Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

TJ Sušice - SŠ Plzeň SD 1:2 (1:1)

publikováno 03.10.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

3.10.2015 7. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (5), Přibáň (5), Grasl (5), Dušák (7), Janda (6), Milan (6), Fakan (5), Puchoň (6), Kopáček J. (7), Kopáček L. (6), Dušička (6)

lavička: Vokáč (6), Kodar (6), Kutlák (7), Bušek (-), Lukasch

branky: Puchoň, Dušička

     Dnes jsme chtěli potvrdit domácí tři body z minulého víkendu. Čekal nás nejdelší výlet letošního soutěžního ročníku do Sušice. Skoro na den přesně po dvou letech jsme se chystali na místní neoblíbenou umělku, kde jsme vždy měli obrovské problémy. Domácí nám ale tentokráte připravili příjemné překvapení, když oba zápasy přemístili na útulnou travnatou jedničku. Podle aktuálního postavení v tabulce jsme byli pasováni do role jednoznačného favorita a nepřipouštěli si žádné komplikace zvláště, když trenér Dejmek měl pohromadě většinu kádru.

     Utkání začalo a naši hráči jsou ještě myšlenkami všude možně, ale na fotbale rozhodně ne. Vlastně již od začátku zápasu hrajeme takovou profesorskou údržbu s pocitem, že se prakticky nemůže nic stát a domácí si snad nafackují nějaký ten balón do vlastní sítě sami. Sledujeme nemastnou neslanou hru bez jakýchkoliv příležitostí. Zápletka ale přichází v 19. minutě. Duši dává malou domů a Karpy se chystá zastavit si kouli kolíky svých kopaček. Zřejmě ale vůbec netuší, jak dlouhé kolíky si dnes přišrouboval, poněvadž pod jeho kopačkou je místa tak akorát, aby balón pohodlně doputoval až do naší sítě – 0:1. :-@ Náš gólman poté již může tak akorát vztekle kopat do tyče místního zařízení. Nyní je na jeho spoluhráčích, aby ho zlepšeným výkonem dokázali podpořit. Možná, že jsme přeci jen poněkud zlepšili náš pohyb, ale žádná šance stále nepřichází. Až v 31. minutě Faky kope přímák z pravé strany. Centr letí do domácí šestnáctky, odkud se balón odráží na její hranici. Tam operuje osamocený Schürrle, který má dost času, aby zamířil a poslal balón přes hradbu těl k levé tyči – 1:1. (so) V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení rozběhnutého Bejka. Bláhově jsme si mysleli, že vyrovnávací branka naše hráče nabudí a ti se dostanou ke svojí hře. Stal se ale pravý opak. Jsou to domácí hráči, kteří jsou najednou aktivnější a několikrát nás tlačí před naši branku. Ve 38. minutě soupeř letí do našeho vápna po levé straně, dostává se přes naše bránící hráče, ale Karpy je tentokráte pozorný a vykrývá střelecký úhel. Odehráli jsme pravděpodobně nejhorší poločas v dosavadním průběhu letošního soutěžního ročníku. Proti bojujícímu soupeři jsme se prakticky na ni nezmohli. Kombinace neexistuje, prohráváme nebo se dokonce nezúčastňujeme osobních soubojů, většina našich kopáčů nedává do hry žádný nadstandard, ale stále máme před sebou ještě druhý poločas, ve kterém, jak pevně doufáme, se konečně do zápasu dokážeme dostat.

     Trenér Dejmek ale nehodlá na nic čekat a začíná míchat se sestavou již o přestávce, když stahuje Příbu a na hřiště posílá Vokyho. V 51. minutě vidí Pepík žlutou kartu za zákrok na jednoho ze soupeřů ve středu hrací plochy. V další minutě Kutli nahrazuje Láďu a v 58. minutě Lukyho střídá Kóďa. Bohužel v naší předváděné hře k žádnému markantnímu posunu k lepšímu nedochází. Po dlouhé době se dostáváme ke střele, když v 67. minutě zkouší štěstí z nějakých 25ti metrů Pepík. Balón mířící do prostoru břevna domácí gólman ještě tečuje nad svoji svatyni. Za další dvě minuty ale konečně přicházíme s akcí, na kterou čekáme celé utkání. Rychle přecházíme do útoku, když Kutli posílá svoji kolmici středem hřiště mezi domácí zadáky na rozběhnutého Bejka. Tomu se podaří prosmýknout se právě mezi dvěma místními kopáči, na vybíhajícího gólmana si připravuje ideální kličku na levou stranu a pohodlně dokončuje svoji akci doklepnutím balónu do prázdné branky – 2:1. (so) Po této krásné akci přeci jen zvedáme hlavy a občas se nám zadaří i zakombinovat. Bohužel stále to k ničemu nevede. V 73. minutě si Graslík nedokáže odpustit svůj typický proslov k jedné ze situací, i když máme balón pod kontrolou a je potrestán žlutou kartou. V 75. minutě kopeme roh z levé strany a Duši v jasné situaci hlavičkuje do domácí branky. Bohužel gólman mu jeho málo umístěnou hlavičku s velkou porcí štěstí vyráží. V 80. minutě vidí Voky žlutou kartu za svůj zákrok na levé straně hrací plochy. Daří se nám vcelku včas zachytávat útočné snažení domácího celku. V 84. minutě Pepíka ještě střídá Ejdy. Za další dvě minuty kopeme přímák z pravé strany. Balón se odráží za stojící zeď, kam si nabíhá Kutli. Jeho zakončení ale postrádá přesnost, když pálí někam do pátého patra. Domácí posílají do našeho vápna ještě několik centrů po nařízených přímácích, ale všechny se naší obraně daří odvrátit do bezpečí. Až po závěrečném hvizdu sudího si můžeme oddychnout.

     Dnes nás mohou těšit pouze získané tři body, jinak snad všechno bylo špatně. Svým výkonem jsme tak navázali na podobná předchozí vzájemná utkání v místním areálu. Výkon minima hráčů našeho kádru by snesl přísnější měřítko. Proti bojujícímu soupeři jsme se vůbec nedokázali prosadit a vstup do domácí šestnáctky byl snad na zvláštní povolení. Jestli důvodem bylo výrazné podcenění soupeře nebo jsou hráči z formy, to se zřejmě dozvíme na příštím utkání. Každopádně dnes na nás padla opravdu těžká deka a vítězství jsme opravdu museli urvat po jediné povedené akci. Pokud nechceme dopustit další blamáž, musíme k následujícímu zápasu přistoupit úplně odlišným způsobem, ke kterému vede cesta pouze přes další poctivou práci v tréninkovém procesu. Jestliže se hodláme i nadále pohybovat na špici tabulky, je potřeba se vzájemně povzbudit a vrátit se k takovému hernímu stylu, ze kterého budeme mít dobrý pocit. Tak uvidíme, zdali proti Přešticím opět nastoupí stará dobrá Sportovka. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery