Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD – TJ Sušice 8:1 (2:1)

publikováno 07.05.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

7.5.2016 18. kolo KPMD

sestava: Lukasch (7), Jílek (9), Frank (8), Krejčí (8), Kořan (8), Toman (7), Skopový (8), Gashi (8), Krejča (9), Vámos (7), Šural (7)

lavička: Štěpánek (7), Brejcha (7), Červík (7)

branky: Krejča 5x, Šural, Vámos, Brejcha

     Naše mladíky dnes čekal soubor, který se krčí na samotném chvostu tabulky. Dal se předpokládat jednoznačný průběh utkání. Oproti minulému zápasu byli místo zdravotně indisponovaných Ulrycha s Marešem připraveni nastoupit Štěpánek a premiérově Brejcha.

     Utkání paradoxně pomáhá situace ze 4. minuty. Balón letí snad poprvé do našich zadních řad a Fíla má spoustu času, aby míč odhlavičkoval prakticky kamkoliv. Jestli foukl vítr nebo si na poslední chvíli rozmyslel svůj úmysl, to asi neví ani on sám. Každopádně všichni nechápavě sledujeme, kterak lehce hlavičkuje přímo za sebe, kam si ze setrvačnosti zabíhá jeden ze soupeřů, kterému míč přistává přímo u kopaček. Protihráč má poté před sebou pouze překvapeného Jirku, kterého v rychlosti obchází a zasouvá kouli do prázdné branky – 0:1. :-@ Za další dvě minuty vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení Bena. První střelu z nařízeného přímáku soupeřovi hráči blokují, aby se vzápětí do balónu opřel Ráďa, který tvrdě pálí do středu branky, kde trefuje nastavenou ruku hostujícího gólmana. Poslední náš pokus končí nad brankou. Naši hráči se tlačí do soupeřovy šestnáctky, ale náš tlak zatím nenese žádné ovoce. Ve 12. minutě Cigi vymotává soupeře u levé brankové čáry a přihrává pod sebe na nabíhajícího Šuryho, kterému ale střela hrubě nesedne. Jeho slabý pokus gólman vyráží před sebe. K balónu se ve vápně dostává Kuba, který ze zajímavé pozice pálí vysoko nad branku. Hraje se stále převážně na polovině soupeře, ale naši hráči nejsou schopni trefit zařízení. To je asi zatím náš největší problém. Soupeře prakticky nepouštíme k ničemu, ale stále čekáme na kýžené vyrovnání. Až ve 35. minutě sledujeme rychlou akci po pravé straně. Kuba si naráží balón a tahá ho až k pravé brankové čáře, odkud ho posílá pod sebe na hranici malého vápna. Tam již má lehkou práci Šury, který míč doklepává do odkryté branky – 1:1. (so) Za další dvě minuty utíká po pravé straně Marcel znovu až k pravé brankové čáře, odkud balón posílá do šestnáctky. Na přední tyč si nabíhá Saša, který takovým lehkým bodýlkem posouvá balón směrem k brance. Nijak prudký pokus překvapivě propadá přes gólmana do sítě – 2:1. (so) Do konce první půle jsme tedy konečně dokázali dvěma zásahy otočit skóre zápasu. Po takřka vlastní brance naši hráči přepnuli na vyšší obrátky a naše snažení přineslo svoje ovoce. Ve druhé půli již bychom si měli zápas dokázat pohlídat.

     Po přestávce protáčíme gólmany, když Jirku nahrazuje po delší době Červ. Ve 43. minutě dostává balón na kopačky Cigi, který si ho navede středem hřiště před šestnáctku a pálí. Jeho táhlá střela končí přesně u levé tyče hostující svatyně – 3:1. (so) Ve 46. minutě si podobně počíná Ben, když se s balónem dostává na pravou stranu a jeho střelecký pokus končí na vzdálenější tyči. Ve 48. minutě vidí žlutou kartu Saša za svoje vyšlápnutí si na jednoho ze soupeřů. V další minutě právě Sašu nahrazuje Cheby. Od téže minuty hrají hosté pouze v desíti, poněvadž za jednoho ze zraněných hráčů již nemají náhradu. V 52. minutě si kouli bere na levé straně před vápnem soupeře Cigi. Svůj následný střelecký pokus schovává za jednoho z obránců a přízemní balón posílá přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah zasahujícího gólmana – 4:1. (so) Cigi ale ještě nemá dost a v 55. minutě opět udrží míč ve středu hřiště, navede si ho doprava před šestnáctku a pálí. Jeho další střela znovu nachází přesně svůj cíl, když končí u levé tyče – 5:1. (so) Za další dvě minuty dokážeme konečně proměnit i jeden z mnoha našich rohových kopů. Ráďa centruje z pravé strany na malé vápno, kde všudybylovi Cigimu pouze stačí nastavit kopačku a doklepnou padající kouli za záda bezmocného gólmana – 6:1. (so) Po chvíli vysouváme po levé straně krásnou ulicí Kubu, který jde do šestnáctky, a i když je poněkud tísněn soupeřem mohl se svojí šancí naložit jinak, než trefit pouze levou spojnici tyče a břevna soupeřovy svatyně. V 62. minutě Kubu nahrazuje Venca. V 66. minutě Šury potáhne kouli středem hřiště a příhrou na pravou stranu vybízí nabíhajícího Vencu k zakončení. Ten se vůbec nerozpakuje a při své premiéře obstřeluje gólmana přesně k zadní tyči – 7:1. (so) To bude drahé. Z další dvě minuty rozehráváme roh na levé straně nakrátko. Ráďa nahrává Cigimu, který si na závěr svého dnešního galapředstavení schovává nádherný slalom, který na lyžích sotva kdy předvede. Náš štírek si to namíří podél brankové čáry k brance. Pohraje si s prvním zadákem, aby se již ve vápně vyhnul dalšímu maníkovi, který mu skáče pod nohy kopačkami napřed. A to má před sebou již pouze vybíhajícího gólmana, kterého se zbavuje rychlou kličkou kolem brankové čáry, nechává ho za sebou a v poklidu dopravuje kouli do branky – 8:1. (so) Sudí poté nechá hru pokračovat pouze pár minut, aby utkání po chvíli ukončil.

     Laciná obdržená branka nastartovala naše hráče k zodpovědnějšímu a důslednějšímu výkonu. Bylo zřejmé, že naším největším problémem je opět střelecká produktivita. Po otočení zápasu ještě v první půli již nebylo o našem vítězství pochyb. Hosté poté byli navíc nuceni jít do deseti a bylo po zápase. Příští týden to zřejmě ale bude o něčem jiném. Přeštický mladší dorost na jaře dosáhl několika zajímavých výsledků. Náš tým by konečně potřeboval uspět proti srovnatelnému soupeři. Očekáváme tedy vyrovnanou bitvu, kde bude rozhodovat každá nevyužitá příležitost nebo chybička. Tak s jakou se vrátíme z Přeštic?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery