Úvod » 2013/2014 » Starší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň SD 2:2 (1:1) 1:3 na p.k.

publikováno 07.06.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

7.6.2014 25. kolo KPSD

sestava: Faltus (6), Černík (6), Tarhaj (7), Konopík (7), Janda (7), Foist (6), Spišský (6), Trešl (6), Kodar (6), Konárek (7), Podolník (7)

lavička: Nítek (6), Černý (8), Vokhmintsev (6), Šejba (6), Sklenář (7)

branky: Podolník, Nítek

penalty dali: Nítek, Šejba, Tarhaj

penaltu nedal: Podolník

     K poslednímu zápasu celé sezóny jsme zajížděli již v pozici krajských přeborníků do Klatov. Mohli jsme tak závěrečné utkání odehrát bez nervů, ale naši kopáči se samozřejmě chtěli rozloučit vítězstvím, tak jak se na vítěze krajského přeboru staršího dorostu sluší a patří. Trenér Dejmek neměl ani na tento zápas k dispozici kromě dlouhodobě zraněného Žipaje oba středopolaře – Lintnera s Kopačem. Navíc na cestě do Klatov měl problémy Nítek, který dorazil k utkání se zpožděním. Ve velkém teplu jsme se tak mohli rozloučit s letošní sezónou.

     Od úvodní minuty se potýkáme s komplikacemi. Do Vládi nešetrně zajíždí jeden z domácích kopáčů, ale od sudího se mu dostane pouze pořádného varování. Bohužel po dalším tvrdém zákroků musí Vláďa ze hřiště a na jeho místo nastupuje Ovečkin. V 10. minutě jde Derek proti balónu, ale je u něj pozdě. Při svém zákroku přerušuje další postup soupeře a v rukou sudího vidí milosrdnou žlutou kartu. Domácí ale využívají nařízený přímák, když balón prolétne nad Kóďou ve zdi, který jako jediný nepovyskočí a Derek je u své pravé tyče příliš pozdě – 0:1. :-@ Jeden ze soupeřů vidí v 15. minutě žlutou kartu za zajetí do Trešlíka. Jsme sice aktivnější, ale svůj kalich hořkosti si ve 20. minutě vypíjí až do dna náš gólman, když je sice tentokráte u balónu dříve než jeden ze soupeřů, který ale Dereka zblízka trefí svoji kopačkou přímo pod levé oko. Sudí to sice přičítá souboji s jedním z našich zadáků, ale přihlížející svědkové hovoří poté o úmyslu. Derek je odveden ze hřiště a posléze dopraven do nemocnice na ošetření. Tam se naštěstí nepotvrdí nějaké těžší zranění. Do naší branky tak ale musí Sklínka. Ve 23. minutě posílá odražený balón do soupeřovy šestnáctky Čenda. Pody si nabíhá po levé straně na zadní tyč a hlavičkuje přesně do protipohybu gólmana – 1:1. (so) Za další dvě minuty otevíráme střed hřiště a jeden ze soupeřů se z nějakých dvaceti metrů opírá do míče. Víťa si připisuje fantastický zákrok, když balón mířící do jeho pravé šibenice vytahuje na roh. Ve 27. minutě míč propadá tentokráte za soupeřovu obranu, kde si Rest prohodí kouli kolem jednoho ze zadáků a pálí na branku. Domácí gólman se ale také vytáhne, když jeho pokus konečky prstů tahá na roh. Běží 34. minuta a míč po přímém kopu soupeře nejdříve dokážeme dostat mimo naši šestnáctku. Domácí ale balón vzápětí posílají znovu před naši branku. Centr letí na pravou stranu naší šestnáctky, kde jsou hned dva neobsazení místní kopáči. Sklínka se blýskne dalším výborným zákrokem, kterým pokrývá svoji bližší tyč proti střele jednoho ze soupeřů. V další minutě centruje z pravé strany Ovečkin před domácí branku, kam si zleva na polovysoký míč nabíhá Rest, ale jeho nadějný pokus o metr míjí vzdálenější tyč. Oba týmy se zkouší vzájemně přetlačit, ale do poločasu se žádné další vážnější příležitosti již nedočkáme. Sledujeme vyrovnané utkání se spoustou tvrdých soubojů, na které zatím doplácí náš tým.

     Po přestávce posílá trenér Dejmek na hřiště více hráčů z lavičky najednou. Na střídačce zůstávají Rest, Víťa a Ovečkin. Do hry se vrací nakopnutý Vláďa, Bejby a Sešívka. V 53. minutě potom ještě Kóďu střídá Maxim. Těžko se prosazujeme přes pozornou domácí obranu. Zajímavou příležitost si tak vypracováváme až v 75. minutě, když si Bejby zpracovává balón z našeho dlouhého výkopu a tísněný vniká do domácího vápna. Jeho následný střelecký pokus domácí gólman stačí vyrazit na roh. V další minutě Maxima střídá Rest. V 78. minutě musí ze hřiště Vláďa, kterého přeci jen trápí nakopnutá noha. Místo něj se na hřiště vrací Ovečkin. Za další dvě minuty letí míč za naši obranu a jeden ze soupeřů uniká našim zadáků. Jeho střela z levé strany ale naštěstí míjí o pár čísel bližší tyč. Na 83. minutu si Bejby schovává svoji poslední branku ve starším dorostu. Svůj roh z pravé strany totiž zakroutí přímo do domácí svatyně na zadní tyč – 2:1. (so) Nadějný stav držíme zuby nehty. V 86. minutě vidí Rest žlutou kartu za přerušení jednoho ze soupeřů ve středu hrací plochy. V 88. minutě vycucaného Trešlíka střídá Víťa. Sudí bude pár minut nastavovat a v 90. minutě uděluje žlutou kartu Sešívkovi za nemístné komentáře. Domácí se tlačí před naši branku zejména po standardních situacích. Naši hráči nedokáží podržet balón dál od našeho vápna. Ve čtvrté minutě nastavení je nařízen přímák ve středu hrací plochy. Sledujeme zřejmě poslední akci zápasu, kdy balón letí na levou stranu naší šestnáctky. Tam zřejmě Čenda nestíhá dostoupit jednoho z domácích hráčů, který tak má dostatek prostoru k přesné hlavičce mimo Sklínkův dosah – 2:2. :-@ Prakticky v poslední vteřině utkání přicházíme o vydřené vítězství. Nedá se nic dělat. O dodatečný bod se musíme pokusit v penaltovém rozstřelu.

     Začínají domácí. Sklínka sice riskuje pravou stranu, ale soupeř mizerně umísťuje svůj pokus, takže náš gólman stačí jeho střelu vyrazit – 0:0. Bejby poté zavírá oči a nekompromisní střelou trhá síť – 1:0. (so) Klatovy vzápětí dorovnávají, když Sklínka sice riskuje správnou stranu, ale je o pár čísel krátký – 1:1. :-@ Ovečkin si počká na pohyb gólmana a přízemní střelu s jistotou umísťuje – 2:1. (so) Sklínka poté skáče na opačnou stranu, než na jakou letí další balón, ale ten končí pár čísel vedle jeho pravé tyče – 2:1. Pody ale chvíli nato se svojí exekucí naloží stejně jako soupeř, když jeho střela míjí opačnou tyč branky – 2:1. Hrdinou okamžiku se vzápětí znovu stává Sklínka, když správně odhaduje stranu a koleny vyráží soupeřův pokus – 2:1. Prakticky všichni hráči mají rozstřel za skončený, ale sudí si vše správně propočítá, takže potvrdit bonusový bod musí náš kapitán. Domino volí kilometrový rozběh, střela – a i když si gólman na balón sáhne, ten končí přeci jen pod břevnem jeho svatyně – 3:1. (so) Tak jsme v posledním zápase sezóny vydřeli vítězství alespoň po penaltovém rozstřelu.

     Dnes bylo vidět, že sezóna byla předlouhá a vyčerpávající. Sil již moc nezbývalo, ale přeci jen jsme v posledním utkání nějaké zbylé vydolovali a dokázali se rozloučit důstojně. V obrovském horku jsme sice o vítězství přišli v posledním možném okamžiku, ale to nás dnes moc trápit nemuselo. Podstatné je, že se nám podařilo zvládnout jiná klíčové utkání letošní sezóny, což v konečném součtu znamená zisk krajského hattricku. Za tento fantastický úspěch musíme našim hráčům vyseknout obrovskou pochvalu a poděkovat za předváděné výkony. Letos to naši kopáči dokázali týmovou hrou, kterou potěšili srdce mnoha fanoušků. Popřejme našim hráčům, ať se jim i nadále daří nejen na poli sportovním, ale i v dalších oblastech. Takže již jen to obligátní:

HOŠI DĚKUJEM !!!

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/105306872282737228645/album/Klatovy762014?authkey=Gv1sRgCL2EsrqQ7ciLyAE#&kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery