Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK SENCO Doubravka 2:2 (1:1) 8:9 na p.k.

publikováno 10.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

9.4.2016 14. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (8), Ulrych (6), Frank (7), Krejčí (7), Kořan (7), Budina (6), Skopový (8), Gashi (7), Krejča (7), Chudoba (6), Šural (7)

lavička: Mareš (6), Toman (7), Lukasch (7)

branky: Gashi, Skopový

     Také naše mladé pušky si hodlaly napravit reputaci poněkud pošramocenou posledním zápasem v Klatovech. Oproti minulému týdnu chyběl Štěpánek. Naopak jsme již mohli počítat s Marešem a Ulrychem. SENCO – náš dnešní soupeř – ztrácelo před vzájemným utkáním na naší skvadru jediný bod. Dal se očekávat vyrovnaný zápas.

     Do první velké šance se v 5. minutě dostávají hosté, když podnikají po levé straně rychlý brejk. Soupeř místo příhry lépe postavenému spoluhráči volí střelu z velkého vápna. Ta naštěstí míjí levou tyč naší branky. Poté jsme na tahu my. Aktivita je na naší straně a ve 13. minutě Šury posílá balón středem hřiště na nabíhajícího Bena, který letí do vápna. Jeho následný střelecký pokus sice gólman tlumí, ale nestačí to. Balón pomalu putuje za brankovou čáru – 1:0. (so) Povzbuzeni vstřelenou brankou nalezeme na soupeře a nutíme ho k chybám. Hned za další dvě minuty tak před vápnem získáváme balón a Ráďa zkouší střelou zpoza šestnáctky překvapit gólmana. Ten ale konečky prstů jedovku vyráží na roh. Ve 20. minutě podnikáme rychlou kombinační akci, když se na tři příhry dostáváme na pravou stranu hostující šestnácky. Šury si může vybrat mezi centrem na zadní tyč nebo střelou. Bere to na sebe a řádně vyprašuje gólmanovi jeho rukavice. Stále jsme aktivnější a ve 30. minutě si po pravé straně zabíhá za obranu Šury, který přes jednoho ze soupeřů centruje na vzdálenější tyč. Tam si nabíhá Cigi, který v obrovské šanci posílá kouli vedle bližší tyče soupeřovy svatyně. Ve 34. minutě Šury sleduje dlouhý balón za obranu a jde do souboje s gólmanem a s jedním ze zadáků soupeře. Ze vzájemného souboje těchto tří hráčů vychází vítězně právě Šury, který se ale ve finální fázi zachová příliš zbrkle. Zřejmě si vůbec neuvědomuje, že má možnost jít sám s balónem na noze na prázdnou branku, ale pouze přímo z otočky zkouší trefit opuštěnou svatyni. Tu však trestuhodně míjí. A hned v další minutě je tady klasika – nedáš, dostaneš. Míč letí za naši obranu a Karpy se rozhodne jít proti soupeři. Bohužel vletí pouze do tunelu, když z něj protihráč udělá dlouhou kličkou statistu a posílá balón do naší opuštěné branky – 1:1. :-@ V první půli jsme byli aktivnějším týmem, ale naše velké šance zůstali nevyužity. Soupeř naši špatnou produktivitu potrestal jedním rychlým kontrem. Po pauze se bohužel budeme muset poprat i se sílícím protivětrem.

     Ve druhé půli bude naši branku hájit Jirka místo Karpyho a Vojtu střídá Kuba. Hned ve 42. minutě zahrávají hosté přímák. Balón se obloukem odráží na hranici šestnáctky, kde se do míče z první pěkně položí jeden ze soupeřů a vyšle pumelici směrem na naši branku. Rána naštěstí letí přímo do středu branky, kde je připravený Jirka. Toho poté ještě hezkou chvíli brní ruce od vyraženého balónu. Ve 48. minutě dostává na pravé straně míč do běhu Šury a s hráčem na zádech kvapí do vápna. Do teď zřejmě netuší, kterak z jeho střeleckého pokusu bylo pouze autové vhazování soupeře na opačné straně hrací plochy. V 56. minutě jde Ben důrazně za balónem a daří se mu ho propíchnout přes soupeře, i když je vzápětí nemilosrdně zkosen. Sudí ponechává výhodu, čehož využívá Šury, který si nejdříve balón na levé straně dobíhá, aby poté krásně dokázal přejít dokonce přes tři hráče až do šestnáctky soupeře. Tam je již jeho postup přerušen, ale pouze za cenu penaltového zákroku. Míč si bere Ráďa a nedává gólmanovi žádnou šanci – 2:1. (so) Hned za dvě minuty mohlo být srovnáno, když špatně dostupujeme protihráče. Balón letí na hranici malého vápna, kde jeden z protihráčů naštěstí svojí hlavičkou pouze líže levou tyč. V 59. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení Šuryho postupu. Za další dvě minuty až příliš vehementně protestujícího Budíka, který spílá sudímu za neodpískaný zákrok na jeho osobu, nahrazuje Vity. Horká hlava je poslána ochladit se pod sprchy. V 66. minutě letí další centr po přímáku do našeho vápna. V nepřehledné situaci si naši zadáci lehají do střel a s vypětím všech sil se nám nakonec podaří bez úhony krizovku přestát. V 73. minutě zahráváme přímý kop. Balón se po našem centru odráží před vápno, kde si ho dobíhá Koři. Vzápětí ho posílá zleva na zadní tyč, kam si zabíhá Cigi, který si míč zpracovává hrudí, ale pojištění našeho náskoku odmítá, když v obrovské šanci branku přestřeluje. A opět hosté trestají naši střeleckou nemohoucnost. Již předchozích několik rohů, které hosté zahrávali, více než smrdělo. V 76. minutě kopou rohový kop z levé strany. Balón se i vlivem větru obloukem stáčí na zadní tyč, přelétne bezmocného Jirku a zřejmě již ani nebylo potřeba, aby trestuhodně nehlídaný nejmenší hráč na hřišti dorazil kouli hlavou do sítě – 2:2. :-@ V hektickém závěru se již žádnému celku nepodaří dotáhnout do konce svoje akce. Rozhodnou tedy penalty.

     Začíná soupeř, který to přežene jak s razancí, tak s výškou a trefuje pouze břevno – 0:0. Koři si počíná jistě a posílá balón po zemi k levé tyči – 1:0. Soupeř ho poté napodobuje – 1:1. Ráďa nám zahrál na nervy, když svoji střelu posílá o břevno do sítě – 2:1. Soupeř poté kontruje ranou o pravou tyč – 2:2. Cigi razantně k tyči – 3:2. Soupeř si posílá Jirku na druhou stranu – 3:3. Márovi poté bohužel gólman vystihuje jeho úmysl a balón vyráží – 3:3. Soupeř propasírovává svoji střelu přes našeho gólmana – 3:4. Kuba musí a se štěstím přes prsty gólmana proměňuje – 4:4. Soupeř jistě na druhou stranu než Jirka – 4:5. Fíla posílá míč přesně k tyči – 5:5. Na střelu do pravé šibenice Jirka nemá nárok – 5:6. Vity oprašuje Panenkův dloubák – 6:6. Jirka je opět bez šance – 6:7. Šury vyhání pavouky ze šibenice – 7:7. Soupeř volí střed branky – 7:8. Ben jistě k tyči – 8:8. Soupeř bezpečně opět odskakuje – 8:9. Frankie v desáté sérii nevyzraje na gólmana, který mu střelu vystihuje – 8:9.

     Z dnešního derby jsme vybojovali pouze bod, i když na brankové příležitosti by bylo skóre jiné. Právě neproměňování šancí nás stálo větší bodovou nadílku. Hlavně v první půli jsme soupeře dokázali zatlačit k jeho šestnáctce. Po přestávce nám potom začínaly poněkud ubývat síly. Některé situace jsme řešili příliš složitě. Postrádáme větší lehkost a sebevědomí v námi předváděné hře. Každopádně si z těchto vyrovnaných utkání mohou hráči odnést spoustu nových zkušeností. Příští týden uvidíme, zdali si budeme schopni připsat plný počet bodů.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery