Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

TJ Jiskra Domažlice - SŠ Plzeň SD 2:0 (2:0)

publikováno 30.05.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

30.5.2015 8. kolo KPSD o postup

sestava: Faltus (7), Gruncl (5), Spišský (7), Dušák (6), Janda F. (6), Milan (6), Lintner (7), Podolník (7), Dušička (6), Konárek (5), Rossmann (5)

lavička: Grasl (6), Mader (5), Přibáň (7), Kopáček J. (-), Sklenář (8)

branky:

     Reportáž bude poněkud kratší než obvykle, poněvadž reportér měl spoustu práce sám se sebou na lajně. Každopádně dnes jsme jeli předat přebornické žezlo na Chodsko týmu, který hlavně v základní části letošní sezóny působil velmi suverénně bez výkonnostních výkyvů. V nadstavbě sice na Domažlice chvíli malá krize dolehla, ale přesto nakonec dokráčely k zaslouženému prvenství. Náš soubor si zlepšeným výkonem chtěl napravit reputaci po odchozeném utkání z minulého víkendu a pokusit se potrápit místní chasníky. Trenéru Dejmkovi se na poslední chvíli omluvilo několik hráčů, takže musel udělat několik změn v sestavě.

     Utkání bohužel rozhodly dvě naše hloupé chyby. Hned v 5. minutě letí balón do naší obrany. Zprvu se zdá, že si s ním naši zadáci v klidu poradí. Bohužel stačí chvilkové zaváhání, kdy si zkoušejí dávat navzájem přednost, a toho využívá jedno z místních tykadel, které dostává kouli pod svoji kontrolu a okamžitě postupuje samo na Faltyho. Tomu vzápětí bohužel nedává žádnou šanci – 0:1. :-@ Naši hráči jsou poté hezkou chvíli otřeseni mizerným vstupem do zápasu a domácí kopáči tuto okolnost využívají k aktivní hře. Po nějaké čtvrthodince se ale hra začíná konečně opticky vyrovnávat a několikrát se nám daří navštívit domácí šestnáctku. Naše střelecké pokusy ale obstarávají většinou pouze záložníci, navíc balóny létají buď mimo domácí branku, nebo končí bezpečně u místního gólmana. Také soupeř několikrát zahrozí, ale Falty ve spolupráci s obranou nebezpečné situace dokáže vyřešit. Ve 30. minutě Grunclíka střídá Příba. Ve 38. minutě zkouší soupeř opět využít nedorozumění naší obrany, ale Falty v poslední chvíli skáče protihráči pod nohy a alespoň plácne do balónu. Poté ještě náš obránce při uklízení míče nakouří dalšího ze soupeřů, od kterého se koule odráží směrem k naší brance, kterou naštěstí o pár čísel míjí. Bohužel v poslední minutě poté, co se nám podařilo domácí hráče zatlačit před jejich šestnáctku, jsme nedůslední na naší levé straně. Špatně řešíme vzniklou situaci a domácí jdou rázem do přečíslení, na jehož konci podruhé taháme kouli z naší sítě. Stačí rychlá narážečka, zaseknutí před zadákem a střela do protipohybu našeho gólmana, která s pomocí naší pravé tyče končí v brance – 0:2. :-@ Naši hráči na rozdíl od předchozího utkání bojují, ale fatální chyby nás stojí lepší poločasový výsledek. Domácí tým hraje bez nervozity a zkušeně čeká na naše zaváhání.

     Do druhé půle střídáme gólmany a místo Rossiho nastupuje Oskar. Ve 48. minutě Pody přerušuje žlutým faulem postup jednoho ze soupeřů ve středu hřiště. V 55. minutě napravuje své zaváhání Fery, který musí hasit v poslední chvíli soupeřův postup riskantním skluzem v šestnáctce, když se mu daří poslat balón na roh. Graslík protáčí Resta. V 58. minutě zkouší Dejv zastavit před naší šestnáctkou postup jednoho z místních kopáčů. Ten tvrdý atak našeho záložníka nejenom ustojí, ale navíc se dostává do velmi nadějné střelecké pozice, ze které naštěstí pálí vysoko nad. Náš kapitán vidí poté v rukou sudího žlutou kartu. Za pár okamžiků je ale naopak u rohového praporku obětí žlutého nedovoleného zákroku právě Dejv. V 61. minutě se na levé straně uvolňuje jeden ze soupeřů a technickou střelou zkouší zaskočit Sklínku. Letící balón shora líže břevno naší branky. Za další dvě minuty sice dostáváme balón po pěkném vysunutí středem hřiště do soupeřovy svatyně, ale píšťalka sudího odmítá dramatizaci utkání, když reaguje na zvednutý praporek možná až příliš aktivního asistenta. Kopeme tak alespoň přímák. Balón si bere Pody a posílá jej z nějakých 25ti metrů pod břevno domácího zařízení. Gólman ale tvrdý pokus s obtížemi tahá nad svoji branku. V 70. minutě se místo Feryho na hrací plochu vrací Rossi. Začíná se trochu přitvrzovat, ale sudí dnes vylučovat nehodlá, když některé velmi tvrdé souboje na obou stranách řeší domluvou. V 73. minutě krásně kombinujeme a na konci naší akce si to Oskar míří sám na domácí branku. Bohužel v megašanci selhává, když trefuje vybíhajícího gólmana. O chvíli později jeden z domácích nezkousává Příbův výjezd a žlutě ho sestřeluje na pravé straně. Hra se přelévá ze strany na stranu a je plná tvrdých osobních soubojů. V 83. minutě Lukyho střídá Pepík a o dvě minuty Podyho, který má velký problém s obutím, protáčí Rest. V 86. minutě domácí kombinují před naší šestnáctkou a Sklínka musí prokázat své umění, když hned dvakrát fantasticky vykrývá domácí pokusy uvolňujících se soupeřů. Dvě minuty před koncem vhazujeme na pravé straně. Balón dostává do běhu Rossi, který proniká zprava do šestnáctky a pálí. Jeho utěšená střela trefuje bohužel pouze břevno domácí branky. To byla také poslední zajímavá akce zápasu.

     Dnes se naši hráči po delší době konečně nemusí za nic stydět a i když výsledek není takový, jaký by si přáli, mohou odcházet z místní umělky s hlavami vztyčenými. V poněkud pozměněné sestavě bojovali až do samotného konce a ukázali, že fotbal hrát nezapomněli. Bohužel udělali jsme několik laciných chyb, které soupeř, jemuž nezbývá než pogratulovat k jeho vítězné sezóně, zkušeně dokázal využít. Sice jsme si vytvořili brankové příležitosti, ale dnes nám souzeno nebylo. Pokud ke zbývajícím dvěma utkáním naši kopáči přistoupí tak jako dnes a budou navíc střelecky produktivnější, nějaké body bychom ještě urvat mohli. Při pohledu na aktuální tabulku je situace jasná. Můžeme ještě obsadit jakékoliv místo kromě prvního. Několik hráčů se jako každý rok loučí s dorosteneckým fotbalem – nestálo by za pokus rozloučit se vítězně a změnit mizerné jaro nakonec v úspěšnou sezónu?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz