Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

FK Tachov - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)

publikováno 30.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

30.4.2016 17. kolo KPSD

sestava: Sklenář (4), Přibáň (5), Dušák (6), Ženíšek (7), Janda (6), Milan (6), Puchoň (7), Fakan (6), Vokáč (7), Kutlák (6), Dušička (6)

lavička: Kopáček J. (6), Bušek (-), Kopáček L.(-), Mader, Lukasch

branky: Kutlák, Puchoň

     Dnes jsme zakončovali sérii zápasů proti tabulkově nejtěžším protivníkům na horké tachovské půdě. Domácí soubor se zatím na jaře prezentuje bezchybnými výkony, což jsme chtě nechtě byli nuceni respektovat. Přesto jsme k tomuto těžkému zápasu nastupovali s cílem bodovat. Naše sestava byla prakticky totožná jako v posledním utkání. Trávník byl připraven ideálně, slunce zářilo na jasné obloze – zkrátka ideální počasí na sehrání veledůležitého utkání. Nechtěli jsme připustit blamáž z posledního odplouženého vzájemného střetnutí, která v loňské sezóně načala náš pád tabulkou krajského přeboru.

     Utkání začínáme podobně jako minulý týden. V 5. minutě balón propadá za soupeřovu obranu, kam si po levé straně nabíhají obě naše tykadla. U míče je dříve Kutli, který postupuje na vybíhajícího gólmana. Jeho následná nepříliš umístěná střela z jasné pozice ale bohužel trefuje domácího kýpra. Za další dvě minuty posíláme přímák do vápna soupeře. Balón se nám daří posunout za hranici domácí šestnáctky, kam si nabíhá Schürrle, který se z první opírá do míče. Jeho krásná táhlá střela ale o půl metru míjí levou šibenici domácí svatyně. Naši hráči jsou aktivnější a mají kouli častěji na svých kopačkách. V 17. minutě Voky po levé straně startuje Bejka, který balón potáhne a od levé brankové čáry posílá střílený přízemní míč na zadní tyč, kde se zjevuje nebráněný Kutli. Ten nastaví svoji kopačku ideálně do dráhy balónu a doklepává jej přesně k pravé tyči – 1:0. (so) Konečně. Ve 20. minutě vidí jeden z domácích kopáčů žlutou kartu za sejmutí rozběhnutého Feryho na levé straně. Stále máme opticky více ze hry, domácí hráče nepouštíme do zajímavějších příležitostí, ale nejsme schopni naši aktivitu přetavit v pojišťovací branku. Naopak. Ve 33. minutě Příba ztrácí balón na polovině hřiště při zakládání naší další útočné akce a domácí odpověď je smrtící. Okamžitě je tady přečíslení, kdy nás soupeř vykombinovává a na konci jeho akce si zcela volný hráč na hranici naší šestnáctky může hodit korunou, k jaké tyči naší branky balón umístí. Vybírá si nakonec levou stranu a Víťa je bez šance – 1:1. :-@ Jsme chvíli jako opaření, ale ve 37. minutě se hrneme dopředu po pravé straně. Následuje příhra vlevo na nabíhajícího Bejka, který ač stíhán jedním z domácích zadáků, mohl se svojí příležitostí naložit určitě lépe, než z hranice šestnáctky poslat kouli někam k rohovému praporku. Ve 42. minutě má Bejk šanci složit reperát, když přímo na našeho útočníka prostrkujeme balón středem hřiště. Bejk nechává oba zadáky za sebou, ale bohužel svojí střelu tentokráte pošle pouze do vybíhajícího domácího gólmana. Herně se nám v první půli docela dařilo, když jsme po většinu času byli aktivnější a dokázali si vytvořit zajímavé příležitosti. Bohužel v domácí brance skončil pouze jeden balón a místní kopáči naopak dokázali potrestat naše zřejmě jediné větší zaváhání. To nás dnes může hodně mrzet, ale každopádně je před námi celá druhá půle.

     Do té již není schopen nastoupit nakopnutý Kutli, jehož lýtko odmítlo poslušnost v posledních minutách prvního poločasu při jednom ze soubojů. Do hry se tak chystá Pepík. Situace na hrací ploše se ale přeci jen mění. Hra se vyrovnala a sledujeme spoustu osobních soubojů spíše ve středu hřiště. K ohrožení domácí branky se dostáváme sporadicky zejména po standardních situacích. Podobně jsou na tom domácí. Postupem času ale někteří naši hráči začínají šlapat vodu, což se projevuje v narůstajícím počtu zkažených příher a prohraných osobních soubojů. Jeden z klíčových momentů utkání přichází až v 78. minutě. Domácí zahrávají přímák z poloviny hřiště. Proti balónu, který letí za naši obranu, vystupuje Víťa. Náš gólman hodlá míč schovat ve svém koši. Bohužel jde ale zároveň do souboje s dotírajícími hráči, kteří mu jeho pozici znepříjemňují. Míč našemu gólmanovi vypadává z náruče tak nešťastně, že jeden z dobíhajících domácích kopáčů může vyprávět ještě doma u sobotního oběda, jak jednoduše doklepl kouli do naší sítě – 1:2. :-@ Studená sprcha pro náš soubor a po pravdě řečeno nezdá se, že bychom byli v rozpoložení zareagovat na aktuální stav zápasu. V další minutě si další domácí hráč nachází rozběhnutého Feryho jako oběť svého žlutého zákroku. Chvíli poté házíme aut na levé straně. Balón nějakým zázrakem propadá až do vápna soupeře, kam si nabíhá poněkud pozapomenutý Schürrle, jemuž střela sice příliš nesedne, ale skákavý balón končí u pravé tyče domácí branky – 2:2. (so) Šťastné vyrovnání sice pořádně oslavujeme, ale v další minutě sami posazujeme domácí hráče zpátky na koně, když si Víťa vybírá v krátké době svoji další slabší chvilku. Náš gólman chce zřejmě po zisku balónu založit rychlý výpad do soupeřovy otevřené obrany a míč vyhazuje po levé straně na rozbíhajícího se Feryho. Bohužel jeho výhoz je krutě nepřesný, když končí přímo na kopačkách jednoho z protihráčů. Domácí hráči znovu dokáží s naší nabídkou ideálně naložit, když při následném přečíslení posílají kouli postupně z pravé strany až na zadní tyč, kde zcela nehlídaný kopáč má dostatek času si míč ještě zpracovat a přes Víťův skok poslední záchrany nekompromisně poslat balón k bližší tyči – 2:3. :-@ Ze hřiště odchází Příba, kterého střídá Láďa. Již jen další šťastná shoda okolností nás může zachránit od porážky. Ta ale bohužel nepřichází. V 85. minutě Feryho střídá Ejdy. Do soupeřovy šestnáctky letí ještě několik centrů, ale vše je jen na náhodu. Naopak domácí hráči mají ještě několik příležitostí dostat nás do kolen úplně. Zvláště při jednom brejku dvou samotných protihráčů proti vybíhajícímu Víťovi již házíme ručník na hrací plochu, ale soupeř trestuhodně posílá balón pár metrů mimo naši branku. Po zcela nepovedené druhé půli tak musíme pogratulovat vítězícím domácím hráčům.

     Trestuhodně jsme prohospodařili první půli, kdy jsme si dokázali vytvářet příležitosti, a zdálo se, že dokážeme utkání dostat pod kontrolu. Zápas se v jistém ohledu podobal minulému utkání. Po přestávce nám znovu začaly docházet síly, ale tentokráte udeřil první soupeř. Po našem rychlém vyrovnání jsme se ale nedokázali zkoncentrovat, čehož soupeř opět bez skrupulí využil. Zatímco před týdnem to byl Víťův zápas, dnes jeho chyby rozhodly. K tomu by ale nedošlo, pokud bychom lépe zvládli první půli. Co dnešní výsledek znamená, je jasné. Pro čtyři týmy prakticky začíná závěrečná nadstavba znovu od nuly. Rozhodovat se zřejmě bude až v samotném závěru soutěže. Pro nás se zas až tak mnoho nemění. Pokud hodláme zaútočit na samotné čelo tabulky, nesmíme již zaváhat. Lze říci, že většinu nejtěžších soupeřů máme za sebou, ale na druhou stranu je to velmi ošidná záležitost. Pokud podceníme jakéhokoliv tabulkově o poznání horšího soupeře, ztratíme právo ohřát se na čele tabulky. Nyní je třeba hodit dnešní nešťastné utkání za hlavu a soustředit se na příští zápas. Chlapcům jejich pokladnička začíná přetékat a bylo by nezodpovědné neztrestat ji po, jak pevně doufáme, úspěšné sezóně. Tak znovu do práce, abychom se hned příští týden pokusili nalézt ztracenou herní pohodu. POME SPORTOVKA!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery