Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Rapid Plzeň 3:0 (1:0)

publikováno 24.10.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

24.10.2015 10. kolo KPMD

sestava: Červík (8), Toman (8), Frank (7), Chudoba (7), Jílek (9), Budina (7), Skopový (7), Gashi (8), Ulrych (7), Malinský (6), Krejčí (7)

lavička: Kořan (7), Šura (7), Kořínek (8), Krob (7), Sarumyan (-)

branky: Krejčí, Gashi, Krob

     Po minulém víkendu, kdy jsme odešli poraženi ze souboje o první místo, jsme se dnes museli koncentrovat na utkání s nepříjemným Rapidem – týmem, který z posledních tří utkání vydoloval celých osm bodů. Na rozdíl od minulého zápasu měl tentokráte trenér Konopík z čeho vybírat. Marodi se zázračně uzdravili a nepoužitelní byli pouze Krejča se Štěpánkem. Pod příjemným podzimním sluncem jsme mohli jít na věc.

     Od začátku zápasu jsme opticky lepším týmem, ale to je asi tak všechno, co lze k dění na hrací ploše říci. Hosté poctivě zformovali své obranné řady a naši hráči se vůbec nemohou dostat do palebné pozice. Vždy nám chybí lepší a přesnější finální fáze. Naštěstí i náš tým je směrem dozadu pozorný a udržuje soupeře v uctivé vzdálenosti od naší branky. Až v 19. minutě nalezeme na soupeře a donutíme jeho zadáky k chybě. Balón lacině dostává na svoje kopačky Fíla a ihned se pokouší přelobovat vysunutého gólmana, který ztrátu míče neočekával. Bohužel míč mířící do sítě má opačnou rotaci a po dopadu krátce před brankovou čarou se stočí pouze na levou tyč hostující branky. U odraženého balónu je poté jako první soupeř. Ve 22. minutě sledujeme naši první kombinační akci, která snese přísnější měřítko, a kterou hned dotahujeme do úspěšného konce. Ráďa sebírá ze vzduchu gólmanův výkop ještě na polovině soupeře a okamžitě rozjíždí protiakci. Jeho příhra před šestnáctkou nachází Malinu, který z první posouvá kouli ideální ulicí na rozběhnutého Fílu, jenž se tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi nemýlí a pálí k levé tyči – 1:0. (so) Bohužel to byla po hříchu jediná akce, která se nám v první půli podařila. Jsme sice aktivnější, ale stačí jedna chyba a může být všechno jinak. Hosté nám nedávají ani píď zadarmo a naše zadní řady musí být neustále ve střehu.

     Do druhé půle střídáme gólmany, když si místo Červa jde připsat svůj premiérový start Martin. Dále jde z placu Vojta s Márou, které střídají Lukáš se Šurym. Stále většinou tvoříme hru, ale dočkáme se až v 55. minutě. Ráďa přebírá od Bena ve středu hrací plochy balón a po pár krocích mu ho posílá zpět do ulice mezi hostující zadáky. Ben zkouší vybíhajícímu gólmanovi dlouhou kličku na pravou stranu, ale ocitá se již poněkud mimo ideální střelecký úhel. Přesto zkouší střílet na opuštěnou branku. Od jeho kopačky se ale koule sotva odráží, s čímž dobíhající hostující obránce zřejmě nepočítá a pomalý balón v rychlosti předbíhá. Míč se za klouzajícím nešťastným obráncem sotva došourá za brankovou čáru – 2:0. (so) Dvoubrankový náskok je přeci jen nadějnější než předchozí hubené skóre. V 58. minutě jsme před naší brankou poněkud v úzkých a jednoduchým odkopem uklízíme balón do bezpečí. Soupeřovy zadáci jsou ale poněkud nekoncentrovaní a podceňují dlouhý balón. Fíla využívá své rychlosti a rázem postupuje od poloviny hřiště sám na vybíhajícího gólmana. Tomu náš hroťák hodlá udělat krátkou kličku na pravou stranu, ale ta je krátká až příliš. Gólman skočí Fílovi pod nohy a doslova mu krade balón z jeho kopaček. V 60. minutě si Marcel pro sebe ukradne balón v naší šestnáctce, bere nohy na ramena a po vzoru Foresta Gumpa prostě běží. Po takřka stometrovém sprintu, kdy postupně utíká hned třem hráčům soupeře, brzdí před levou brankovou čarou,a by poslal zpětnou příhru na zadní tyč, kam mezitím zamířil Fíla. Bohužel Marcel utekl i Fílovi, takže ten neměl dost sil na skluz, kterým by ideální balón doklepl do sítě. V další minutě Malinu střídá Marťas a na střídačce padají sázky, do kolika šancí se musí náš štírek dostat, aby zaskóroval. Shodneme se na pěti. V 63. minutě se Marťas již potřetí v krátké době dostává do zakončení, ale tentokráte to je megašance. Budík ho totiž krásně vysouvá ulicí mezi hostujícími zadáky a Marťas stíhaný jedním ze soupeřů si to namíří do šestnáctky. Náš snajpr napřáhne a trefuje pouze bližší pravou tyč hostující branky. V 70. minutě střídá Serzh Fílu. Soupeř ve druhé půli zahrozí z několika trestňáků, ale ty bezpečně stahuje do svého koše Martin. V 77. minutě Ben prostrkává balón za obranu na Marťase, který opět pálí z šestnáctky, ale gólman fantastickým zákrokem vytlačuje jeho jedovku nad branku. Za další dvě minuty se Marťas dostává do své páté střelecké příležitosti, když Marcel rychle hodí na levé straně aut právě až na Marťase. Ten svým pohybem oklame svého strážce, když si ho posílá na opačnou stranu, a opět si to namíří tentokráte z levé strany do šestnáctky. No a na pátý pokus posílá kouli kolem vybíhajícího gólmana přesně k levé tyči – 3:0. (so) Na dalších pět pokusů se času již nedostává, ale přesto dotahujeme utkání do vítězného konce.

     Po nešťastné prohře o minulém víkendu jsme se dokázali zkonsolidovat a přetlačit nepříjemného soupeře. I když jsme prakticky po celou dobu byli aktivnější, nedokázali jsme se po dlouhou dobu prosadit. Nakonec se nám ale přeci jen podařilo některé šance dotáhnout až do konce. Na závěr podzimu nás čeká další z velmi těžkých soupeřů, který se pohybuje jen pár bodů za námi, navíc na velmi malé umělce. Naše mladé pušky během letošního tažení již našly svoji tvář a rozhodně se pokusí zakončit výborný podzim úspěšně. Bude to chtít ale opět vysoce koncentrovaný a poctivý výkon od každého hráče. Tak příští týden letos naposledy na umělce v Rokycanech.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - Český lev - Union Beroun 2:0 (0:0)
13.4.2024 22. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz