Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Slavia Vejprnice 4:0 (1:0)

publikováno 28.03.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

28.3.2015 17. kolo KPMD

sestava: Jílek (8), Vokáč (7), Bušek (6), Ženíšek (7), Skopový (7), Zavalaný (7), Fakan (6), Puchoň (6), Kopáček J. (6), Krob (6), Krejčí (7)

lavička: Kutlák (7), Gashi (6), Kastelic (6)

branky: Kutlák 2x, Kopáček J., Krejčí

     Náš mladší dorost se dnes chtěl revanšovat za minulý nepovedený zápas. Trenér Sulek musel bohužel řešit problém s klíčovým postem gólmana. Nakonec se podobně jako na podzim rozhodl přidělit tuto důležitou funkci Jílkovi, který se již jednou osvědčil. Oproti zpackanému utkání na velodromu byli k dispozici někteří navrátilci, takže bylo více možností, kterak si pohrát se sestavou. Navíc několik hráčů soupeře již dnes mělo v nohou hezkých pár minut ze zápasu staršího dorostu – tato dvojsečná okolnost se ale již párkrát obrátila proti našemu souboru.

     Od začátku utkání jsme aktivnější, více kontrolujeme balón a působíme čerstvějším dojmem. V 8. minutě jsme se hned dvakrát dostali do zakončení. Bohužel při první akci se do stříleného centru MC Závala z pravé strany položí Fíla, který je ale v ofsajdu, takže branka nemůže být uznána. Vzápětí se nám opět daří po pravé straně vykombinovat soupeře a do zpětné příhry se na hranici malého vápna opírá Schürrle, jehož umístěný pokus k pravé tyči výborně vykrývá hostující gólman. Naše následná dorážka je již soupeřovými zadáky zblokována. Zkoušíme se i nadále tlačit do zakončení, ale hostující obrana nám dlouho nic nedovoluje. Ve 20. minutě letí balón za soupeřovy obranné řady a první k němu mají hned dvě naše tykadla. Marťas si ho stíhá posunout kolem daleko ze své branky vybíhajícího gólmana, kterému nezbývá než nedovoleným zákrokem přerušit jeho další postup. Sudí je milosrdný a oceňuje brankářovo snažení pouze žlutou kartou. K přímáku se postaví Ráďa, který z nějakých 20ti metrů posílá nádherný míč ponad zdí na branku soupeře. Balón končí svůj let na levé tyči hostující svatyně, která ještě pěknou chvíli zvoní gólmanovi v uších. Ve 22. minutě se jeden ze soupeřů dostává ke střele zpoza šestnáctky, ale Marcel prokazuje svoje kvality a kouli vzápětí bezpečně třímá ve svém koši. Ve 30. minutě středem hřiště postupuje Faky, který vymýšlí krásnou ulici na levou stranu velkého vápna, kam si nabíhá Pepík. Ten sice nechává svého strážce za sebou, ale v okamžiku, kdy se chystá zakončit proti vybíhajícímu gólmanovi, je jeho počínání přerušeno nedovoleným zákrokem snažícího se zadáka. Balón si staví Žéňa, který se dle neověřených informací touto exekucí hodlá zviditelnit před nějakým přítomným lovcem talentů (nebo lovkyní?), což se mu vzápětí opravdu podaří. Směr jeho pokusu mu hostující gólman vystihuje a balón vyráží před sebe. U něj je ale nejrychleji dobíhající Pepík, který přeci jen standardní situaci zužitkovává dorážkou k levé tyči – 1:0. (so) Minutu před přestávkou se dostáváme před hostující šestnáctku, kde Marťas přiťukává doleva nabíhajícímu Pepíkovi, který tentokráte v situaci sám na gólmana selhává, když mu jeho střelu strážce vejprnické svatyně vykrývá. Užíváme si zasloužené ale pouze jednobrankové vedení. Pokud nechceme ze zápasu udělat drama, bude třeba ještě nějakou branku přidat a vyvarovat se chyb v zadních řadách. Na některých hráčích soupeře jsou již vidět patrné známky únavy.

     Do druhé půle prostřídáváme naši lavičku. Kutli, Ben a Olí jdou na hřiště a na střídačce zůstává Faky, Marťas a MC Zával. Ve 46. minutě si Kutli podrží jednoho ze soupeřů při jeho postupu za dres a je za své počínání odměněn žlutou kartou. Za další dvě minuty vymýšlí Ejdy pěknou ulici na Vokyho, který ale prováhá ideální okamžik na střelu a jeho pokus zblízka gólman vyráží od své bližší tyče. Následně se Kutli proháčkovává podél levé brankové čáry, ale je z toho pouze balón vyražený gólmanem před šestnáctku. V 53. minutě uniká Žéňa po pravé straně a od brankové čáry se mu daří zpětná příhra na hranici malého vápna, kde s ním běžícímu Fílovi stačí patřičně nastavit svoji kopačku, byť je tísněn jedním z hostujících zadáků, a koule se třepotá v síti – 2:0. (so) V 55. minutě má ojedinělou možnost odpovědět soupeř, který zahrává roh z pravé strany. Na centr od rohového praporku si na hranici malého vápna přímo v jeho středu nabíhá trestuhodně nepokrytý soupeř, který, ač má spoustu času, pálí vysoko nad naši branku. V 57. minutě se balón dostává před hostující šestnáctkou ke Kutlimu, který se postupně ale neohroženě pouští do souboje hned se dvěma zadáky. S notnou dávkou štěstí mu koule zůstává stále u nohy a z následného souboje s vybíhajícím gólmanem vychází jako vítěz, když balón uklízí k levé tyči – 3:0. (so) Utkání je prakticky rozhodnuto. Nezdá se, že by se hosté zmohli na nějaký větší odpor. V 60. minutě opět prostřídáváme naši lavičku. Dolů jdou Schürrle, Fíla a Voky. V 65. minutě musí ale na chvíli ze hřiště Olí, kterému se spustila krev z nosu. Místo něj se na hrací plochu vrací Voky. Za dalších pět minut po ošetření si místa vyměňují zpět. Dvě minuty před koncem utkání taháme balón po pravé straně. Kouli ještě před pravou brankovou čárou dostihuje Marťas, který ji okamžitě dává pod sebe na hranici malého vápna. Tam se nejrychleji zorientovává Kutli, který se otáčí s koulí u nohy, zavírá oči a přes clonu jednoho z hostujících zadáků posílá svůj nekompromisní pozdrav pod víko soupeřovy svatyně – 4:0. (so) Po chvíli přesně pískající sudí zápas ukončuje.

     Naplno jsme využili rozpoložení týmu soupeře, jehož několik hráčů se zúčastnilo předchozího utkání. I když našim akcím přeci jen chybělo více přesnosti, dokázali jsme si vypracovat dost brankových příležitostí, abychom některé z nich přetavili v branky. Byli jsme o poznání pohyblivější a důraznější než v předchozím utkání a i proto se dnes úspěch dostavil. Uvidíme, jestli se podobným pojetím hry budeme prezentovat i příští týden na horké půdě v Domažlicích.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz