Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD – SK Petřín Plzeň 1:2 (1:0)

publikováno 24.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

23.4.2016 16. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (8), Toman (7), Frank (8), Krejčí (8), Kořan (7), Ulrych (6), Skopový (7), Gashi (7), Krejča (8), Vámos (6), Šural (7)

lavička: Mareš (7), Červík (-), Chudoba (-), Lukasch (6)

branky: Vámos

     Naši mladíci si minulý týden s chutí zastříleli proti Vejprnicím a dnes hodlali tento výkon potvrdit. Čekali nás staří známí z Petřína. Zastupující trenér Šlechta měl k dispozici stejný kádr, který odehrál minulé utkání a navíc již mohl do hry konečně nasadit zahraniční posilu Vamose spolu s Marešem. Očekával se vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli mírnými favority.

     Na nějaké vzájemné oťukávání hráči obou týmů nečekají a hned se snaží využít chyby soupeře. Hned ve 3. minutě Kuba na své pravé straně nakouří balón pěkně zblízka do protihráče, který tak má možnost jít sám na naši branku. Karpy ale reaguje s dostatečným předstihem a je u balónu dříve než soupeř. Poté se několikrát dostáváme do samostatných úniků, ale vždy nás zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. V 10. minutě si ale již ofsajd pohlídat dokážeme, když naše tykadla jdou v situaci dva na posledního hostujícího zadáka. Šury petřínského nešťastníka přehazuje, balón dostává na nohu Saša, který lehkým lobem přes vybíhajícího gólmana otevírá skóre – 1:0. (so) Našemu útočníkovi tak stačí deset minut na jeho první zářez. Bohužel v tuto chvíli ani on ani jeho spoluhráči netuší, jak se mu bude „dařit“ v následujících minutách. V 15. minutě letí centr z levé strany před naši branku. Frankie je u balónu nejdříve a tak tak, že balón nenasměruje do vlastní sítě. Koule o pár čísel přelétá břevno naší branky. Ve 20. minutě si jeden ze soupeřů zabíhá za naši obranu, dostává balón do nohy a namíří si to na naši branku. Karpy ale svůj tým podrží, když následný střelecký pokus soupeře výborným zákrokem vykrývá. Hned v další minutě si příležitost vytváří náš tým, když Šury se na pravé straně efektní zasekávačkou zbavuje soupeře, navádí si balón na střed a z velkého vápna pálí. Bohužel ze zajímavé pozice posílá míč pouze nad branku. Následný soupeřův výkop sbírá Ben, prostrkuje si míč mezi zadáky, ale poté se sám zahání až příliš na pravou stranu, odkud posílá směrem na hostující branku slaboučkou střelu, kterou gólman pohodlně ukrývá ve své náruči. Za pár vteřin vyplavává na naší pravé straně jeden ze soupeřů, který se ocitá najednou zcela sám před naším vybíhajícím gólmanem. Tomu se chystá udělat krátkou kličku na levou stranu, ale poněvadž není v pohybu, Karpy mu stíhá skočit do jeho úmyslu a kouli mu doslova ukrást od kopačky. Ve 34. minutě zahráváme přímák z nějakých 25ti metrů. Cigi chce napodobit své úspěšné standardky z minulého zápasu a skoro se mu to podaří, když balón přelétá postavenou zeď a trefuje břevno soupeřovy svatyně. Dvě minuty před půlí ideálně vysouváme Sašu středem hrací plochy, který jde zcela sám na vybíhajícího gólmana. Opět volí lehký oblouček, který ale tentokráte končí bohužel pouze vedle pravé tyče. Opět hoříme na neproměňování našich příležitostí. Ve výčtu jich ještě několik chybí, když jsme dokázali několikrát doslova pohřbít svými zbytečnými kličkami zajímavou situaci. Potřebnou druhou uklidňující branku tak vstřelit nedokážeme. Na druhé straně nás Karpy také párkrát musel svými zákroky podržet.

     Do druhé půle protáčíme gólmany, když Karpyho střídá Jirka. V 50. minutě letí dlouhý balón do našich zadních řad. Jeden ze soupeřů hlavičkou posouvá míč na svého nabíhajícího spoluhráče, který má možnost jít zcela sám na naši branku. Svoji akci ale poněkud zbrzdí a jednomu z našich zadáků se podaří v posledním okamžiku odkopnout mu kouli od kopaček. Hned vzápětí se na druhé straně Saša prokličkovává šestnáctkou soupeře, ale svojí střelou trefuje pouze nohy gólmana, který je při svém zákroku nechává za sebou u bližší levé tyče. V 53. minutě špatně řešíme situaci v našich zadních řadách, když místo uklidňující příhry gólmanovi si dáváme balón nakrátko a navíc do šprajcu. Soupeř vletí mezi naše zadáky, hračku jim sebírá a po příhře na svého spoluhráče již jenom sledujeme, jak balón končí u naší pravé tyče – 1:1. :-@ Aktivita se již hezkou chvíli začíná přesouvat na kopačky soupeře. Ten využívá svojí početné lavičky a posílá na hrací plochu čerstvé síly. Frankie hraje již pár minut se sebezapřením, když při jednom zákroku si pohmoždil kotník. Hraje se spíše na naší polovině. V 61. minutě posílá soupeř svůj přímák z pravé strany a jeden z protihráčů v pádu zakončuje. Balón lehce líže břevno naší branky shora. V další minutě střídáme, když Kubu nahrazuje Víťa. V 68. minutě se hosté znovu tlačí do naší šestnáctky. Jeden z důrazných soupeřů dokáže přetlačit balón přes našeho zadáka i Jirku, který se do souboje také přimotává. Míč se zvolna kutálí směrem k naší brance a naštěstí končí pouze na naší pravé tyči. Poté již naši vracející se hráči kouli odkopávají. V 70. minutě Sašu protáčí Červ. V další minutě hosté podnikají rychlý brejk do naší otevřené obrany. Protihráč dělá kličku vybíhajícímu Jirkovi a má před sebou již pouze prázdnou branku. Do jeho zakončení mu v posledním možném okamžiku vpadne Cigi, který soupeře stíhá přes celou délku hrací plochy, a daří se mu míč zblokovat alespoň na roh. Bohužel je to k ničemu, poněvadž hned následný roh se nám stává osudným. Od levého rohového praporku letí přízemní centr, který míjí všichni hráči na přední tyči včetně Jirky a tak osamocený soupeř na zadní tyči má zcela jednoduchou úlohu doklepnout míč do prázdné branky – 1:2. :-@ V téže minutě ještě střídáme, když Vojtu nahrazuje Mára. Bohužel dohráváme v deseti, poněvadž Cigi si při svém zákroku poranil koleno a není schopen pokračovat ve hře. V jediné naší šanci za posledních několik minut se ocitá Červ, který může postupovat sám na hostující branku, ale opět je zastaven zdviženým praporkem. Již nemáme sílu s výsledkem něco udělat.

     Opět jsme umřeli na neproměňování našich příležitostí, kterých jsme si hlavně v první půli vytvořili dostatečné množství. Bohužel po přestávce nám viditelně začínaly ubývat síly a při několika zdravotních komplikacích našich hráčů jsme nedokázali odolat sílícímu tlaku soupeře. Branky jsme ale obdrželi po našich zbytečných individuálních chybách, kdy jsme nedokázali jasné situace vyřešit lépe. Když nepočítáme minulé utkání, opět jsme „navázali“ na naše výkony z předchozích zápasů, když si dokážeme vytvořit zajímavé příležitosti, které ovšem nedotáhneme do gólové koncovky. Potřebovali bychom odehrát vyrovnaný zápas, ve kterém soupeře přetlačíme a zvedeme si sebevědomí. Toho zatím nejsme schopni. Každopádně to není důvod, abychom měli černé myšlenky. Kvalita v našem kádru určitě je, jen je jí potřeba prodat v utkání. Tak se pojďme kousnout a odjezdit příští zápas v Tachově.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz