Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 6:1 (2:1)

publikováno 26.09.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

26.9.2005 6. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (9), Přibáň (7), Grasl (7), Dušák (8), Janda (8), Milan (9), Fakan (7), Bušek (6), Kopáček J. (8), Kutlák (6), Dušička (9)

lavička: Puchoň (6), Kopáček L. (8), Toman (7), Lukasch

branky: Dušička 2x, Kopáček J. 2x, Kutlák, Kopáček L.

     Po petřínském vystřízlivění, kdy jsme minulý týden byli více než marní, jsme se dnes chtěli znovu naladit na vítěznou vlnu. Nečekal nás ale vůbec lehký soupeř. Tým Tachova letos svými výsledky zatím dokazuje, že se s ním musí počítat. Trenér Dejmek zatím počítal padlé, když onemocněli Kodar, Gruncl a Vokáč, ale hlavně jsme zřejmě na celý zbytek podzimní části přišli o našeho brankového démona Sklenáře, který se v posledních utkáních dostal do mimořádné formy. Na druhou stranu dorazili dovolenkáři Dušička s Puchoňem. Soupeř ale zřejmě také nepřijel v plné palbě a na soupisce se to hemžilo mladými puškami.

     Hned od začátku utkání zkoušíme na soupeře nastoupit a neuběhne ani minuta, když si vytváříme první gólovku. Faky posílá přímák z pravé strany na zadní tyč, kde Graslík ideálně vrací balón na hranici malého vápna. Tam se bohužel nestíhají domluvit Pepík s Kutlim, který místo lépe postaveného, ale mlčícího Pepíka, hlavičkuje pouze nad branku. Běží 5. minuta a balón posouváme z pravé strany na Bejka, který hledá po svém boku rozběhnutého Kutliho. Naše tykadlo při svém samostatném postupu na hostující branku dělá efektní kličku doleva vybíhajícímu gólmanovi, ale netroufne si zasunout balón do odkrytého zařízení. Počká proto, až k němu dosupí jeden z hostujících zadáků a z několika centimetrů to do něj prostě napálí. Ve 13. minutě nás hosté poprvé v utkání dostávají pod tlak, když nás zavírají před naši branku. Balón se několikrát nebezpečně odrazí uvnitř našeho vápna, ale poslední slovo má Karpy, který ho nachází ve své náruči. Hned v další minutě ale trestáme. Příba vytáhne balón, předává ho do středu hrací plochy Fakymu, který na levé straně před šestnáctkou nachází Bejka. Tomu se podaří zpětnou kličkou oklamat hned dva protihráče najednou, a poněvadž získá trochu prostoru, posílá na hostující branku technickou střelu, kterou obstřeluje gólmana přímo na zadní tyč – 1:0. (so) Jsme aktivnější a častěji na balónu. Ve 21. minutě kombinujeme na pravé straně. Luky si bere kouli, potáhne ji do středu a z hranice šestnáctky zkouší přehodit gólmana. Jeho technický pokus má ale opačnou rotaci a balón se stáčí pár čísel kolem vzdálenější tyče. Stále zkoušíme něco vymyslet, ale dolů nás sráží zbytečné nepřesnosti. Až ve 35. minutě si na pravé straně dvakrát naráží mičudu Luky s Fakym, který poté zatáhne balón do šestnáctky a od pravé brankové čáry posílá prudký míč kolem hostující svatyně až na zadní tyč, kde nehlídanému Bejkovi pouze stačí nastavit kopačku, aby doklepl kouli do sítě – 2:0. (so) V další minutě sledujeme podobnou situaci, když Příba po pravé straně nachází Fakyho, který opět od pravé brankové čáry dává balón tentokráte více pod sebe do šestnáctky. Tam jde míči v ústrety Pepík, který si dělá prostor a zakončuje. Hostující gólman je ale pozorný a tvrdou ale málo umístěnou střelu čapá. Ve 38. minutě nestíháme zachytit hostující ojedinělý výpad, když vůbec nepokrýváme střed hřiště. Jeden ze soupeřů posílá balón za naši obranu, kam si z pravé strany zabíhá další protihráč. Karpy se mu sice snaží zmenšit střelecký úhel, ale soupeř si ví rady a kolem našeho vybíhajícího gólmana posílá balón na zadní tyč – 2:1. :-@ Za další dvě minuty navíc hosté zahrávají přímák ze středu hrací plochy. Centr letí do vápna, kde se nejvýše vyšplhá jeden ze soupeřů, ale s jeho umístěnou hlavičkou si Karpy ví rady. Opět jsme v prvním poločase mohli vytěžit více z našich příležitostí. Hostujícímu týmu se kontaktní brankou daří utkání zdramatizovat. Pokud nechceme připustit větší komplikace, potřebujeme po přestávce zkvalitnit naší útočnou fázi.

     Hned po pauze znovu nastupujeme na soupeře a vytváříme si hned několik nadějných situací po sobě. Tu největší má asi ve 49. minutě Bejk, který na levé straně hostující šestnáctky obírá jednoho ze zadáků o balón, navede si kouli před branku, ale jeho střelu tachovský gólman dokáže pokrýt. Za další dvě minuty Ejdyho střídá navrátilec Schürrle. V 53. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za sestřelení rozbíhajícího se Pepíka. V 59. minutě sledujeme jeden z klíčových okamžiků dnešního utkání, když si hosté vytvářejí megašanci, poněvadž na jednoho z protihráčů pozapomíná Fery. Soupeř po svém náběhu dostává ideální balón do ulice a namíří si to přímo na naši branku. Karpy ale vynikajícím reflexním zákrokem vykrývá soupeřovu tvrdou střelu z pravé strany šestnáctky. Balón se přes snahu našich vracejících se zadáků odráží znovu ke kopačkám soupeře, který má tak k dispozici pokus číslo dvě. I se druhou o poznání méně razantnější střelou si ale náš gólman naštěstí dokáže poradit. Za další dvě minuty zahřmí na druhé straně. Daří se nám rychlá a jednoduchá akce, když Bejk vybízí Pepíka ke sprintu po levé straně. Ten zatahuje balón až k levé brankové čáře, odkud posílá ideální centr na zadní tyč, který přelétá gólmana s bránícími hráči a nehlídaný Kutli nastavuje své vypracované břišní svaly, aby tak netradiční částí těla (nebo to bylo ještě níže?) doklepl kouli do odkryté branky – 3:1. (so) V 65. minutě Fakyho protáčí Láďa. Hostujícím týmem navýšení našeho náskoku poněkud otřáslo a Tachov viditelně ustupuje ze svých pozic. V 72. minutě získáváme balón ve středu hřiště na naše kopačky a roztahujeme hru na levou stranu. Fery posílá prudký střílený centr na zadní tyč, kde Láďovi ideálně vychází krok a z první se opírá do balónu. Jeho učebnicová přízemní střela se pro náš tým zastavuje na velmi příjemném místě – v hostující síti – 4:1. (so) V další minutě Kutliho střídá Kuba. V 79. minutě jsme svědky dalšího nádherného fotbalového momentu. Získáváme balón ve středu hřiště. Poněvadž ho Bejk má přímo proti noze, vůbec na nic nečeká a vypouští zvíře. Jeho pumelice pořádně rozvibruje břevno hostujícího zařízení. Míč se navíc odráží vlevo na šestnáctku k nohám Pepíkovým. Ten se zbavuje protisměrnou kličkou hostujícího zadáka a přes bližší levou tyč posílá kouli za záda tachovského gólmana – 5:1. (so) Pepík byl možná v okamžiku převzetí balónu v postavení mimo hru, ale praporek hostujícího asistenta zůstal dole, takže branka platí. Hned po soupeřově rozehrání jsme opět vybojovali balón. S trochou štěstí ho na své kopačky před hostující šestnáctkou dostává opět Pepík, kterému střela tentokráte příliš nesedne. Balón ale před zasahujícím gólmanem skočí a doslova se přes překvapeného strážce pomalu převalí až za jeho záda – 6:1. (so) Luky je přejet při jednom ze soubojů, ale poněvadž máme již vystřídáno, zatne zuby a dohrává se sebezapřením. Také Duši celý druhý poločas stále více cítí stehenní sval. Tři získané body jsou ale tou nejlepší náplastí.

     Nečekali jsme jednoduché utkání, což se potvrdilo. Mohli jsme si ho ale zjednodušit větší produktivitou při zakončování našich příležitostí. Soupeř nám kontaktní brankou poněkud zahrál na nervová zakončení, ale když jsme hlavně díky Karpymu přežili další ojedinělý hostující výpad, podařilo se nám utrhnout se hned vzápětí. Od této chvíle jsme měli již utkání pod kontrolou. Naše hra se oproti minulému utkání přeci jen poněkud zlepšila, ale soupeř tentokráte nebyl tak houževnatý jako na Petříně. Některým kopáčům se zápas povedl, ale jiní musí naopak přidat hlavně v nasazení a dodat tak pár procent navíc pro tým. Příští týden zavítáme po dvou letech na nepříjemnou umělku do Sušice, kde to pro naše kopáče nikdy nebyla žádná procházka. Vždy to bylo o jedné, maximálně dvou brankách. V žádném případě nesmíme soupeře podcenit, jako se nám to stalo minulý týden a zodpovědným výkonem potvrdit dnešní domácí tři body.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery