Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Slavia Vejprnice 14:0 (4:0)

publikováno 06.06.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

6.6.2015 9. kolo KPMD o postup

sestava: Karpíšek (9), Jílek (8), Bušek (8), Ženíšek (8), Vokáč (8), Kastelic (7), Fakan (7), Gashi (8), Kopáček J. (8), Kutlák (8), Krob (7)

lavička: Kolář (7), Toman (7), Puchoň (9), Kopáček L. (7)

branky: Puchoň 5x, Kutlák 4x, Vokáč 2x, Kopáček J., Kolář, Toman

     Naše mladé pušky dnes čekal další z papírově slabších soupeřů. Vejprnice navíc přijely pouze s jedenácti hráči, z nichž někteří již zasáhli do předchozího utkání staršího dorostu. To nám v obrovském vedru hrálo do karet. Posléze se ukázalo, že jsme odehráli další zbytečné utkání, které našim kopáčům pranic nedalo.

     Již od začátku zápasu je jasné, že bude záležet hlavně na tom, zdali budeme hrát chytře a poradíme si se zakopaným soupeřem. Na první branku čekáme do 13. minuty, kdy si Kutli zpracuje centr na své levé straně a posílá balón kolem gólmana na zadní tyč – 1:0. (so) Za další dvě minuty si hosté vytvářejí svoji asi největší příležitost, když jeden ze soupeřů se proplétá mezi našimi hráči po pravé straně a pouze vynikající Karpyho zákrok, kterým vystihuje střelecký pokus soupeře, nás ušetří blamáže. V 17. minutě sledujeme situaci podobnou naší první gólové. Kutli si na levé straně opět zpracuje dlouhý balón a i když ho poté drží na kopačkách možná o něco déle než by bylo zdrávo, položí si stínící hráče soupeře včetně gólmana a trefuje přesně – 2:0. (so) Ve 24. minutě musí ze hřiště Marťas, který má problém s kotníkem. Místo něj se jde ukázat Laky. Za další dvě minuty nabíjí Kutli zpětnou příhrou na hranici vápna Pepíkovi, který táhlou střelou nedává soupeřovu gólmanovi žádnou šanci – 3:0. (so) Jsme nastěhovaní na soupeřově polovině, ale naše časté střelecké pokusy se nevejdou mezi tři tyče. Hodně situací řešíme individuálně místo rychlé kombinace. Další změna skóre přichází až ve 35. minutě po oku lahodící akci. Marcel posílá nadýchaný balón zprava do šestnáctky, kam si nabíhá Voky, který z první přesně trefuje – 4:0. (so) I pro občasné špatné řešení našich útočných výpadů je náš poločasový náskok pouze čtyřbrankový.

     Do druhé půle nahrazuje Kuba Olího a Schürrle Kutliho. Ve druhé půli se hraje pouze na jednu branku. Pokud soupeř dostane balón chvíli pod kontrolu, většinou ho rychle vyplatí. Karpy ve své brance unuděně postává a naši hráči začínají využívat postupně odcházejícího ale stále bránícího soupeře. Ve 44. minutě nejdříve Schürrle trefuje z nějakých 20ti metrů břevno, naši hráči hned dostávají odražený balón pod svoji kontrolu. K další střele se dostává Ben, ale jeho pokus gólman vyráží pouze k nabíhajícímu Lakymu, který kouli doklepává do sítě – 5:0. (so) Ve 48. minutě Pepík posílá zpětnou příhru na hranici šestnáctky, kde Voky schová svoji střelu za jednoho ze soupeřů a posílá ji k pravé tyči – 6:0. (so) Láďa střídá Lakyho. V 52. minutě si otevírá svoji střelnici Schürrle, když odražený balón posílá nechytatelně do sítě – 7:0. (so) Fakyho střídá Kutli. Po několikaminutové poněkud neurovnané hře si v 61. minutě balón nachází opět Schürrleho, který je nekompromisní – 8:0. (so) Místo Pepíka se vrací Olí. V 65. minutě zatáhne po pravé straně balón Ben a posílá ho pod sebe. Po několika odrazech se k míči dostává Kuba a doklepává ho do sítě – 9:0. (so) Za další dvě minuty prochází středem hrací plochy, kdo jiný než Schürrle a máme tady hattrick a desítku – 10:0. (so) V 71. minutě si démon utkání Schürrle naráží balón a svoji přízemní střelu posílá o levou tyč znovu do sítě – 11:0. (so) V další minutě letí po levé straně do vápna Kutli, který svoji stahovačku zblízka ukazuje vybíhajícímu gólmanovi a zasouvá – 12:0. (so) Faky střídá Bena. V 74. minutě Kutli svojí zpětnou příhrou opět nachází Schürrleho, který dnes prostě pálí přesně – 13:0. (so) S blížícím koncem utkání se dopředu vysouvá i Žéňa, ale naše velké šance tentokráte zůstávají nevyužity. Hlavně Kutli se několikrát červená, když spaluje svoje tutovky. Ale právě náš štírek je v závěrečné minutě utkání tím posledním, který ještě jednou rozvlní síť hostující branky po narážečce v šestnáctce soupeře – 14:0. (so)

     Škoda, že v některých předchozích utkáních nehráli naši hráči naplno až do úplného závěru jako dnes. Každopádně proti soupeři, jemuž v průběhu utkání viditelně docházely síly, jsme podali slušný výkon, který nakonec stačil na rekordní výhru. V určitých fázích utkání jsme sice volili poněkud kostrbatější řešení a naše akce jsme nebyli schopni dotáhnout do úspěšnějšího konce, ale v jiných minutách jsme si to zase vynahradili. Branku si chtěli vstřelit všichni hráči, což bylo občas kontraproduktivní. V obrovském horku ale naši mladíci odehráli svoje utkání v docela slušném tempu, za což jim patří velká pochvala. Nyní to chce rychle zregenerovat, abychom se pokusili výbornou sezónu vyšperkovat výhrou v posledním utkání proti silným Klatovům a zakončit tak nadstavbu soutěže bez jediné porážky! Stali bychom se tak historicky nejlepším výběrem mladšího dorostu Sportovky.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz