Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

SŠ Plzeň SD - SK Slavia Vejprnice 0:2 (0:1)

publikováno 06.06.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

6.6.2015 9. kolo KPSD o postup

sestava: Faltus (8), Přibáň (5), Spišský (7), Dušák (7), Janda F. (5), Milan (6), Grasl (6), Lintner (7), Dušička (8), Podolník (5), Rossmann (6)

lavička: Mader (5), Gruncl (5), Konárek (5), Jelínek (6), Sklenář (9)

branky:

     Pokud naši starší dorostenci nechtěli skončit mimo pódium, museli zvládnout dnešní utkání proti soupeři, na kterého prostě již dlouho zahrát neumíme. Navíc Vejprnice přijel ke svému poslednímu zápasu se všemi hvězdami. Náš tým se chtěl za velkého horka pokusit přerušit nelichotivou bilanci čtyř nezvládnutých utkání po sobě.

     Na začátku zápasu jsou aktivnější spíše hosté. Ve 3. minutě zahrávají přímák z levé strany. Balón letí na přední tyč, kde naštěstí hned dva hráči soupeře nejsou schopni doklepnout kouli do naší branky. Přízemní míč tak prolétá nepovšimnut až na zadní tyč, odkud se několikrát nebezpečně odráží přes malé vápno a pouze ukrutná dávka štěstí nás zachraňuje od pohromy. Po několika minutách se nám daří hru vyrovnat a v 15. minutě si dokonce vytváříme obrovskou příležitost. Dejv nachází nabíhajícího Rossiho, který se obtáčí kolem jednoho ze zadáků a míří si to na hostujícího gólmana. Bohužel svůj přízemní pokus nasměruje přímo do vybíhajícího ochránce vejprnické svatyně. V 18. minutě znovu Dejv vymýšlí opravdu parádní centr za obranu soupeře, kam si ze středu hřiště nabíhá Graslík. Ten bohužel místo aby v pozici sám na gólmana zakončil, počká si na dobíhajícího zadáka, kterému sice ještě stíhá předvést svoji zasekávačku, ale jeho následná střela je zblokována. Jsme aktivnější a dokonce i nebezpečnější před brankou soupeře. Bohužel, jak se v posledních zápasech stalo tradicí, dolů nás sráží naše hloupá chyba. Ve 25. minutě Příba odkopává balón do bezpečí, ale trefuje soupeře deset metrů před ním. Balón se odráží k dalšímu z protihráčů, který vbíhá po pravé straně do naší šestnáctky a pálí na naši branku. Falty ošemetnou přízemní střelu vyráží pouze před sebe přímo k nohám dobíhajícího soupeře, který má svoji úlohu velmi jednoduchou, když doklepává míč do naší prázdné branky – 0:1. :-@ Ve 30. minutě posíláme centr z levé strany, který hostující gólman podbíhá. Bohužel za ním operující Luky vůbec neodhaduje situaci a místo hlavičky do prázdné branky se pouze skrčí. Balón ale dokážeme vrátit před šestnáctku, kde Dejv naráží proti noze Podymu, který z velkého vápna o metr přestřeluje hostující branku. Ve 35. minutě Fery na svojí levé straně ideálně namaže jednomu ze soupeřů balón přímo na kopačku. Ten zkouší z nějakých 35ti metrů lobovat vystoupivšího Faltyho, který je proti tomuto pokusu bez šance. Naštěstí míč pouze líže břevno naší branky z horní strany. Naši hráči se sice snaží, ale střelecká produktivita je zkrátka opět mizerná. Vejprnice hrají profesorsky a pohodlně čekají na naše chyby.

     Do druhého poločasu střídáme gólmany, když Sklínka si jde stoupnout mezi tři tyče místo Faltyho. V 50. minutě Lukyho střídá Oskar. V 53. minutě Graslík žlutým faulem přerušuje rychlý postup jednoho ze soupeřů. Za další minutu Rest střídá Podyho. V 57. minutě letí balón do našich zadních řad, které nejsou schopny zachytit náběh hned několika hráčů soupeře. Ti dostávají kouli pod svoji kontrolu, následuje příhra na lépe postaveného soupeře a zakončení prakticky do prázdné branky – 0:2. :-@ Opět kvůli naší chvilkové nepozornosti vytahujeme balón z naší sítě. Místo Příby jde vzápětí na hřiště Grunclík. V 60. minutě kopeme roh z levé strany. Balón zůstává na přední tyči pod nohama několika hráčů. Fery ho dva metry před brankou zkouší doklepnout, ale možná i kvůli přidržení za jeho dres jedním z protihráčů posílá kouli nad hostující zařízení. Před pár minutami naši hráči navíc reklamovali hraní rukou jedním ze soupeřů v hostující šestnáctce. Sudího píšťalka ale zůstala němá. Feryho poté střídá Jelen a my zkoušíme hrát na tři útočníky. V 63. minutě hosté zahrávají přímák, který posílají do naší šestnáctky. K balónu, který se několikrát odrazí kolem hranice velkého vápna, se dostává jeden ze soupeřů a posílá ho naštěstí pár čísel nad naši branku. V 71. minutě lehce zraněného Dejva střídá Pody. V 75. minutě se do zápasových statistik zapisuje Rest, když žlutým faulem zastavuje jednoho z rozběhnutých soupeřů již na naší polovině. V 75. minutě dále protáčíme sestavu, když místo Rossiho se na hřiště vrací Fery a Duši se posouvá do útoku. V 78. minutě Pody posílá svůj přímák na přední tyč, kde se nachází v zajímavé pozici Duši. Jeho slabý pokus ale pohodlně sbírá hostující gólman. Hned v další minutě nás absolutně nechává v klidu autové vhazování soupeře na levé straně. Jeden z protihráčů se dostává za naši obranu a v šestnáctce mu vystaví stopku až Bejk ve snaze zasáhnout balón. Nařízenou penaltu se chystá kopnout hostující gólman. Ten z penaltového puntíku pálí přímo do pravé tyče naší svatyně. Balón se odráží zpět do pole k jedné dvojičce bojujících kopáčů, od které si to namíří přímo k naší pravé tyči. Sklínka, jenž při penaltě riskoval svoji levou stranu, se bleskurychle orientuje a tygřím skokem v poslední chvíli boxuje kouli pryč od své pravé tyče. Našemu týmu se po chvíli dokonce podaří dostat balón do hostující branky, ale Restovi, který si na konci naší akce pohrál s gólmanem, je bohužel odmáván dosti sporný ofsajd. Podobná situace jako v minulém zápase v Domažlicích. Hráči se sice snaží vstřelit alespoň čestný úspěch, ale tlačí nás čas a naše akce většinou končí nepřesnou finální příhrou.

     V utkání velmi podobnému tomu předchozímu jsme opět tahali za kratší konec. Dokázali jsme si dnes vytvořit možná až překvapivé množství nadějných příležitostí, ale opět se nenašel nikdo, kdo by prokázal klid při zakončení. V jarní části letošní sezóny nám zkrátka ne zvlhl, ale snad se úplně promočil střelecký prach. Naši hráči znovu neodehráli v obrovském horku vysloveně špatné utkání, ale soupeř prostě naše velké chyby dokázal využít. Již několikátý zápas na našich kopáčích leží velká deka a všichni již zřejmě čekají na spásný konec sezóny a svého trápení. Zajíždíme podobně jako vloni do Klatov k poslednímu utkání. Tenkrát jsme pod Černou věží slavili vítězný hattrick – v úterý bychom se alespoň mohli s neúspěšnou sezónou rozloučit vítězně. Nebo snad chlapci chcete, abyste se do análů zapsali jako součást historicky nejhoršího souboru staršího dorostu Sportovky?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery