Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

SK Slavia Vejprnice - SŠ Plzeň SD 1:1 (1:0) 4:3 na p.k.

publikováno 03.05.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

3.5.2015 4. kolo KPSD o postup

sestava: Sklenář (8), Přibáň (6), Spišský (7), Dušák (7), Janda F. (6), Milan (6), Kopač (6), Lintner (7), Dušička (6), Konárek (5), Toman (5)

lavička: Grasl (5), Gruncl (6), Podolník (6), Černý (7), Karpíšek

branky: Gruncl

     Dnes nás čekal další těžký soupeř z kategorie nepříjemných. Dokonce již lze hovořit o jakémsi Vejprnickém syndromu. Místní kopáči nás v několika posledních vzájemných zápasech vždy dokázali nachytat na hruškách. Trenér Dejmek se bohužel na rozdíl od posledního utkání musel obejít bez potrestaného Jandy V. a Rossmanna, dvou hráčů, kteří byli na hřišti vidět. Navíc i Podolník na tom v týdnu nebyl zdravotně nejlépe a zápas tedy začínal na lavičce. Chtěli jsme konečně přerušit dlouhou šňůru negativních výsledků a dostat pod tlak samotné čelo soutěže.

     V úvodu utkání jsme aktivnější, ale domácí hráči obraz hry postupně dorovnávají. Navíc přichází 13. minuta, kdy prohráváme hned několik soubojů před naší šestnáctkou. Jeden ze soupeřů posílá balón na pravou stranu volnému kopáči, který zkouší střílený přízemní centr směrem na naši branku. Tam se zjevuje pozapomenutý protihráč, který lehkým usměrněním balónu nedává vybíhajícímu Sklínkovi žádnou šanci – 0:1. :-@ Těžká rána pro náš tým. Pořádnou chvíli nám trvá, než se po tomto obdrženém direktu dokážeme oklepat. Znovu ale začínáme mít optickou převahu a ve 22. minutě si vytváříme obrovskou šanci. Dejv dostává ve středu hřiště více prostoru a postupuje s koulí u nohy až před domácí šestnáctku, odkud posílá ideální míč vlevo na rozběhnutého Bejka. Ten se ocitá v pozici sám na vybíhajícího gólmana, ale při svém pokusu bohužel zavírá oči a pálí přímo do něj, i když možností k zakončení má určitě více. Stále se zkoušíme tlačit před domácí vápno, ale z našeho optického tlaku nedokážeme vytěžit prakticky nic. Zahráváme několik standardních situací včetně spousty rohových kopů, ale před brankou kralují domácí hráči. Naši útočníci nedokáží najít recept na poctivou obranu místních chasníků. Co je nám platné, že se nám daří zavčasu zachytávat domácí výpady, když směrem dopředu nejsme schopni nic vymyslet. Ve 35. minutě střídáme naši útočnou dvojku, když Resta s Kubou nahrazují Pody s Graslíkem. Soupeři začínají viditelně docházet síly, ale první vážnější střelu vyprodukujeme až ve 42. minutě. Kopy si navádí balón před šestnáctku a pálí po zemi. Domácí gólman má s jeho pokusem velké problémy a míč vyráží pouze před sebe. Bohužel Dejvovi chybí pár centimetrů, aby kouli doklepl do odkryté domácí svatyně. V době našeho výrazného tlaku sudí ukončením poločasu domácí kopáče vysvobozuje. Znovu tedy musíme dotahovat soupeře. Bohužel dnes jsme zatím v útoku neskutečně jaloví. Není nám nic platná optická převaha. Uvidíme, jestli po přestávce dokážeme překročit svůj stín.

     Obraz hry se ve druhé půli moc nemění. Máme balón častěji na svých kopačkách a zkoušíme na soupeře konečně něco vymyslet. V 53. minutě se Pody uvolňuje v pravé části šestnáctky, ale z velkého úhlu pálí pouze do boční sítě. V další minutě Slávista nahrazuje Příbu. V 57. minutě Kopy nalézá na pravé straně Podyho, který si všímá, že domácí gólman je poněkud venku ze svojí branky a zkouší ho překvapit střelou na bližší tyč. Bohužel jeho tvrdý pokus končí právě na této části místního zařízení. Po chvíli kopeme další roh z pravé strany. Dejv posílá kouli na bližší tyč, kde se Duši dostává k hlavičce, ale jeho pokus končí pár čísel vedle vzdálenější tyče. V 60. minutě Lukyho střídá Grunclík. V 63. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení postupujícího Dejva středem hřiště. Za další dvě minuty si Pody bere balón, aby rozehrál standardku ze zajímavé vzdálenosti. Jeho pokus z nějakých 20ti metrů končí bohužel na břevně domácí branky. V 67. minutě znovu Pody kope přímák tentokráte z poloviny hrací plochy. K všeobecnému překvapení se nerozpakuje poslat dlouhý balón přímo na branku. S míčem mířícím přímo pod břevno má domácí gólman velké problémy, když jej s obtížemi v poslední chvíli tahá nad svoji svatyni. V 72. minutě se Rest vrací na hrací plochu místo Feryho a my začínáme riskovat se třemi útočníky. V 75. minutě vidí za vzájemný souboj žluté karty Slávista s jedním ze soupeřů. Než si sudí vše zapsal do notýsku, uděluje napínák dalšímu místnímu kopáči, poněvadž si dovolil rozehrát přímý kop dříve, než mu rozhodčí pokynul. Po delší době touto standardkou zahrozili domácí, když balón propadá na naše malé vápno, odkud ho Dejv v poslední chvíli uklízí do bezpečí. V 80. minutě zahráváme roh z levé strany a domácí brankář poprvé chybuje, když centr podbíhá. Na zadní tyči míč dopadá ke Grunclíkovi, od jehož blíže nespecifikované části těla se náhodně odráží, opisuje ladný oblouk a k překvapení všech zapadá k pravé tyči domácí branky – 1:1. (so) Šťastná branka nám sice může vlít novou krev do žil, ale hned v příštích okamžicích máme co dělat, abychom zastavili pro naše hráče zcela překvapivý průnik domácích kopáčů. Hra se nyní přelévá až hekticky ze strany na stranu. V 85. minutě ještě Luky střídá Graslíka. Sice jsou patrny ještě nějaké náznaky šancí, ale obě obrany tentokráte drží pevně. Takže penalty.

     Začínají domácí. Soupeř volí střed branky, a i když Sklínka si na balón sáhne, razance vítězí – 0:1. :-@Dejv míří přesně k levé tyči – gólman je krátký – 1:1. (so) Sklínka poté vystihuje směr a špatně umístěnou střelu vyráží – 1:1. (Y) Rest si vybírá přízemní střelu doprostřed branky, a poněvadž gólman riskuje stranu, balón je v síti – 2:1. (so) Sklínka opět správně čte soupeřův úmysl, situaci ustojí a míč kryje – 2:1. (Y) Naše nadějná pozice se ale komplikuje, když Kopyho pokus gólman dokáže vykrýt – 2:1. :'( Domácí kopáč tentokráte volí opačnou stranu než Sklínka – 2:2. :-@ Pody vypíjí svůj dnešní pohár hořkosti až do dna, když trefuje spojnici tyče a břevna – 2:2. :'( Soupeř poté proměňuje a psychická výhoda je rázem na straně domácího týmu – 2:3. :-@ Slávista ale zachová chladnou hlavu a balón posílá jistě do středu branky mimo dosah skákajícího gólmana – 3:3. (so) Domácí hráči ale mají další mečbol, když Sklínka sice vystihuje směr dalšího pokusu, ale nestačí to – 3:4. :-@ Grunclík si svoji dnešní porci štěstí již vybral a nedokáže střelou doprostřed branky vyzrát na domácího kýpra – 3:4. :'( Bonusový bod si tak necháváme utéci doslova mezi prsty.

     Nedokázali jsme dnes porazit nejslabší vejprnický výběr za několik posledních sezón. Není se ale čemu divit. Někteří naši hráči (a není jich málo) totiž nemají žádnou touhu zabojovat o příčky nejvyšší. Jak jinak si vysvětlit náhlé absence poloviny týmu na předzápasovém tréninku. Bez pořádné přípravy se ale výsledky zřídkakdy dostaví. Vše se opravdu odvíjí od klasického koučova rčení: „Všechno je v hlavě!“ Naši hráči zkrátka nejsou letos mentálně připraveni na boj o titul. V podzimních utkáních jsme dokázali naše soupeře honit po celém hřišti a nyní je obraz naší hry tomu podzimnímu na hony vzdálený. A když nám již soupeři dokonce nabídnou možnost vrátit se do boje o titul, my ji s díky odmítneme. Ne, že by bylo úplně vše ztraceno – i dnes získaný bodík se určitě počítá. Příští týden nás ale čeká vzájemný zápas s týmem s aktuálně daleko nejlepší momentální formou. Na Klatovy dnešní předvedená hra bude ale těžko stačit. Situace je tedy jasná – buď překročíme svůj stín, odehrajeme fantastické utkání proti Klatovům a udržíme se tak ve hře, nebo si poslední čtyři zápasy sezóny půjdeme o víkendu zakopat o umístění. Tak co chlapci – co vám zní lépe?

2. poločas + penalty: https://www.youtube.com/watch?v=4L_6QtS2SrA

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery