Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Tachov 5:1 (3:1)

publikováno 26.09.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

26.9.2015 6. kolo KPMD

sestava: Lukasch (9), Šura (7), Frank (7), Chudoba (7), Jílek (8), Toman (8), Krejča (8), Gashi (8), Skopový (7), Krejčí (7), Krob (8)

lavička: Mareš (7), Budina (8), Sarumyan (-), Karpíšek

branky: Krob 3x, Krejčí, Budina

     Naše mladé pušky zatím jedou na vítězné vlně a rozhodně dnes nechtěly tento stav jakkoliv měnit. Hosté sotva dali dohromady příslušný počet kopáčů – navíc několik z nich již mělo v nohách předchozí zápas starších dorostenců. To nás pasovalo do role favorita utkání. Základní sestava se po úvodu sezóny pomalu ustaluje a trenér Konopík měl k dispozici většinu kádru.

     Hned od úvodního hvizdu se opíráme do soupeře a přicházejí i šance. Neuběhne ani minuta, když Krejča dostává ve středu hrací plochy trochu prostoru. Z nějakých 30ti metrů, jako kdyby se nechumelilo, posílá hostujícímu gólmanovi svůj pozdrav, který končí na břevně tachovské svatyně. V další minutě udržíme balón na soupeřově polovině a Marcel centruje do šestnáctky, kde operuje Marťas. Nedá se zrovna prohlásit, že se náš snajpr opírá do balónu, ale k všeobecnému překvapení jeho sklepávačka prochází přes hradbu těl před ním až do sítě – 1:0. (so) Rychlé vedení naše kopáče nabudí k ještě větší aktivitě a hosté nevědí chvílemi kam skočit. Po několika náznacích, kdy nám nevychází finální fáze, znovu zahřmí v 8. minutě. Na pravé straně si zpracovává kouli Kuba, který vzápětí posílá nadýchaný balón přímo do středu hostující šestnáctky, kde jsou v náběhu hned dva naši kopáči. Fíla je přeci jen blíže balónu než Ráďa a z první sklepává míč za záda tachovského gólmana – 2:0. (so) Jsme v soustavném tlaku a většinu času hrajeme na soupeřově polovině. Ve 20. minutě Kuba dobíhá balón u pravé brankové čáry a hned ho posílá do vápna. Tam Marťas efektně zastříhá nůžkami a chybí mu pouze pár čísel, aby se stal „borcem na konec“. Za další dvě minuty se znovu hrneme do vápna soupeře. Marťas tentokráte přihrává pod sebe na nabíhajícího Krejču, který z první trefuje pouze střed branky, kde je připravený hostující gólman. Ve 27. minutě sledujeme individuální akci Marťase, který na levé straně obírá jednoho ze soupeřů o balón a ihned si ho navádí ke středu hřiště. Z hranice šestnáctky poté technickou střelou obstřeluje gólmana na zadní tyč – 3:0. (so) Ve 31. minutě polevujeme v pozornosti a jeden ze soupeřů se z pravé strany probíjí do naší šestnáctky. Tomáš mu svým zákrokem vystaví stopku. Pro jeho počínání ale sudí nemá pochopení – jasná penalta. Soupeř si poté Jirku posílá na opačnou stranu – 3:1. :-@ Naši hráči již nejsou tak v pohybu jako na začátku utkání a i když máme stále více ze hry, další nadějné příležitosti si do přestávky již vytvořit nedokážeme. Zatím sledujeme utkání s jednostranným průběhem, ale postupně to vypadá, že našim hráčům již stačí hrát údržbu.

     Pro druhý poločas připravujeme jednu změnu, když Kubu nahrazuje Víťa. Ve 46. minutě Marcel potáhne balón středem hřiště a vymýšlí ideální ulici mezi hostujícími zadáky na nabíhajícího Marťase. Ten si hlavně v minulém utkání mnohokráte vyzkoušel samostatné nájezdy na gólmana, a tudíž při tom aktuálním může zužitkovat své obrovské zkušenosti. Všechny nás překvapí, když špičkou kopačky nachází přízemním balónem místečko přesně u pravé tyče daleko mimo dosah vyběhnutého gólmana – 4:1. (so) Hned po soupeřově rozehrání získáváme míč a vše je opět ve starých kolejích, když další Marťasův samostatný únik končí pumelicí do vybíhajícího gólmana. Balón se ještě odráží k Fílovi, který svojí dorážkou snad hodlá protrhnout síť, ale jeho pokus míjí o dobré tři metry zařízení. Tempo hry je o poznání pomalejší. I díky střídání soupeře se dění na hrací ploše přeci jen pomalu vyrovnává. V 58. minutě Fílu nahrazuje Lukáš. V 65. minutě hosté posílají balón do naší obrany, které se nedaří letící kouli zachytit. Jeden z protihráčů si to namíří z pravé strany do vápna a pálí. Jirka reflexivním zákrokem plácne do letícího projektilu a daří se mu ho tak vytěsnit nad svoji branku. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení Marcelova postupu. V 67. minutě ponechává sudí výhodu našemu celku. Obloučkem překonáváme hostující obranu, za kterou si zabíhá Lukáš, který se pokládá do dráhy balónu, ale jeho pokus míjí levou tyč o nějaké dva metry. V téže minutě ještě Serzh nahrazuje střelce utkání Marťase. V 70. minutě podnikáme rychlý brejk, když Marcelovi se podaří udržet balón na svých kopačkách. Vzápětí potáhne míč, rozhlédne se a ideálně ho posílá za domácí nezkonsolidovanou obranu. Kouli v rychlosti přebírá Ben, kterého stíhá osamocený stoper a i gólman vybíhá této dvojici v ústrety. Ben místo zakončení prostrkává balón před prázdnou branku, kam přibíhá Lukáš a bezpečně ho uklízí do sítě – 5:1. (so) V 73. minutě se naší obraně nedaří zachytit další balón směřující k naší šestnáctce a rychlý soupeř pádí opět sám na naši branku. Jirka ale vytahuje ze svých zásob další výborný zákrok, když protivníkovu střelu vykopává na roh. Utkání se poté již pouze v poklidu dohrává.

     Potvrdili jsme roli favorita, i jsme dobře začali, ale poté jsme svým pohybem na hrací ploše šetřili. Do poloviny prvního dějství to vypadalo, že soupeři nebude stačit pytel na námi připravenou nadílku. Šance stíhala šanci, ale poté se naše hra poněkud zadrhla. Již jsme se tolik netlačili do zakončení, ale přesto jsme si dokázali vytvořit dostatečné množství šancí. Po zbytek utkání jsme hráli až bezstarostný fotbal. Proti silnějšímu soupeři bychom ale s takovouto hrou pořádně narazili. Náš příští soupeř Sušice se sice zatím krčí na samém chvostu aktuální tabulky, ale rozhodně nesmíme nic podcenit, abychom toho později nemuseli litovat.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery