Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Klatovy 1898 4:4 (2:2) 7:6 na p.k.

publikováno 09.05.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

9.5.2015 5. kolo KPMD o postup

sestava: Karpíšek (8), Vokáč (9), Bušek (7), Puchoň (7), Skopový (7), Toman (7), Gashi (8), Fakan (7), Kopáček J. (8), Kutlák (9), Krejčí (8)

lavička: Kopáček L. (7), Jílek (8)

branky: Kutlák 2x, Toman, Jílek

     Naše mladé pušky dnes na svém hřišti přivítaly velmi těžkého soupeře – tým Klatov, na jehož hru v letošní sezóně ještě recept nenašly. Trenér Sulek se musel obejít bez několika hráčů svého kádru, kteří nebyli z různých důvodů k dispozici. Přesto jsme nechtěli prodat svoji kůži lacino a hodlali jsme navázat na výkony z předchozích zápasů.

     Po několika našich výpadech ale hosté udeří hned ze svojí první útočné akce. Ve 3. minutě musí Karpy vyběhnout daleko proti dotírajícímu soupeři. Tomu s pořádnou porcí štěstí dokáže dostat balón od kopaček, ale míč se po chvíli dostává k dalšímu volnému protihráči, který zpoza šestnáctky posílá obloučkem míč do naší opuštěné svatyně – 0:1. :-@ Zkoušíme okamžitě zvýšit otáčky, ale hosté jsou zatím ve své obranné činnosti pozorní. Ve 12. minutě zřejmě sudí sečítá jednomu z protihráčů předchozí zákrok na Kutliho plus následné komentáře a uděluje mu žlutou kartu. V další minutě lacině přicházíme o balón na levé straně, když Schürrle vymýšlí až příliš. Soupeř okamžitě postupuje do naší šestnáctky a posílá ho kolem vybíhajícího Karpyho na zadní tyč. Další náš zadák ho nedokáže poslat do bezpečí a osamocený kopáč u naší levé tyče má svoji úlohu obrovsky ulehčenou, když z několika centimetrů doklepává kouli do naší sítě – 0:2. :-@ Velmi lehce se tak hosté dostávají do trháku. V 17. minutě se Kutli dostává k balónu před šestnáctkou soupeře a proskakuje mezi dvěma klatovskými zadáky. Jeho následná střela z velkého vápna ale končí vedle levé tyče i proto, že se naše tykadlo dostalo poněkud do záklonu. Ve 25. minutě ale Ben posílá dlouhý míč za obranu. Poněkud nám pomůže vítr, který vysoký balón brzdí a tak má k němu vybíhající gólman velmi daleko. Toho využívá rychlík Kutli, který je u míče první, píchne si ho kolem zasahujícího gólmana a z několika centimetrů ho s blaženým výrazem ve tváři nekompromisně zatlouká do sítě – 1:2. (so) Ve 30. minutě Fílu střídá Marcel. Ve 34. minutě právě střídající Marcel podstoupí souboj u pravé brankové čáry, daří se mu balón udržet nejen na hrací ploše, ale ještě vymýšlí zpětnou příhru  do malého vápna, kde si optimálně vybírá místo pro zakončení Kutli, který doklepává balón do odkryté části hostující svatyně – 2:2. (so) A začíná se tedy znovu od nuly. Po laciných brankách jsme tedy ještě do přestávky dokázali srovnat krok s naším soupeřem. Nesmíme ale polevit v našem snažení. Čeká nás ještě perný druhý poločas.

     Do druhé půle vbíhá na hrací plochu Láďa místo Kuby. Hned v úvodní minutě vidí v rukou sudího žlutou kartu Ben za zastavení soupeře ve středu hrací plochy. Ve 45. minutě jsme nedůrazní při přechodu do útoku, přicházíme o balón a soupeř centruje z pravé strany do našeho vápna. Tam si do mezery mezi naše zadáky nabíhá jeden ze soupeřů a míč mu padá přesně na hlavu – 2:3. :-@ Hosté jsou tedy opět o krok před námi. Ve 48. minutě Faky kope přímák z levé strany na zadní tyč. Tam se zjevuje nehlídaný Ejdy, který se vzápětí drží za hlavu, poněvadž mu není vůbec jasné, jak dokázal jasnou kouli minout. Asi nějaké zatmění. V 50. minutě hosté kazí svoji rozehrávku a do šestnáctky již s balónem u nohy vbíhá Kutli. Ten posléze pálí z pravé strany z relativně ostrého úhlu. Hostující gólman mu jeho střelu vystihuje a vyráží na roh. V další minutě se jeden ze soupeřů dokáže probít hned přes dva naše nešťastníky na pravé straně šestnáctky. Karpy musí vzápětí ukázat hodně ze svého umění, když vypálenou pumelici vytahuje zpod břevna své branky. V 58. minutě Kuba nahrazuje Pepíka. V 60. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu, když zezadu zašlápne Fakyho. Ještě v téže minutě střídáme, když Láďu střídá Fíla. Balón z našeho přímáku letí vpravo na zadní tyč, kde kouli udrží na hrací ploše Voky. Ten v následujícím okamžiku posílá balón na hranici malého vápna, kde Fíla sice promáchne, ale alespoň posouvá míč dále na osamoceného Kubu, který doklepává kouli do sítě – 3:3. (so) Ve 65. minutě Kuba centruje za hostující obranu. Míč si u levé brankové čáry dobíhá Kutli, který se vzápětí otáčí kolem soupeře a podél lajny posílá balón na zadní tyč, kde hlídkuje Marcel. Ten již má poté velmi lehký úkol zblízka doklepnout kouli do sítě – 4:3. (so) Hned po vstřelené brance si odchází odpočinout vyšťavený Kutli. Místo něj vbíhá na hrací plochu Pepík. Navíc v další minutě musí ze hřiště naremplovaný Marcel, kterého střídá Láďa. V 71. minutě vidí žlutou kartu Faky, který si přidržel za dres rozběhnutého soupeře. V 74. minutě rozehráváme na pravé straně roh nakrátko. Centr poté letí na zadní tyč, kde Fíla bohužel ve velké příležitosti míjí letící balón. Ze hřiště musí Voky, kterého chytají křeče. Jeho místo zaujímá Marcel. Soupeř vrhá všechny síly do útoku. Bohužel běží 78. minuta a naši zadáci pouze sledují jednoho ze soupeřů, který na hranici naší šestnáctky dostává balón. Ten má dostatek prostoru, aby se s míčem u nohy otočil, připravil si ho a přesně vypálil – 4:4. :-@ Ještě střídáme, když vyčerpaného Kubu nahrazuje Kutli. Náš obrat v zápase jsme nedokázali dotáhnout do konce. Na řadu tak přicházejí penalty.

     Začíná soupeř a nedává Karpymu žádnou šanci – 0:1. :-@ Ejdymu sice gólman směr jeho střely vystihuje, ale náš kapitán míří přesně k tyči – 1:1. (so) Další ze soupeřů si Karpyho posílá na opačnou stranu – 1:2. :-@ Marcel svojí pumelici poté posílá pouze do břevna – 1:2. (N) Karpy ale následně vyčeká soupeře a chytá mu jeho špatně umístěnou střelu – 1:2. (Y) Gólman směr Vokyho střely vystihuje, ale je krátký – 2:2. (so) Další z protihráčů si opět Karpyho posílá na druhou stranu – 2:3. :-@ Faky ale svému protějšku odpovídá stejným způsobem – 3:3. (so) Karpy tentokráte zůstal stát, ale soupeř si zvolil stranu – 3:4. :-@ Kutli musí dorovnat a střelou k pravé tyči se mu to také daří – 4:4. (so) Pokračujeme tedy další sérii. Jako další jde na řadu hostující gólman, který volí střed branky. Karpy nechává za sebou nohy a střelu vykopává – 4:4. (Y) Kuba může rozhodnout, ale pro jeho slaboučkou střelu si hostující brankář doslova dojde – 4:4. (N) Soupeř další penaltu jistě proměňuje – 4:5. :-@ Schürrle má nervy pevné a skóre dorovnává – 5:5. (so) I další ze soupeřů se nemýlí – 5:6. :-@ Ráďa je další, který musí a nádherně umísťuje svojí střelu do levého vinglu – 6:6. (so) Karpy potom připravuje náš další mečbol, když vystihuje soupeři stranu a balón zalepí – 6:6. (Y) Láďovi hostující gólman jeho pokus také vystihuje, ale balón mu doslova proklouzává mezi prsty a s ním i bonusový bod – 7:6. (so)

     V divácky atraktivním zápase, kdy každý chvilku tahal pilku, jsme byli několik okamžiků od plného bodového zisku. Vyrobili jsme ale příliš mnoho chyb na to, abychom si vítězství vybojovali. Bonusový bod z penaltového rozstřelu ale i tak musíme brát. Konečně jsme s týmem Klatov dokázali hrát vyrovnanou partii. Pozitivní je, že jsme se dokázali vrátit do utkání i v případě jeho nepříznivého vývoje. Bylo znát, že naše zadní řady byly již poněkolikáté netradičně poskládány. Na většině našich hráčů bylo vidět, že na hřišti se vydali ze všech sil – a o tom to je. Nyní si dáme chvíli pauzu a poté nás čeká jeden z nejtěžších zápasů sezóny proti favorizovanému Dynamu ZČE. Všichni víme, že pokud chceme být na konci sezóny úspěšní, musíme uspět hned v tomto utkání. Tak chlapci máme na to? Uvidíme!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz