Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK SENCO Doubravka 7:1 (6:0)

publikováno 09.04.2016 (aktualizováno 28.07.2016)

9.4.2016 14. kolo KPSD

sestava: Sklenář (10), Přibáň (8), Dušák (8), Ženíšek (7), Vokáč (7), Milan (8), Puchoň (8), Grasl (8), Kodar (7), Kopáček J. (9), Dušička (8)

lavička: Gruncl (7), Mader (6), Kopáček L. (6), Kutlák (6), Bušek (6), Janda (7), Karpíšek (8)

branky: Kopáček J. 3x, Dušička, Milan, Grasl, Kutlák

     Dnes jsme se chtěli rehabilitovat za nevydařený vstup do jarní části soutěže v Klatovech. Pokud jsme chtěli uspět, museli jsme podat diametrálně odlišný výkon oproti minulému střetnutí. Kádr doplnil uzdravený Janda, jinak se sestava nezměnila. Čekal nás tradiční soupeř – malé plzeňské derbíčko proti Doubravce.

     Již od začátku utkání si začínáme klást otázku, co se to stalo s našimi hráči během týdne. Jsou totiž v pohybu, důrazní, nebojí se chodit do soubojů a dokonce i kombinují. Hosté nám zatím také nic nedarují, takže se hraje v docela slušném tempu. První chybu dělá soupeř. Již v 6. minutě si hostující obrana vypomáhá malou domů. Proti gólmanovi se rozbíhá Bejk, který je nasypaný spoustou prášků, aby necítil naraženou kyčel z minulého zápasu. Gólman mu dělá kličku a nechává naše tykadlo za svými zády. Potom ale poněkud otálí s rozehrávkou a na Bejka možná i trochu pozapomíná. Ten se ale nevzdává, přiřítí se zezadu, čistě nešťastníkovi hračku sebírá a pohodlně ji dopravuje do prázdné branky – 1:0. (so) Jednoduchý a rychlý gól nám vlévá sebevědomí do žil. V 15. minutě Pepík zahrává již několikátý roh z pravé strany. Centr letí na velké vápno, kde operuje osamocený Schürrle. Ten se neukvapí a posouvá balón na levou tyč, kde se nachází další náš osamocený hráč – Luky. Tomu balón trochu poskočí, ale Luky ho dokáže zkrotit a napálí ho zblízka pod břevno – 2:0. (so) Ve 21. minutě se situace prakticky opakuje. Pepík znovu posílá svůj roh na velké vápno a znovu nachází Schürrleho. Ten nyní ale volí střelu, kterou kousek před gólmanem ještě lehce tečuje Graslík mimo dosah kýpra – 3:0. (so) Běží 25. minuta, když Voky nachází na levé straně Bejka, který posílá ladný oblouček do velkého vápna. Tam vybojuje svůj souboj s protihráčem Pepík, který vkládá svoji kopačku do dráhy letu balónu a prodlužuje let míče až k pravé tyči – 4:0. (so) Ve 31. minutě letí balón na soupeřovu polovinu, kde Bejk sklepává do běhu Schürrlemu, který si kouli postrčí a vzápětí ji posílá před sebe na nabíhajícího Pepíka. Ten se k míči dostává dříve než vybíhající gólman a posílá ho jednoduše přes něj do sítě – 5:0. (so) Ve 38. minutě Bejk sklepává balón před šestnáctkou Graslíkovi. Ten sice již může pálit, ale ještě nabíjí před ním lépe postavenému Pepíkovi, který je dnes neobyčejně střelecky potentní a posílá balón k levé tyči – 6:0. (so) A čepice létají na hřiště. Ve 41. minutě si obrovskou příležitost vytváří soupeř, když naši hráči propadají před vápnem. Hosté dostávají balón na pravou stranu, kde zcela volný hráč jde najednou zcela sám proti Víťovi. Náš gólman si ale z Hodonína přivezl fantastickou formu a konečky prstů vytahuje prudký balón na svoji levou bližší tyč. Poté již nebezpečí zažehnáme. V první půli to již zas byla ta stará dobrá Sportovka, která se navalila na soupeře a naložila mu, co se do něj vešlo. Hráči hrají s chutí a jsou střelecky produktivní. Utkání je prakticky rozhodnuto. Uvidíme, zdali ve druhé půli dokážeme udržet vysokou úroveň námi předváděné hry.

     Do branky se jde postavit Karpy místo Víti, který svůj úkol splnil bezezbytku. Naši hráči začínají druhý poločas vlažně. Spíše jsou to hosté, kteří tvoří hru a tlačí se před naši branku. Dlouho si koledujeme, až v 52. minutě soupeř kope roh z pravé strany. Balón letí do šestnáctky, kde pravděpodobně Žéňa nechává svého hráče jeho osudu a ten tak nerušeně hlavičkuje k pravé tyči – 6:1. :-@ V další minutě začíná trenér Dejmek protáčet sestavu. Nadopovaného Bejka střídá Kutli. Chvíli poté Pepík zachycuje příhru jednoho ze zadáků a řítí se z levé strany poněkud z úhlu na gólmana. Tentokráte je ale na něj krátký, když razantně pálí pouze do něj. V 60. minutě jde ze hřiště Kóďa, kterého střídá Grunclík. Za další dvě minuty hrozí opět soupeř, když Karpy musí boxovat hned dva nepříjemné centry do šestnáctky, kde v danou chvíli operují neobsazení hráči soupeře. V 63. minutě vidí jeden z protihráčů žlutou kartu po sejmutí Příby na pravé straně. Náš bek má nakopnuté lýtko a je raději ihned stažen ze hřiště. Nahrazuje ho Ejdy. Kopeme přímák. Balón letí do vápna, kde se koule několikrát odráží, až se dostává ke Graslíkovi, který pálí na branku. Jeho střela je ale zblokována. Balón se poté dostává ke Kutlimu, který svou možnost jít sám na gólmana využívá bezezbytku a zavěšuje – 7:1. (so) Vzápětí Fery střídá Graslíka. Na 70. minutu jsme přichystali ještě poslední dvojité střídání, když na hřiště vbíhá Láďa s Oskarem, kteří nahrazují Vokyho s Lukym. V 79. minutě propadáme ve středu hřiště a hosté nás ideálně vykombinovávají, když z pravé strany letí balón ke zcela volnému soupeři, který má před sebou prakticky prázdnou branku. Karpy se ale bleskurychle přesouvá a skokem poslední záchrany se vrhá proti soupeři. Ten nic nevymýšlí a nekompromisně pálí. Jeho projektil ale trefuje právě prolétajícího Karpyho, který tak zázračně nepouští další balón za svá záda. Hra ve druhém poločase je ovlivněna množstvím střídání a náš tým se již tolik netlačí do zakončení. Utkání kontrolujeme a bezpečně ho dotahujeme do vítězného konce.

     Jako noc a den se jevily výkony našich hráčů v prvním poločase dnešního utkání a minulý týden. Kopáči se probudili a dokázali si hlavně sami sobě, že se mohou prezentovat kvalitní důraznou kombinační hrou. Hosté z Doubravky nám situaci rozhodně ulehčit nehodlali, ale dnes jsme byli pány na hřišti. Je to určitě pozitivní zpráva před dalšími rozhodujícími zápasy s našimi největšími soupeři. Příští týden může rozhodnout každý vypuštěný souboj, každá neproměněná šance. Proto jeden každý jedinec musí k tomuto utkání přistoupit nanejvýš zodpovědně. Budeme se těšit a uvidíme, zdali se nám podaří udělat ten správný krok. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz