeného domácího gólmana. A máme tady otřepané, nedáš, dostaneš. Hned z protiútoku inkasujeme, když tentokráte dělá osudovou chybu Žéňa, který na místě posledního promáchne jasný balón. Domácí hráči poté v situaci dva na jednoho zachovají chladnou hlavu, když se příhrou dokáží uvolnit a podél vybíhajícího Sklínky umísťují balón přesně k pravé tyči – 1:3. :-@ V 79. minutě Lukyho nahrazuje Láďa. Nám se již nedostává jak fyzických tak psychických sil něco s utkáním ještě udělat. Domácí hráči si zasloužený výsledek v poklidu hlídají.

     Narazili jsme na skvěle připraveného soupeře, který nás ač oslaben o několik hráčů předčil hlavně v bojovnosti a v osobních soubojích. Polovina našich hráčů zřejmě ještě nezaregistrovala, že se účastní ostrého soutěžního utkání. Naše obranné řady ještě jakžtakž působily kompaktním dojmem, který si pokazily velkými individuálními chybami. Útočná kombinační hra až na několik světlých okamžiků nám byla ale cizí. S tímto herním projevem nás bohužel čeká pouze požitkářský střed soutěžní tabulky, poněvadž příští čtyři těžká utkání těžko přinesou úspěch – tedy pokud se nedokážeme vrátit k tomu, co nás zdobilo ve většině podzimních zápasů – fyzická odolnost, důraz, důslednost a snaha o kombinační hru. V současné chvíli nemá smysl rozjímat nad naším postavením v tabulce. Podstatné nyní bude, jak se dokážeme poprat sami se sebou po absolutně nevydařeném vstupu do druhé části sezóny. Vše začíná na tréninku a my máme pouze týden na to, abychom si to srovnali v palicích a neztratili radost ze hry a motivaci již na začátku dubna. Prostě příště musí platit můj dům – můj hrad – a bude zase dobře na Roudné.   

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery