Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

FK Tachov - SŠ Plzeň MD 1:8 (1:3)

publikováno 30.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

30.4.2016 17. kolo KPMD

sestava: Lukasch (7), Toman (7), Frank (7), Krejčí (8), Kořan (7), Ulrych (7), Skopový (8), Gashi (7), Krejča (8), Vámos (7), Šural (9)

lavička: Mareš (7), Chudoba (8), Jílek (7) 

branky: Krejča 4x, Vámos 2x, Šural, Toman

     Naši mladíci nastupovali k dnešnímu zápasu v roli velkého favorita. Soupeř se sešel v malém počtu hráčů a po vzájemné domluvě jsme souhlasili s doplněním domácího kádru o několik kopáčů staršího dorostu, kteří ale již měli v nohách předchozí utkání, což se zákonitě muselo projevit a také projevilo. Oproti minulému utkání chyběli Karpíšek s Červíkem, ale na lavici byl naopak připraven Jílek.

     Začátek utkání se nese ve znamení vyrovnané hry. První příležitost si vytvářejí domácí hráči v 7. minutě, když letí balón za naši obranu. Soupeř, kterého křižuje jeden z našich zadáků, má možnost jít na naši branku. Jirka vykrývá střelecký úhel a protihráčovo zakončení vyráží. Ve 12. minutě po pravé straně uhání Šury, který míč zatáhne až k brankové čáře, odkud posílá příhru pod sebe do domácí šestnáctky. Tam si balón zpracovává Saša, který sice může zakončovat z první do prázdné branky, ale ještě si přidá dvě kličky navíc, počká, až mu pod nohou projede zadák spolu s gólmanem a uklízí míč k zadní tyči – 1:0. (so)Domácí odpověď na sebe ale nenechá dlouho čekat. Hned v další minutě nedokážeme podržet balón ve středu hřiště a soupeř prostrkuje míč mezi našimi zadáky na nabíhajícího spoluhráče. Ten jde z levé strany sám na naši branku a tentokráte posílá balón kolem vybíhajícího Jirky přesně k zadní tyči – 1:1. :-@ V 17. minutě dostává míč ve středu hrací plochy na své kopačky Ben, který natahuje a zpoza šestnáctky přes bránícího hráče pálí. Jeho utěšený pokus razítkuje břevno domácí svatyně. Dlouho se nedokážeme prosadit, i když začínáme mít více ze hry. Zvláště na domácích hráčích, kteří hrají druhé utkání v řadě, začíná být patrná únava. Ve 30. minutě vniká z pravé strany do šestnáctky Saša. Při svém pokusu o uvolnění se u brankové čáry nejdříve ztrácí stabilitu, aby ho poté bránící hráč víceméně nechtěně dorazil – penalta. Balón si staví Cigi, a i když mu domácí gólman vystihuje stranu, balón je příliš prudký na to, aby mu zabránil v cestě do sítě – 2:1. (so) Hned v další minutě sebíráme soupeři balón. Ráďa se rozhlédne ve středu hřiště a posílá míč na levou stranu na rozeběhnutého Cigiho. Příhru ještě takřka ideálně protečuje Saša. Náš snajpr poté sám proti gólmanovi neváhá a kolem něj posílá míč na zadní tyč – 3:1. (so) Dva rychlé údery stanovují poločasové skóre a dle aktuálního rozpoložení domácích hráčů se nezdá, že by se obraz po přestávce hry diametrálně změnil.

     A skutečně. Hned po zahájení druhé půle se jeden náš útok za druhým valí na soupeřovu branku. V úvodní minutě vletí do šestnáctky Saša, ale jeho pokus o přehození gólmana končí vedle pravé tyče. Ve 44. minutě Saša tentokráte nahrává zprava do středu velkého vápna Cigimu, který ale branku přestřeluje. Hned v další minutě si za domácí obranu nabíhá Šury, který v tísni pálí pouze do vybíhajícího gólmana. Ve 47. minutě Cigi zatáhne balón po levé straně do vápna, zvedá hlavu a posílá příhru na zadní tyč, kde osamocený Saša pohodlně doklepává míč k pravé tyči – 4:1. (so) Hned po rozehrání obíráme soupeře o balón a Cigi vede míč středem hřiště. Chvíli čeká a vzápětí krásně mezi stopery vysunuje nabíhajícího Šuryho, který se v domácí šestnáctce kličkou doprava zbavuje vyběhnutého gólmana, a zasouvá kouli do prázdné branky – 5:1. (so) V následující minutě Vojtu střídá Víťa. Za pár vteřin Ráďa kope roh z pravé strany. Centr se odráží před šestnáctku, kde ho sbíráme a roztahujeme hru znovu vpravo na Ráďu. Ten balón opět centruje před branku, kde se nám jej daří prostrčit přímo před gólmana, kde se zapomíná Kuba. Poněvadž ale jeden z domácích hráčů zůstal u brankové čáry, o ofsajd se nejedná a náš obránce tak beztrestně může doklepnout míč do sítě – 6:1. (so) Domácí jsou zralí na ručník. Prakticky každou minutu jsme na návštěvě v soupeřově šestnáctce. V 52. minutě se opět valíme na branku soupeře. Zakončovat již může Cigi, který jde z levé strany na gólmana, ale ještě přihrává Benovi. Ten si také nechce vstřelit branku, poněvadž posouvá kouli na Sašu, který z hranice malého vápna zařízená překopává. Střídáme, když hřiště opouští právě Saša, kterého nahrazuje Mára. V 56. minutě ještě Kořiho protáčí při své jarní premiéře Marcel. V další minutě opět nalezeme na soupeře. Cigi si na levé straně dělá s domácí obranou, co chce. Pohraje si hned se dvěma zadáky soupeře, aby vzápětí udělal kličku i gólmanovi a zasunul do prázdné branky – 7:1. (so) V 60. minutě si míč ve středu hřiště bere na svoje kopačky Mára, který posléze vymýšlí krásnou kolmici mezi domácími zadáky adresovanou nabíhajícímu Cigimu. Toho se již domácí hráči ani nesnaží stínovat a tak má náš expres spoustu času, aby vybíhajícímu gólmanovi udělal dlouhou kličku a zasunul kouli k bližší tyči – 8:1. (so) Zápas o ničem sudí poté po pár minutách ukončuje.

     Domácí hráči měli snahu více se snažit do našeho dvojitého úderu v první půli. Potom na hřišti existovalo již pouze jedno mužstvo. Toto utkání nám mnoho nedalo, ale chlapci si s chutí zahráli proti odevzdanému soupeři. Potřebovali bychom sehrát více utkání, kdy se musíme prát o konečný výsledek. Tam jsme zatím propadající. Tak uvidíme, zdali se příště proti Sušici budeme trápit podobně jako na podzim. Doufejme, že se tentokráte dokážeme vyvarovat dalšího nevyrovnaného výkonu. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery