Úvod » 2015/2016 » Mladší dorost

SK SENCO Doubravka - SŠ Plzeň MD 0:1 (0:1)

publikováno 06.09.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

6.9.2015 3.kolo KPMD

sestava: Červík (8), Šura (7), Frank (8), Jílek (7), Chudoba (7), Budina (6), Krejča (7), Gashi (8), Skopový (8), Krejčí (6), Krob (7)

lavička: Ulrych (7), Karpíšek (7), Lukasch (8)

branky: Skopový

 

     Také soupeř mladých pušek měl na soupisce většinu kopáčů o rok mladších, než jsou naši hráči. Tady ale byl rozdíl v tom, že oproti našim starším dorostencům dostali nařezáno v přípravném vzájemném utkání před touto sezónou naši mladíci. Dnes se tedy mělo ukázat, zdali je v našem týmu již patrný nějaký výkonnostní posun – i když za relativně krátkou dobu. Trenér Konopík měl oproti minulému utkání k dispozici Jílka a Krejčího, ale naopak chyběli Toman s Kořanem. Na střídačku se tak musel posadit i Karpíšek, který byl připraven naskočit do pole.  

     Zatímco minulý týden jsme měli možnost vidět šanci za šancí, dnes se obě mužstva rozjížděla, co se týče útočné hry, velmi pomalu. Převládala snaha neudělat chybu a soupeřovy výpady přerušovat hned v zárodku. Ve 14. minutě jeden ze soupeřů úspěšně kličkuje mezi našimi zadáky, ale Červík je u balónu o pověstných pár čísel dříve než soupeřova kopačka. V 18. minutě Fíla sklepává ze soupeřovy šestnáctky balón za sebe, kam si nabíhá Frank, který posílá na domácí svatyni zpoza vápna krásný táhlý pozdrav. Domácí gólman s vypětí všech sil konečky prstů vyráží balón k brankové čáře. U míče je sice nejdříve Marťas, ale jeho nabídka adresáta již nenachází. Ve 20. minutě se další ze soupeřů proháčkovává po levé straně a z rohu šestnáctky pálí. Červík se pověsí do vzduchu a boxuje tvrdou střelu do bezpečí. Dlouhé minuty akce obou mužstev končí pouze náznaky příležitostí. Většinu času se hraje ve středu hrací plochy, kde hráči obou týmů podstupují množství osobních soubojů. Až ve 34. minutě zahráváme přímý kop z pravé strany nějaké dva metry před šestnáctkou. Nejdříve stojící míč přebíhá Ben, aby poté Ráďa vyčaroval nádhernou technickou střelu, která přelétá zeď a končí přímo v pravé šibenici mimo dosah bezmocného gólmana – 1:0. (so) Do přestávky se již k nějaké větší příležitosti žádný z týmů nepropracuje. Vyrovnané bojovné utkání s minimem šancí zatím rozhoduje jedna standardka. Uvidíme, co přinese druhý poločas.

     Do druhé půle měníme gólmany, když Červíka střídá Lukasch. Ve 45. minutě se dokážeme vymotat s balónem u nohy na pravé straně, odkud Fíla posílá míč na hranici malého vápna. Tam si do ideální pozice nabíhá Krejča, který si prakticky může vybrat, do jakého kouta branky balón pošle. Bohužel sice vypálí z první tvrdě, ale přesně do středu branky, takže domácímu gólmanovi ještě notnou chvíli vrtá hlavou, kterak se koule mohla ocitnout přesně v jeho náruči. V 52. minutě nás domácí hráči zamykají před naši branku a hned několikrát zkoušejí zakončit. Lukasch s velkým přispěním svých zadáků, kteří obětavě padají do soupeřových střel, ale s notnou dávkou štěstí nakonec odolává, když poslední pokus blokujeme alespoň na roh. V další minutě Ulrych střídá Budinu. Opět se několik minut hraje bez větších brankových příležitostí. V 63. minutě vidí žlutou kartu za zastavení soupeře ve středu hřiště Šura. V 65. minutě Fílu prostřídává poslední mohykán z naší lavičky Karpy. V 73. minutě má soupeř v krátké době možnost zahrávat další standardku z nějakých 20ti metrů. Lukasch vidí balón až v poslední chvíli a nególmanským zákrokem v poslední chvíli vykopává míč alespoň před sebe. Tam je sice u koule nejdříve jeden ze soupeřů, ale nepopasuje se ideálně s jejím zpracováním, a když si míč přiťukne rukou, je po obrovské příležitosti. Domácí hráči vrhají všechny síly do útoku a náš tým s vypětím všech sil drží jednobrankový náskok. V další minutě soupeř zahrává roh z levé strany. Letící balón nachází trestuhodně nehlídaného hráče na bližší tyči. Tomu ale jeho střela naštěstí vůbec nesedne a Lukasch si tak pro balón pohodlně dojde. Okamžitě podnikáme rychlý brejk do soupeřovy otevřené obrany, ale po našem přečíslení nejsme schopni domácí svatyni vůbec ohrozit, když o míč lacině přicházíme. V 75. minutě ještě vidí žlutou kartu jeden z domácích kopáčů za nějaké nemístné komentáře. Hektický závěr, kdy se hra přelévá ze strany na stranu, dokážeme nakonec zvládnout.

     Vybojovali jsme dnes obrovsky cenné vítězství, kdy jsme podali týmový výkon. Sice při nás občas stálo i tolik potřebné štěstí, ale jak se říká – když mu jdeš naproti… Bylo vidět, že naše hra začíná získávat tolik potřebný řád. Naši hráči si začínají více věřit. Nula na kontě obdržených branek také o něčem svědčí. Je ale potřeba dál na sobě pracovat, aby tyto naše výkony nebyly brány jako náhodné. Nyní nezbývá nic jiného, než potvrdit tři body z venku proti Vejprnicím.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery