Úvod » 2015/2016 » Starší dorost

SK SENCO Doubravka - SŠ Plzeň SD 0:4 (0:1)

publikováno 06.09.2015 (aktualizováno 28.07.2016)

6.9.2015 3.kolo KPSD

sestava: Sklenář (9), Přibáň (8), Grasl (7), Dušák (7), Janda (9), Milan (9), Fakan (7), Puchoň (6), Kodar (7), Vokáč (7), Dušička (7)

lavička: Kopáček L. (8), Gruncl (7), Kutlák (7), Bušek (7), Ženíšek (8), Karpíšek (-)

branky: Dušička, Fakan, Grasl, Dušák

     Dnešní nedělní dopoledne jsme strávili na neoblíbené umělce domácí Doubravky. Trenér Dejmek měl k dispozici celou minulou sestavu a navíc z dovolené dorazil Kutlák. Soupeř má dorostenecké týmy poskládané po soutěžích. V krajském přeboru tedy nastupuje s většinou hráčů s rokem narození 1998. Z ligové devatenáctky si dnes vypůjčil pouze gólmana. S tímto týmem jsme se již střetli během letní přípravy, kteréžto utkání jasně vyznělo v náš prospěch. Byli jsme tedy pasováni do role papírových favoritů, což je většinou nevděčná úloha, kterou je potřeba umět potvrdit.

     Začátek utkání se z naší strany nese ve znamení zvykání si na umělý povrch. Z toho pramení spousty nepřesností při snaze hrát kombinačně. Ani jeden z týmů se snaží neudělat klíčovou chybu, takže obrany si zatím bezpečně plní své úkoly. Ve 14. minutě nás ale štědře obdarovává právě jediná domácí posila na brankářském postu. Bejk zahrává roh z pravé strany. Balón kroutí na malé vápno, kde si domácí gólman při svém zákroku prakticky vhodí kouli za svoje záda – 1:0. (so) Branka je sudím připsána Bejkovi. V 19. minutě zažíváme horké chvilky naopak před naší brankou. Domácí kopou přímák z levé strany. Na balón letící do našeho vápna se naši hráči nedokáží dostat. Soupeř naštěstí pálí nepřesně, míč chvíli létá z jedné strany na druhou a Sklínka pobíhá po své brankové čáře jak hadr na holi. Nakonec se po několika odrazech podaří našim zadákům volný balón odkopnout do bezpečné vzdálenosti. Ve 22. minutě Fery zachytává domácí rozehrávku ve středu hrací plochy a míč posunuje vpravo na nabíhajícího Vokyho. Ten udělá pár kroků a od pravé brankové čáry posílá kouli na zadní tyč, kde osamocený Bejk nejde do skluzu a o pár čísel (dle jeho slov) nedosahuje na ideální balón, aby ho doklepl do prázdné branky. Představení podobné tomu z předchozího utkání, pouze herci si vyměnili svoje pozice. Držíme balón více na svých kopačkách a soupeře prakticky k ničemu nepouštíme. Co je to ale platné, když nejsme schopni přidat uklidňující branku. Ve 34. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za perfektní volejbalový odpal míče svojí horní končetinou, čímž přerušuje naše rodící se přečíslení. Několikrát se dostáváme ke střelám z nebezpečných pozic, ale domácí gólman napravuje své předchozí zaváhání při naší brance a všechny naše pokusy vykrývá. Ve 41. minutě Bejk obírá o balón posledního domácího kopáče a zleva postupuje do šestnáctky. Z rohu malého vápna vzápětí pálí k bližší tyči, ale přízemní střela postrádá razanci a domácí gólman prokazuje svou kvalitu, když pokus vykopává. Naše vedení po první půli je sice zasloužené, ale velmi hubené. Našim střelcům poněkud zvlhl střelecký prach a stále ještě nejsme schopni zdárně se vypořádat s místním povrchem. Potřebujeme vstřelit uklidňující branku, jinak bude utkání otevřené až do konce.

     Začátek druhé půle zatím nějakou výraznější změnu v našem způsobu hry nepřináší. V 55. minutě musí Voky hasit začínající brejk domácího týmu po Graslíkově laciné ztrátě balónu ve středu hřiště. Žlutá karta je mu odměnou. V další minutě nepřesného Schürrleho střídá Žéňa. V 59. minutě se nám konečně daří pěkná kombinace na pravé straně, na jejímž konci si to Luky namíří do domácího vápna. Ještě než se rozhodne, zdali vypálí nebo přihraje, přiřítí se jeden ze soupeřů a sundá ho. Je tady penalta. Balón si bere Faky, pokládá si gólmana a posílá kouli po zemi doprostřed branky – 2:0. (so) Okamžitě je vidět, jak nás pojišťující gól uklidňuje. Hned v další minutě Faky zahrává roh z levé strany. Ideálním centrem posazuje balón přímo na Graslíkovu palici, ale ten pozapomenutý hlavičkuje někam do pátého patra. V 62. minutě Vokyho nahrazuje Kutli. V 65. minutě opět využívá svojí rychlosti Luky, který piluje pravou lajnu a centruje do vápna. Balón v šestnáctce Kutliho přímo vyhledává. Ten ale svoji hlavičku posílá pouze doprostřed branky, kde gólman reflexivním zákrokem boxuje kouli do pryč. V 71. minutě si Faky staví balón nějakých 25 metrů od branky soupeře. Jeho následná táhlá střela mířící pod břevno navíc ještě trochu ve větru zaplave a gólman má co dělat, aby do její dráhy stačil umístit svoji ruku a vyboxovat balón do bezpečí. V další minutě Grunclík střídá Kóďu. V 76. minutě kope Bejk roh z pravé strany. Naši hráči po signálu propouští balón na zadní tyč, kde osamocenému Graslíkovi stačí nastavit kopačku, aby uklidil míč do odkryté části domácí svatyně – 3:0. (so) Za další dvě minuty podnikáme rychlý brejk, na jehož konci po kombinaci několika našich hráčů kolem šestnáctky vyplouvá po pravé straně do vápna Žéňa a pálí k bližší tyči. Domácí gólman je ale opět ve svém živlu a střelu vykrývá. V 79. minutě Fakyho střídá Ejdy. V 82. minutě Bejk obírá soupeře u pravé brankové čáry a posílá kouli na hranici malého vápna. Hlídanému Kutlimu střelu vyráží do výšky gólman. Padající balón se Žéňa neodvažuje hlavičkovat přímo na odkrytou branku a zpracovává si ho. Poté již v tísni pálí daleko vysoko. V 85. minutě protáčíme gólmany, když Sklínku nahrazuje Karpy a Lukyho Láďa. V 88. minutě Bejk zahrává roh z pravé strany. Balón dvojička hráčů na přední tyči pouze nadzvedává, aby na zadní tyči číhající Láďa hlavou s přehledem poslal míč na malé vápno. Tam nehlídaný Duši ani nemusí vyskočit a pouze se soustřeďuje na to, aby míč opět hlavou umístil ideálně k levé tyči domácí branky – 4:0. (so) Nakonec se nám tedy podařilo přidat i nějakou tu branku.

     Tři body v nelehkém utkání proti poctivě hrajícímu soupeři jsme si dnes museli vybojovat. Dlouho jsme se nemohli prosadit, abychom dostali na naše kopačky klid. Rozhodla druhá branka, po které jsme se přeci jen dostali ke hře, kterou bychom se chtěli prezentovat. Soupeře jsme dokázali až na pár výjimek držet v uctivé vzdálenosti od naší branky, což je určitě pozitivní skutečnost. Příště by se nám ale neproměňování šancí mohlo pořádně vymstít, poněvadž přivítáme naši noční můru posledních soutěžních ročníků – Vejprnice. Proti dalšímu kvalitnímu soupeři budeme muset podat určitě soustředěnější výkon, pokud chceme pomýšlet na úspěch. Úkol na příští týden zní tedy jasně – Vejprnice neprojdou !!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz