Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

SŠ Plzeň SD - SK Slavia Vejprnice 0:1 (0:0)

publikováno 28.03.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

28.3.2015 17. kolo KPSD

sestava: Sklenář, Přibáň, Janda F., Dušák, Gruncl, Milan, Kopač, Lintner, Dušička, Spišský, Podolník

lavička: Janda V., Konárek, Kodar, Vokhmintsev, Toman, Filipovský

branky: stále čekáme

Hodnocení hráčů navrhované trenérem po dnešním zápase raději uvedeno nebude - nemůžeme jít přeci do záporných čísel.

     V dnešním utkání jsme měli našemu tradičnímu soupeři z Vejprnic co vracet po potupném podzimním zápasu. Spíše se ale mělo ukázat, zdali (ne)výkon z minulého týdne byl pouze chvilkovým zaváháním nebo jestli nás postihla nějaká plíživá herní krize. Trenéru Dejmkovi se z marodky nahlásil Lintner a Janda V. si již stihl dát do pořádku administrativu. Na absenci jsme se tedy oproti podzimu vymlouvat nemohli.

     V prvním poločase diváci sledují fyzicky velmi náročný zápas se spoustou osobních soubojů ale s minimem brankových příležitostí. Obrany převládají nad útočnými řadami obou mužstev. Žádný z týmů nechce udělat ani tu nejmenší chybičku. Bohužel naši hráči z většiny situací, kdy se jedná o souboj tělo na tělo z nějakého důvodu, nevycházejí vítězně. Naše přihrávky postrádají přesnost a nejsme schopni ztéci obranný val Vejprnic. Naštěstí i naše obrana si zatím dokáže poradit s občasnými útočnými výpady soupeře. Jediná vážnější akce před naší brankou ve 20. minutě končí střelou vedle pravé tyče Sklínkovy svatyně, když zakončující kopáč, pozapomenutý na zadní tyči, má balón na dlouhou nohu. Až ve 32. minutě vidíme jakýsi náš pokus o zakončení, když si Spíša naráží balón s Dejvem na pravé straně a vzápětí ho posílá od pravé brankové čáry pod sebe na velké vápno. Tam tísněný Bejk v těžké pozici posílá kouli dva metry nad břevno hostující branky. V 35. minutě se sice dostáváme do šestnáctky soupeře, ale přes hradbu těl není nikdo schopen zakončit, až se balón dostává k Podymu, jehož tečovaná střela končí přesně v koši hostujícího gólmana. Hosté hrozí hned v další minutě, když před naši branku letí nepříjemný centr z levé strany. Sklínka je ale u míče včas a boxuje ho před sebe. Následný panický odkop si ale zpracovává před vápnem jeden ze soupeřů, kterého zastavujeme pouze faulem. Nařízený přímák z nějakých 18ti metrů posílá jeho exekutor k naší levé tyči, ale Sklínka je opět na místě a balón bezpečně třímá ve svých rukavicích. Ve 39. minutě po své levé straně začíná nabírat rychlost Grunclík, ale jeden z protihráčů ho nemilosrdně zastavuje žlutým zákrokem. Do přestávky se tedy žádné vstřelené branky nedočkáme. Našim mládencům sice snahu upřít nelze, ale je vidět, že lehkost z podzimu je ta tam. Nezbývá než bojovat a snažit se po pauze soupeře přetlačit.

     V 50. minutě Příbu střídá Víťa. Hned v další minutě se nám daří sebrat mizerný gólmanův výkop a posíláme balón za soupeřovu obranu. Tam si nabíhá Bejk, který si to namíří poněkud více vlevo od hostující branky než by bylo záhodno. Proto také jeho následnou střelu z levé strany šestnáctky soupeřův brankář vcelku v poklidu chytá. V 53. minutě vbíhá na hrací plochu Kóďa místo Lukyho. V 56. minutě vytváříme na soupeřovy hráče tlak a získáváme balón. Dejv si zabíhá až k pravé brankové čáře a posílá od ní krásný míč na malé vápno. Koule přelétá gólmana, který se tak ocitá mimo hru, a míří přímo k Bejkovi, jenž má před sebou zcela odkrytou branku. Bohužel souboj s ním nevypouští jeden z hostujících zadáků, od kterého se míč v poslední chvíli odráží na roh. V další minutě trápícího se Podyho střídá Rest. V 60. minutě posílá Grunclík centr z levé strany do vápna soupeře. Balón propadá až ke Spíšovi, který je zády k brance. Z otočky bohužel v nadějné pozici pálí metr nad břevno hostující branky. Za další dvě minuty střídá Kuba Spíšu. Naše hra nabírá na obrátkách a zdá se, že soupeřovým hráčům začínají poněkud docházet síly. Máme balón častěji na kopačkách a tlačíme se do zakončení. Bohužel naše nadějné příležitosti nedokážeme přetavit v kýženou vedoucí branku. V 73. minutě přichází trest z čistého nebe. Jsme nedůrazní při řešení ojedinělého hostujícího průniku po pravé straně a akci soupeře přerušujeme faulem skoro až u brankové čáry. Hosté poté z nařízeného přímáku posílají kolem dvoučlenné zdi prudký balón na hranici malého vápna, kde jeden ze soupeřů cukne Dušimu, je u koule dříve a jednoduchou doklepávačkou jí posílá mimo dosah bezmocného Sklínky – 0:1. :-@ Na naše kopačky se rázem vkrádá nervozita a Vejprnice se samozřejmě nikam nehrnou. V 75. minutě začínáme hrát na tři útočníky, když se Pody vrací na hrací plochu místo Grunclíka. V 78. minutě Víťa přerušuje ve středu hrací plochy postup jednoho ze soupeřů a odměnou je mu žluté napomenutí. V 82. minutě Kopyho, kterého chytají křeče, nahrazuje Spíša. V 85. minutě ještě nahrazuje Resta na posledních pár minut, aby podpořil naše útočné snažení, Maxim. Naše snaha je ale viditelně křečovitá. Střely z uctivé vzdálenosti mimo branku někam k novostavbám jsou jenom vodou na poctivě pracující mlýn vejprnického souboru. S hvizdem sudího tak prakticky odlétají naše sny o prodloužení mistrovské série.

     Nálada v kabině je po zápase samozřejmě na bodu mrazu. Místo toho, abychom si zlepšeným výkonem zvedli sebevědomí před cestou na Chodsko, pouze jsme potvrdili nemastný neslaný projev z předchozího zápasu. Ne, že by naši hráči utkání odchodili – to rozhodně prohlásit nemůžeme, ale pokud budeme srovnávat jarní výkony s většinou podzimních – nebe a dudy. Ve druhé půli jsme pomalu začínali přebírat otěže zápasu a utkání dostávat pod svoji kontrolu, ale jedna nekoncentrovanost námi pořádně mrštila o zem. Potom jsme se již nedokázali vyrovnat s nepříznivým vývojem utkání a nepodařilo se nám najít prakticky žádnou odpověď. Jakoby našim mládenců chybělo srdíčko a vůle porvat se se sebou samými. Všichni víme, že jsme schopni předvést úplně jinou jízdu oproti tomu dýchavičnému motoráku, se kterým jsme na jaře vyrazili na výlet. Hodně těžko budeme v krátké době hledat formu, kterou najednou ztratila drtivá většina našeho souboru. Pokud opravdu ale opravdu ještě hodláme alespoň nějakým způsobem ohrozit výsadní postavení současného lídra soutěže, máme příští týden úplně poslední příležitost. Pokud se nám při naší současné herní bídě nepodaří ne malý, ale obrovský zázrak v podobě drzé krádeže všech bodů z domažlické umělky, objednávky vítězných trik letos nebude zapotřebí. Tak co – půjdeme do toho po hlavě nebo si pouze uděláme výlet do velikonočních Domažlic – to je oč tu běží!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz