Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD – TJ Přeštice 3:0 (3:0)

publikováno 10.10.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

10.10.2015 8. kolo KPMD

sestava: Lukasch (8), Toman (8), Frank (8), Šura (7), Jílek (8), Budina (8), Krejča (7), Gashi (7), Skopový (7), Malinský (8), Krejčí (7)

lavička: Chudoba (7), Štěpánek (7), Sarumyan (7), Karpíšek (7)

branky: Malinský, Budina, Jílek

     Minulý víkend se našim mladým puškám podařilo díky obrovskému úsilí otočit nepříznivě se vyvíjející zápas v Sušici. Dnes jsme měli narazit na tabulkově o poznání silnějšího soupeře, který je nám v patách. Sestava byla prakticky totožná jako v minulém utkání.

     Od začátku utkání jsme o něco aktivnější a postupně začínají přicházet i šance. V 8. minutě Budík po pravé straně vysouvá Cigiho, který si to namíří do vápna, a i když je poněkud z úhlu, zkouší pálit na přední tyč. Hostující gólman je ale pozorný a ránu vyráží. V 16. minutě Budík posílá kouli středem hřiště prakticky přímo na soupeřova posledního hráče. Ten by se zřejmě v následujících okamžicích raději zahrabal do země, poněvadž jasný balón trestuhodně promáchne a za ním nastartovaný Malina má poté před sebou již pouze reagujícího gólmana, kterému svojí následnou střelou nedává žádnou šanci – 1:0. (so) Ve 20. minutě zahráváme standardní situaci z pravé strany. Centr vyráží hostující gólman před sebe do míst, kam si nabíhá Fíla, který ale nedokáže ideálně sklopit svoji kopačku a balón posílá dva metry nad branku. Ve 26. minutě hodnou chvíli tlačíme soupeře před jeho branku, kdy se nejdříve Ráďa pokouší přejít hned přes tři hostující hráče, aby poté, co ztroskotá právě na tom třetím, si balón pro sebe uzmul Ben, který praktikuje na vlas to samé, co před ním Ráďa s úplně stejným koncem. Míč ale po jeho předchozí ztrátě znovu rychle získáváme na své kopačky a Marcel po svém průniku až k levé brankové čáře posílá balón pod sebe na hranici malého vápna, kde Malina přeci jen již trochu v záklonu zkouší pálit na branku. Jeho střela ale postrádá razanci a navíc míří doprostřed branky přímo k připravenému gólmanovi. Za další dvě minuty jsou ale diváci svědky naší fantastické akce. Frankie u pravé lajny ve středu hřiště svým důrazem platí na soupeře a získává balón na své kopačky. Na malém prostoru poté z jedničky kombinuje s Kubou a Fílou, který si všímá, že Frankiemu začíná hořet za patami, když začal pilovat pravou lajnu. Krásně obloučkem mu poté posílá kouli do běhu. Frankie si balón párkrát předkopává a vzápětí již posílá zpětnou příhru pár čísel před hostující šestnáctku. Tam Cigi tělem ideálně odstaví jednoho ze soupeřů, aby udělal prostor nehlídanému Budíkovi, který má levou nohu pouze na opírání a tak proti balónu nějakým záhadným způsobem vyšle svoji pravou šajtli. Poté spolu s naší lavičkou již pouze překvapeně sleduje, kterak balón od jeho kopačky plave vzduchem a vymetá všechny pavouky v levé šibenici hostující svatyně – 2:0. (so) Ve 33. minutě máme možnost zahrávat roh z levé strany. Marcel kouli zakroutí na přední tyč, kde zřejmě trochu dezorientovaný hostující kopáč si balón sklepne přímo k tyči své vlastní branky – 3:0. (so) Hosté zahrávají pár minut před pauzou přímák  z nějakých 25ti metrů. Soupeřova utěšená střela končí na břevnu Jirkovi branky. V první půli jsme předvedli výkon, který se určitě musel líbit. Byli jsme aktivní na balónu, vycházela nám i kombinace a odměnou nám byly tři vstřelené branky. Ještě ale není konec a máme před sebou celý druhý poločas.

     Je vidět, že po přestávce se již poněkud šetříme a směrem dopředu nejsme tak hladoví jako před pauzou. Podstatné je, že soupeře zatím dokážeme držet na uzdě a nedovolujeme mu vytvářet si zajímavější příležitosti. To platí až do 55. minuty, kdy se jeden z hostujících štírků proháčkuje po pravé straně, píchne si kouli v rychlosti kolem našeho zadáka a namíří si to z pravé strany na vybíhajícího Jirku. Ten se mu snaží zmenšit střelecký úhel, což má za následek střelu, která se naštěstí o pár čísel vytočí kolem vzdálenější tyče. V dalších minutách stojí bohužel za zmínku pouze prostřídání naší sestavy. Na hřišti se hraje údržba. V 60. minutě Budíka střídá Cheby. O chvíli později v 64. minutě vbíhá na hřiště Mára místo v posledních minutách dost často dění komentujícího Šuryho. V 70. minutě se místo Maliny na hrací plochu podívá Serzh. V 73. minutě dostáváme balón do domácí šestnáctky a tam se zčistajasna sám před gólmanem ocitá Serzh, který se ale zřejmě zalekne své megašance, kouli moc podebere a pak již jen smutně sleduje míč stoupající do oblak. V 76. minutě se jde na pár minut proběhnout i Karpy, který střídá Fílu. V další minutě podnikáme rychlý brejk do otevřené hostující obrany. Balón dostává proti noze Serzh, který z nějakých 20ti metrů posílá pořádně tvrdý pozdrav na branku. Míč sice letí do středu hostující svatyně, ale přesto má soupeřův gólman spoustu práce, aby ho alespoň vyrazil před sebe. K vyraženému míči se dostává Ben, který ale místo jednoduché dorážky si chce ještě povodit gólmana, ale ten mu to zkrátka nežere a z tutovky je nakonec pouze roh. Utkání se pak již jen dohrává.

     Jak jsme v minulém zápase skončili, tak jsme dnes začali. Naše hra v první půli snesla ta nejpřísnější měřítka. Tlačili jsme se do zakončení, kombinovali bez větších chyb a hráli pozorně v obraně. Po pauze jsme viditelně polevili, ale přesto jsme po většinu času utkání kontrolovali. Dnes jsme tedy svým výkonem žádné komplikace nepřipustili. Za týden nás ale čeká zřejmě utkání podzimu, kdy se vypravíme na opravdu pekelnou umělku do Domažlic. Po loňském výpadku dali Chodové dohromady zřejmě výborný výběr, který celou soutěží zatím prochází jako nůž máslem. Pokud hodláme jeho ostří otupit, bude muset každý jeden kopáč našeho výběru podat nadstandardní soustředěný výkon. Můžeme se tedy těšit na další, doufejme, že z naší strany kvalitní utkání, na které se naše mladé pušky musí zodpovědně a poctivě připravit.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz