Úvod » 2014/2015 » Mimozápasové akce

Mladší dorost letos měnil historii

publikováno 19.06.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

Kterak mladší dorost k titulu přišel

     Každý rok je to stejné. Tým mladšího dorostu se začíná tvořit až na letním soustředění na rozhraní měsíců července a srpna. Z předchozí sezóny v souboru zůstává pouze několik málo hráčů, kteří jsou doplněni nově příchozími kopáči z prvního ročníku naší školy. Chlapci jsou posbíraní z různých klubů, které jsou rozesety po blízkém ale i pěkně vzdáleném okolí. A právě v tom je náš klub specifický. Během jedné sezóny je potřeba z těchto individualit vytvořit tým, vtisknout mu určitou tvář a pokusit se samozřejmě sem tam uhrát nějaký výsledek. Na této cestě se hráči i trenéři musí potýkat se spoustou neznámých. Začíná to určitě tím, jak kvalitní „materiál“ dorazí a končí například počtem gólmanů, kteří jsou k dispozici.

     V minulých sezónách to s námi bylo jako na houpačce. Někdy jsme dokázali nejlepší týmy prohnat, někdy jsme se pohybovali pod medailovými pozicemi. Letos nám nahrálo do karet spoustu věcí. V podzimní části jsme se jako vždy většinou pouze rozkoukávali, ale postupem času si všechno začalo postupně sedat a zapadat do sebe. První věcí, která měla obrovský vliv na naše konečné umístění, byl pád skoro bezkonkurenčního souboru z Doubravky do takzvané skupiny o sestup. Příčinou této okolnosti byl výbuch starších dorostenců stejného klubu. A protože se v nadstavbové části započítávaly pouze výsledky zápasů s postoupivšími kluby, naše ztráta na čelo tabulky nebyla rázem tak hrozivá. Jarní část sezóny již zastihla naše mladé pušky ve výborné formě. I když jsme do spousty utkání nenastupovali zrovna kompletní, dokázali jsme většinou podat skvělé týmové výkony. A tak se stalo, že jsme se najednou ocitli ve hře o celkové vítězství v soutěži. To, jak se celá situace nakonec vyvinula, určitě stojí za krátký komentář.

     Karty byly rozdány jasně. O prvenství si to rozdávaly tři soubory: náš drýmtým, Klatovy a Dynamo ZČE. Zbylé dva kluby z Domažlic a Vejprnic letos zkrátka v řadách svých mladších dorostenců postrádaly kvalitu. Jak se blížil závěr soutěže, začaly se probírat různé eventuality, které by mohly v případě rovnosti bodů nastat. Pravděpodobně všichni zúčastnění počítali s tím, že bude rozhodovat klasika: body ze vzájemných zápasů, potom skóre ze vzájemných zápasů a pokud ani to by nerozhodlo tak skóre celkové. Z bodových dostihů nakonec odpadl tým Klatov a v boji o prvenství jsme tak zůstali my s „Petřínem“. Nastala neskutečná věc. Z našich vzájemných zápasů oba týmy vytěžily stejný počet bodů i totožné skóre. Stačilo, aby kopáč jednoho týmu vsítil branku v některém z těchto utkání navíc, a bylo by vše jasné. Před posledním kolem jsme dokonce využili utkání proti slaboučkým Vejprnicím, abychom dokázali zcela srovnat i skóre celkové. Bohužel závěrečné kolo jsme předehrávali na půdě silných Klatov, zatímco náš soupeř zajížděl na hřiště skomírajících Domažlic. Bylo prakticky jasné, že i kdyby se nám podařilo porazit klatovské kopáče nějakým vyšším rozdílem, Dynamo se znalostí našeho výsledku v zádech si potřebný počet branek pohlídá. I když se poslední zápas vyvíjel pro náš tým až nezvykle dobře, dal trenér správně příležitost celé naší lavičce jako poděkovaní za právě končící sezónu. Klatovští toho potom využili na zkorigování výsledku. V Domažlicích to poté dopadlo podle očekávání a slavili jak starší dorostenci chodského týmu, tak mladíci Dynama – ti druzí ale předčasně. Naši chlapci se již smiřovali se stříbrným stupínkem, který by i tak ale byl obrovským výsledkem famózní celoroční práce našeho souboru. Pak se ale ukázalo, jak důležité jsou propozice soutěže a umění porozumět psanému textu. Náš kraj je již nějakou dobu zvláštní tím, že po remízovém zápase se kopou penalty o bonusový bod. A právě jako další pomocné kritérium bylo stanoveno skóre z penaltových exekucí v remízových vzájemných zápasech ještě před skórem celkovým. A nyní se podržte. V podzimním utkání, kdy jsme dokonce neměli k dispozici gólmana, jsme v penaltovém rozstřelu padli 5:6 a v jarním zápase, ve kterém čaroval právě náš gólman, jsme naopak v penaltách zvítězili 4:2. O našem šokujícím posunu na čelo celé soutěže tedy rozhodla jedna jediná neproměněná penalta. Neskutečná shoda okolností nás prostě dosadila na úplnou špici tabulky letošního krajského přeboru mladšího dorostu, což je historicky nejlepší klubový výsledek této věkové kategorie. Je ale obrovská škoda, že jsme se s těmito okolnostmi neseznámili dříve – mohli jsme si užít vítězného křepčení na hřišti po posledním utkání. Každopádně ale nemusíme čekat na další sezónu – letošní titul je totiž náš !!!

 (^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)(^)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz