Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

TJ Dynamo ZČE Plzeň - SŠ Plzeň SD 0:0 (0:0) 5:4 na p.k.

publikováno 20.09.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

20.9.2015 5. kolo KPSD

sestava: Sklenář (9), Přibáň (5), Grasl (5), Dušák (5), Janda (6), Milan (6), Fakan (6), Bušek (4), Kodar (4), Kutlák (5), Vokáč (6)

lavička: Gruncl (4), Kopáček J. (6), Skopový (-), Krejčí, Karpíšek

branky: ani voko

     Po, dá se říci, historickém vítězství nad Vejprnicemi jsme dnes zavítali na dvojku dalšího z tradičních soupeřů – týmu Dynama ZČE. Již vloni se ukazovalo, že domácím dorůstá další silný ročník, a nás tedy nečekal žádný lehký protivník, i když většina členů kádru soupeře byla ročníku narození teprve 1999, což mohlo svádět k velkému podcenění. Trenér Dejmek neměl tentokráte mnoho možností na výběr a musel si vypomoci sáhnutím do kádru mladších dorostenců. Zřejmě nejcitelnější absencí, jak se později ukázalo, se jevilo Bejkovo jméno. Zápas netradičně následoval až po střetnutí mladých pušek a již při našem rozcvičení bylo možné spatřit určité náznaky nekoncentrovanosti.

     A skutečně. Do utkání jsme vstoupili bez důrazu, laxně a necháváme hrát domácí tým. Ve 4. minutě letí centr z pravé strany do naší šestnáctky, kde jeden ze soupeřů balón lehce lízne naštěstí pouze pár čísel kolem levé vzdálenější tyče. V 7. minutě hrozí domácí ze standardky. Další ze soupeřů předskočí Ejdyho, ale také jeho zakončení postrádá přesnost. Nemůžeme se dostat do tempa, ale v 15. minutě si přeci jen vytváříme velikou příležitost, když Kóďa vymýšlí ideální ulici mezi domácími zadáky na nabíhající Příbu, který se zčistajasna ocitá sám před gólmanem. Náš bek zvedne hlavu, podívá se na postavení gólmana a pak již jen sleduje, kterak balón od jeho kopačky mizí v oblacích. O chvíli později další z místních chasníků využívá našich chyb při obranné činnosti a vytváří si prostor pro zakončení. Ale ani jeho střela z hranice šestnáctky cíl nenachází. Ve 26. minutě se po našem přímém kopu míč odráží za domácí vápno, kde se do balónu z otočky opírá Kóďa, jehož málo razantní pokus olízne levou tyč. V další minutě vidíme v hlavní roli opět Kóďu, kterého v poloze ležmo trefuje balón do ruky. Bohužel situace se odehrává v levé části naší šestnáctky, i když je slyšet hlasy, že koule již opustila hrací plochu. Sudí je ale neúprosný a nařizuje pokutový kop. Domácí kopáč volí pravou stranu, kam nekompromisně míč posílá. Stejnou stranu si ale vybírá i Sklínka, který famózním zákrokem hrozící balón vyráží. (Y) Bláhově si myslíme, že nás chycená penalta povzbudí a nakopne. Naši hráči ale stále pokračují v nedůrazné hře, kdy si nedokážeme vytvořit prakticky žádný náznak příležitosti. Až ve 41. minutě Luky centruje z pravé strany do vápna, kde Voky v souboji s jedním z obránců hlavičkuje pár čísel vedle vzdálenější tyče. Dvě minuty před přestávkou hrozí domácí hráči z další standardky. Ladnou kombinací dostávají naše bránící hráče mimo hru a hned tři soupeři mají možnost zakončovat. Opět při nás stojí štěstíčko, když zakončující smolíček z první znovu naši branku netrefuje. Můžeme být rádi, že na kontě obdržených branek stále svítí nula. Do soubojů chodíme alibisticky, jsme pozdě u hráčů, zatímco domácí hrají s chutí a nemohou si nevšimnout, že dnes žádný válec Sportovky nedorazil. Nezbývá než zkusit zvednout hlavy a hlavně bojovat. Jde pouze o to, zdali to na poctivě hrajícího soupeře bude stačit.

     Hned v úvodní minutě posílá Luky centr z pravé strany na zadní tyč, kam si zabíhá Kóďa, který zkouší ideální balón ošetřit placírkou, ale kouli posílá metr nad domácí svatyni. V 53. minutě Pepík nahrazuje Ejdyho. Voky se stahuje do zálohy a přepouští svůj post právě Pepíkovi. Dění na hřišti je vyrovnané, ale naši hráči stále nemohou najít svůj rytmus hry. V 62. minutě posílá Faky svůj přímák z levé strany do vápna, kde nejmenší hráč Kutli hlavičkuje krásně pod břevno. Domácí gólman je ale na místě, a poněvadž koule míří do středu branky, dokáže ji vytáhnout nad svoji svatyni. Exekuce nařízeného rohu z levé strany se ujímá znovu Faky, který posílá ladný balón přesně na zadní tyč. Koule přelétá všechny hráče včetně gólmana a nachází Graslíkovu hlavu. Tomu zcela samotnému stačí nastavit to kulaté, co mu sedí na krku, a doklepnout míč do zívající branky. Vzápětí však všichni nešťastně sledujeme, kterak Graslík v naší největší šanci utkání trká kouli nad domácí branku. Nedá se nic dělat, musíme se pokoušet dostat balón do místního zařízení i nadále. Bohužel další šance nepřicházejí. V 65. minutě vidí žlutou kartu jeden ze soupeřů za kosu na Vokyho. V 68. minutě Kutli zabraňuje soupeři v rychlém rozehrání přímáku kopnutím do balónu, za což je také po právu potrestán žlutým napínákem. Za další dvě minuty právě Kutliho střídá Grunclík. Po minutě se znovu žlutí, když Graslík zajíždí do jednoho ze soupeřů. Žádnému z týmů se nedaří vytvořit si větší příležitost. Domácí hráči hrozí většinou ze standardních situací, ale Sklínka je králem svého brankoviště a několikrát nás podrží. V 80. minutě Lukyho střídá při své premiéře v dresu staršího dorostu Ráďa. O chvíli později zahráváme přímák z pravé strany. Balón letí znovu na zadní tyč, kam si zabíhá Duši, který hlavičkuje bohužel vedle bližší tyče. Poslední závar dnešního utkání mohou diváci shlédnout v naší šestnáctce, kde naši zadáci snad jen silou vůle padají do zakončení a balón končí po souboji dvou hráčů pár čísel vedle pravé tyče naší branky, která je dokonce při tomto souboji posunuta ze své pozice o hezký kus dozadu (pro pořádek – branka byla přenosná). Střelecká produktivita obou týmů dnes zůstala v šatnách, tak jdeme v nedělním podvečeru na penalty (to bude zase doma radosti).

     I když zkoušíme naše kopáče nahecovat, z jejich výrazů je vidět, že to dnes není ono. Přesto penaltový rozstřel nezačínáme vůbec špatně, poněvadž démon Sklínka v první sérii vystihuje stranu a balón vyráží od své pravé tyče – 0:0. (Y) Graslík si poté gólmana posílá na opačnou stranu – 1:0. (so) Soupeř se tentokráte nemýlí – 1:1. :-@ Vokyho pokus přesnější být nemohl, když balón opírá o levou tyč, a i když gólman dělá, co může, nedosáhne – 2:1. (so) Domácí kopáč si nebere servítky a vymetá pravou šibenici – 2:2. :-@ Přichází Grunclík a první komplikace. Gólman vystihuje stranu a kouli vyráží – 2:2. (N) Další ze soupeřů poté potvrzuje – 2:3. :-@ Faky musí dorovnat a střelou doprostřed se mu to také daří – 3:3. (so) Domácí snajpr nedává Sklínkovi žádnou šanci – 3:4. :-@ První domácí mečbol odvrací Duši, který jistě proměňuje – 4:4. (so) Soupeř nás poté opět dostává pod tlak střelou doprostřed – 4:5. :-@ Fery vzápětí selhává, když mu domácí gólman vystihuje směr jeho střely a vyráženým balónem si krade bonusový bod – 4:5. (N)

     Dnes jsme se zápasu pouze zúčastnili, a i když jsme mohli strhnout vítězství na svoji stranu, můžeme být rádi i za ten jediný bodík. S takovýmto nevýrazným výkonem budeme mít problémy s každým soupeřem. Naši hráči postrádali větší agresivitu, chuť do hry a bojovnost. Prohrávali jsme hlavičkové souboje a málokdy si přihráli přesně přímo do nohy. Dnes to na nás zkrátka padlo a nedokázali jsme se vypořádat s některými absencemi, hrací dobou a samozřejmě s kvalitním výkonem nabuzeného domácího výběru. Na druhou stranu naše dnešní předvedená těžkopádná hra budiž nám velkým varováním před dalšími těžkými zápasy. Možná, že jsme si mysleli, že když jsme svalili našlápnuté Vejprnice, že všechno půjde samo. Za týden nás čeká další z klíčových utkání proti znovuzrozenému Tachovu, který si na nás určitě brousí zuby a čeká na naše další zaváhání. Jeho výsledky hovoří za vše. Jestli hodláme v tomto zápase uspět, musíme se vrátit k naší fyzicky náročné, ale zodpovědné hře, a navíc už konečně začít proměňovat vytvořené příležitosti. Tam příští týden uvidíme, zdali opět nahodíme motory.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz