Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

FC Rokycany - SŠ Plzeň MD 6:5 (4:2)

publikováno 31.10.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

31.10.2015 11. kolo KPMD

sestava: Červík, Toman, Frank, Chudoba, Jílek, Budina, Skopový, Gashi, Kořan, Krob, Krejčí

lavička: Kořínek, Sarumyan, Lukasch

branky: Krejčí 2x, Krob, Kořan, Skopový

     Také naše mladíky čekal velmi náročný zápas se soupeřem, který dotírá na naše pozice. Oproti minulému utkání, kdy byla lavička plná, se dnes trenéru Konopíkovi sešlo několik omluvenek. Kostra základní sestavy byla ale podobná té z minulého zápasu.

     Vstup do utkání se nám vůbec nedaří. Jsme nekoncentrovaní, balón mají na svých kopačkách domácí a hlavně již ve 3. minutě musíme tahat míč z naší sítě. Podobně jako v předchozím zápase starších dorostenců využívá soupeř naplno výhody dlouhých autů. Vhazuje se na levé straně a balón propadá prakticky bez povšimnutí na zadní tyč, kde se zjevuje trestuhodně nehlídaný kopáč, kterému nečiní žádný problém zavěsit – 0:1. :-@ V 7. minutě jsme opět bez důrazu v našem vápně. Na jeho levém okraji prohrává svůj minisouboj s jedním z domácích hráčů a ten svojí šmudlou vzápětí vyloudí líbeznou houslovou skladbičku na překvapeném Červovi – 0:2. :-@ Než se stačíme rozkoukat a zkonsolidovat svoje řady je tady 10. minuta a hned dva naši zadáci pěkně zblízka sledují marný souboj Červa, který musí vystoupit na svoji pravou stranu malého vápna proti balónu. Důrazný soupeř atakuje našeho gólmana a vyklepává mu kouli z jeho rukavic. Ten poté za pečlivého dohledu našich zadáků, kteří se stále nemají k činu, nachází po zpracování balónu skulinku u bližší tyče naší svatyně – 0:3. :-@ Vypadá to na solidní nálož. Naštěstí se nám hned v následující minutě podaří odpovědět, když konečně letí balón za domácí obranu. Tam obě naše tykadla dostávají domácího gólmana pod tlak a Fíla posílá volný balón do prázdné branky – 1:3. (so) Povzbuzeni rychlou odpovědí využíváme po pár vteřinách rozpoložení domácího souboru, když Marťas sebírá balón jednomu ze zadáků, ukazuje mu záda a podél gólmana posílá z levé strany kouli po zemi k zadní tyči – 2:3. (so) Po další minutě může být dokonce srovnáno, když opět Marťas důrazně atakuje vybíhajícího gólmana, po souboji s ním získává balón, ale z obklíčení přibíhajících domácích hráčů z těžké pozice o pár čísel míjí pravou tyč domácího zařízení. Poté se oba soubory snaží svoji hru zkonsolidovat a čeká se, kdo udělá další chybu. Ve 28. minutě dostává jeden ze soupeřů trochu prostoru u středového kruhu, udělá s balónem na noze několik kroků, a poněvadž jiné řešení nevidí, opírá se z nějakých dobrých 28mi metrů do míče. Krásná táhlá střela bohužel končí přesně v pravé šibenici Červovi branky, kterému nezbylo zřejmě nic jiného, než se za projektilem ohlédnout – 2:4. :-@ Naši hráči se vůbec nemohli dostat do utkání a obdrželi jsme díky svojí nekoncentrovanosti velmi laciné branky. Sice jsme se poté rychle dokázali dostat na dostřel, ale soupeř nám po nádherné trefě opět odskočil na pro něj nadějný mezistav. Pokud budou mládenci něco s utkáním chtít udělat, musí každý z nich dnes začít u sebe. Bohužel zatím u našich kopáčů sledujeme spíše vzájemné osočování, kdo co udělal špatně, ale potřebná slova podpory a větší bojovnost chybí.

     Tentokráte do druhé půle vstupujeme o poznání aktivněji. Ve 43. minutě kombinujeme před šestnáctkou soupeře a na konci naší kombinace je Ráďova příhra proti noze hned dvěma našim nabíhajícím hráčům. U míče je nejrychleji Lukáš Kořan, který se opírá do balónu, jehož cesta končí až v domácí síti – 3:4. (so) V 50. minutě protáčíme podle plánu gólmany, když Červa střídá Martin. Utkání se začíná lámat. V 57. minutě vymýšlí Marťas ulici na vpravo rozběhnutého Fílu. Ten zkouší pálit na domácí branku, ale vybíhající gólman mu radost kazí, když balón vyráží na roh. V 61. minutě podnikají domácí po levé straně po delší době rychlou akci, když prakticky žádný z našich zadáků nedokáže stíhat hned trojici domácích rychlíků. Po dalším zaváhání na naší pravé straně tak vidíme ideální vysunutí jednoho z domácích tykadel, které dělá kličku doleva vybíhajícímu Martinovi a zasouvá balón do prázdné branky. Dobíhající Marcel ještě zkouší balón vykopnout před brankovou čarou, ale pouze ho narve do vlastní sítě – 3:5. :-@ To již s naším případným bodovým ziskem nevypadá vůbec růžově. V 65. minutě se dostává do zakončení na pravé straně Marťas, který v tísni pálí k bližší tyči. Dobře postavený gólman mu ale jeho střelu vyráží na roh. V 69. minutě zaváhá na místě posledního Frankie, čehož využívá soupeř, který si to okamžitě namíří směrem k naší brance. Zakončení ale poněkud uspěchá, když domácí snajpr zkouší pálit již zpoza šestnáctky. Vybíhající Martin jeho pokus vykrývá, ale naši hráči jsou již poněkolikáté nedůslední při dobíhání volného balónu, takže kouli má na kopačkách opět soupeř. Ten se také chystá ihned balón poslat do odkryté branky, ale zezadu se mezitím přisupí Marcel a soupeři pomůže na zem. Sudího píšťalka zůstává kupodivu němá. V další minutě ale soupeř opět využívá dlouhého vhazování z levé strany. Míč letí až na zadní tyč, kde si tentokráte důrazný soupeř vypomáhá faulem při snaze dostat se k balónu a jednoduše hlavičkuje do sítě. A poněvadž ani tady se nepíská, je prakticky po zápase – 3:6. :-@ V 73. minutě kopeme přímák z pravé strany. Ráďa využívá své výborné kopací techniky, obstřeluje zeď a posílá svůj pozdrav přesně k zadní tyči domácí branky – 4:6. (so) Že bychom ještě dokázali utkání zdramatizovat? Dvě minuty před koncem vidí za vzájemné pošťuchování žlutou kartu Marťas s jeho protivníkem. Ještě v téže minutě ale vidíme Marťase v pozici nahrávače, když zatahuje balón k pravé brankové čáře a posílá příhru pod sebe do malého vápna. Tam si nabíhá Fíla, který, ač těsně hlídán jedním ze soupeřů, nějakým záhadným způsobem dokáže sklepnout balón až do sítě k bližší tyči – 5:6. (so) Bohužel na vyrovnání se nám již času nedostává.

     Na podzim tedy odcházíme poraženi ve druhém zápase. Zatímco v Domažlicích nebylo našim hráčům kvůli přístupu k utkání prakticky co vytknout, dnes jsme dojeli právě na nekoncentrovanost a podcenění soupeře. Domácí hráči zkrátka více chtěli a podali týmovější výkon než náš soubor. Dnes jsme na hrací ploše na naší straně viděli spíše několik jednotlivých součástek než dobře promazaný stroj. Každopádně ztracené body nás budou určitě hodně mrzet. Pokud hodláme v jarních bojích ještě zabojovat o samotnou špičku tabulky, nesmíme udělat jedinou chybu a naopak čekat zaváhání ostatních. Jakmile nebudeme ke každému zápasu přistupovat zodpovědně, zaděláváme si na spoustu dalších problémů. Každopádně odehráli jsme slušný podzim, ale dnes jsme si celkový dojem z něj řádně pokazili. Kvalitu náš tým rozhodně má – to ostatně ve většině utkání prokazoval. Na jaře se tedy ukáže, zdali se můžeme posunout v našem snažení ještě dále.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz