Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

TJ Sušice - SŠ Plzeň MD 2:4 (2:1)

publikováno 03.10.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

3.10.2015 7. kolo KPMD

sestava: Lukasch (7), Toman (7), Frank (7), Šura (7), Jílek (8), Budina (6), Krejča (8), Gashi (7), Skopový (7), Malinský (7), Krejčí (7)

lavička: Štěpánek (6), Sarumyan (-), Karpíšek, Červík (7)

branky: Frank, Skopový, Krejčí, Gashi

     Jestliže naši „staří“ byli favority svého dnešního utkání, tak naše mladé pušky už vůbec neměly mít problém poradit si s posledním týmem aktuální soutěžní tabulky. Sice nám dnes mimo jiné chyběl snajpr Krob, ale přesto si náš tým žádné větší komplikace nepřipouštěl.

     Již od úvodních minut bereme otěže zápasu do svých rukou a tlačíme se stále více k domácí brance. V 5. minutě si Cigi navádí balón středem hrací plochy, všímá si vysunutého gólmana domácího celku a zkouší ho proto přehodit ladným obloučkem. To se mu také úspěšně podaří, ale míč končí pouze na břevnu místního zařízení. V další minutě se po levé straně probíjí Ráďa a od levé lajny posílá zpětnou příhru pod sebe do vápna, kam si nabíhá Ben, který zkouší prostřelit hradbu těl před ním. To se mu sice povede, ale domácí gólman reflexivním zákrokem balón vyráží do autu. V 9. minutě rozehráváme na pravé straně roh nakrátko a vzápětí již letí balón před domácí branku. Tam si centr zpracovává Frenkie a na druhý pokus posílá kouli z otočky do sítě – 1:0. (so) Bohužel z vedení se radujeme pouze několik desítek vteřin. Soupeř zahrává přímák z poloviny hřiště. Balón letí do prostoru velkého vápna, kam si zabíhá jeden ze soupeřů, kterého naši hráči nechají trestuhodně volného. Soupeř lehce sklepne míč přesně k pravé tyči mimo dosah povystoupivšího Jirky – 1:1. :-@ Rychlé vyrovnání nás přeci jen poněkud brzdí v rozletu. V 15. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za stažení Cigiho za dres. Ve 21. minutě se na levé straně uvolňuje Marcel a centruje na pravou stranu na nabíhajícího Fílu. Ten si to namíří z pravé strany na gólmana, ale jeho střelecký pokus míjí o pár čísel vzdálenější levou tyč. Za další dvě minuty Cigi napravuje svoji ztrátu balónu žlutým faulem na pronikajícího soupeře. Hra poněkud upadla a další šanci si vytváříme až ve 33. minutě, kdy podnikáme pohlednou kolmou akci, na jejímž konci je na levé straně Ráďa. U levé lajny si povodí jednoho ze soupeřů a z ostrého úhlu pálí. Jeho střelu domácí gólman reflexivním zákrokem s notnou dávkou štěstí vytlačuje nad svoji branku. Následný roh posazuje Ráďa přímo na Cigiho hlavu, který v jasné pozici hlavičkuje nad branku. Ve 38. minutě si Marcel navádí balón středem hřiště a pálí z nějakých 25ti metrů. Jeho střelecký pokus končí pouze na břevnu domácí svatyně. V poslední minutě zahrává soupeř další přímák z poloviny hřiště. Balón letí opět do naší šestnáctky, kde se ke kouli dostává jeden ze soupeřů a pálí. Jirka vytahuje výborný zákrok, kterým prudkou střelu vykrývá. Bohužel vyražený balón se dostává znovu na kopečky soupeře, a poněvadž všichni naši hráči čekají na bůhvíco, domácí snajpr pohodlně posílá kouli k levé tyči – 1:2. :-@ Pohroma v podobě inkasované branky nás vyprovází směrem do šaten. I když jsme v utkání aktivnější, dva hřebíky po standardních situacích nás nutí ještě zvýšit tempo a kvalitu hry, pokud chceme utkání otočit.

     Do druhé půle protáčíme gólmany, když Jirku střídá Červ. Hraje se většinou na soupeřově polovině, který zatím s úspěchem odolává našim útočným výpadům. V 53. minutě letí ale centr z pravé strany na zadní tyč, kde se hned mezi dvěma zadáky soupeře vyšplhá do vzduchu Ráďa, který hlavičkuje pouze do břevna. Balón se ale odráží znovu k našemu kopáči, kterému se s trochou štěstí daří dostat míč do branky – 2:2. (so) Za další tři minuty získáváme balón na polovině hřiště. Ben kouli potáhne a z levé strany ji posílá na pravou stranu domácího vápna, kde se Fíla otáčí a technickou střelou míč posílá přesně k zadní tyči – 3:2. (so) Naše zvýšené úsilí ve druhé půli nese svoje ovoce a otáčíme zápas. V 58. minutě protáčíme oba Lukáše – Budinu za Štěpánka. V 61. minutě má balón pod kontrolou Ben, který s ním udělá pár kroků středem hrací plochy a z nějakých 25ti metrů pálí. Střela skočí před gólmanem, který si s balónem nedokáže poradit a pouze ho tečuje nad sebe do vlastní sítě – 4:2. (so) To již vypadá velmi nadějně a při aktuálním rozložení sil bychom měli utkání dotáhnout v poklidu do vítězného konce. Za další dvě minuty vidí žlutou kartu Marcel za svůj zákrok na jednoho ze soupeřů ve středu hřiště. V 67. minutě se hrneme ve větším počtu do domácí šestnáctky. Na konci naší akce je příhra na pravou stranu na Lukáše, který sice má možnost v tísni kouli posunout volným spoluhráčům, ale bere vše na sebe a pálí pouze do vybíhajícího gólmana. Soupeř hrozí pouze ze standardních situací podobně jako v první půli. Opět po jedné z nich letí balón do naší šestnáctky a opět si nachází volného hráče, který se tentokráte ideálně nepopasuje se zakončením, když kouli posílá do kopru. V téže minutě si vykoleduje žlutou kartu Kuba, když nesouhlasí s rozhodnutím sudího a pouští se do zbytečných komentářů. V 74. minutě se dostává na hrací plochu i Serž, který střídá Petra. Utkání se poté jen dohrává.

     I když jsme v první půli nehráli zrovna špatně, naše mizerná střelecká produktivita a nepokrytí dvou standardek nám silně zkomplikovalo život. Po přestávce jsme ale dokázali přepnout na ještě vyšší převodový stupeň a utkání strhli na svoji stranu. Pozitivní je, že i přes nepříznivý vývoj utkání jsme se dokázali zkoncentrovat, stále jsme věřili v naše síly a dokázali zápas otočit. Příště nás ale čeká o poznání tvrdší oříšek v podobě Přeštic, alespoň podle jejich dosavadních výsledků. Pokud ale zopakujeme jízdu z dnešní druhé půle, mohli bychom se na konci příštího utkání opět radovat. Tak neusnout na vavřínech. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery