Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

TJ Dynamo ZČE Plzeň - SŠ Plzeň SD 0:0 (0:0) 4:5 na p.k.

publikováno 22.03.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

22.3.2015 16. kolo KPSD

sestava: Filipovský (5), Přibáň (5), Janda F. (5), Dušák (6), Gruncl (5), Milan (5), Kopač (6), Spišský (5), Dušička (6), Vokhmintsev (4), Podolník (5)

lavička: Konárek (5), Kodar (5), Toman (5), Jelínek (-), Mader, Grasl, Sklenář (6)

penalty: Dušička, Dušák, Přibáň, Jelínek, Kopač

     Náš starší dorost se hodlá v jarních přetěžkých bojích pokusit o další prodloužení našeho panování v krajském přeboru. Do role našeho nejtěžšího soupeře se již od začátku sezóny pasoval soubor Domažlic, který nám na podzim odskočil o ne zrovna málo bodů. Úkol zněl tedy jasně: nezaváhat v dnešním úvodním zápase na půdě tradičního soupeře Dynama ZČE. Bohužel trenér Dejmek se musel obejít o několik základních pilířů svého klanu. Ke zraněným Faltusovi a Lintnerovi se přidal i Janda V., který si nestihl vyřídit potřebné papírové formality. Přesto jsme chtěli ukázat svoji kvalitu a pokusit se domácí kopáče přetlačit.

     Do branky poprvé od začátku zápasu nastupuje Kuba, kterého jistí nedoléčený Sklínka. Úvod utkání nás zastihuje snad ještě v zimním spánku. Prakticky vůbec si neuvědomíme, že zápas již začal a jsou to domácí hráči, kteří tvoří hru a dostávají se do obrovských příležitostí. Již ve 3. minutě nezachytáváme nástup jednoho ze soupeřů po levé straně, který krátce nato posílá balón od levé brankové čáry před naši svatyni. Kuba míč pouze plácne před sebe, kde se k balónu dostává další ze soupeřů, který z otočky trestuhodně netrefuje naši zívající branku. Balón mizí nad břevnem. Vůbec se nepoučíme z předchozí situace a v 11. minutě sledujeme podobnou akci domácích kopáčů znovu po levé straně. Jeden ze soupeřů si pohraje s našimi zadáky u levé brankové čáry, dělá kličku i vybíhajícímu Kubovi a pálí na zadní tyč. Tam se naštěstí v poslední chvíli objevuje Bejk, který kouli mířící do naší sítě vykopává z brankové čáry alespoň na hranici malého vápna. Nebezpečí ale ještě není zažehnáno, poněvadž k balónu se dostává soupeř a pouze jeho mizerné zakončení metr vedle levé tyče naší branky nás uchrání od pohromy. V 16. minutě trápícího se Maxima střídá Rest. Ve 22. minutě si počínáme laxně v naší šestnáctce. Domácí si přiťukávají kouli až na hranici malého vápna a střílející kopáč do teď zřejmě nechápe, jak poslal jasný balón metr nad naši branku. Ve 26. minutě letí míč opět na hranici malého vápna. Kuba si křikne, ale k všeobecnému překvapení místo bezpečného odklizení balónu zbourá nabíhajícího soupeře. Sudí je zřejmě Kubovým zákrokem vyvedený z míry úplně, poněvadž místo odpískání očekávané pecky ukazuje k rohovému praporku. Ne vlastním přičiněním jsme přestáli několik obrovských příležitostí domácích. To, že dokážeme s balónem udělat i něco více, než na něj v klídku koukat, ukazujeme dnes až ve 32. minutě. Bejk to zabalil po své levé straně a piluje lajnu. Po svém úniku centruje na zadní tyč, kam si nabíhá Pody, ale jeho rána z první míjí o pár čísel bližší tyč. Hned v další minutě naráží Luky na hranici šestnáctky zpátky balón proti noze Restovi, jehož utěšená střela míjí tentokráte levou tyč. Ve 38. minutě vidí jeden ze soupeřů za zákrok na Podyho žlutou kartu. První půlhodiny jsme se pouze zúčastnili. Do šaten tak jdeme za lichotivého bezbrankového stavu, když soupeř nedokázal proměnit svoje tutovky. Konec poločasu sice trochu naznačil naše možnosti, ale do podzimní dravosti a náročnému způsobu hry má naše představení prozatím velmi daleko. Zatím na body vůbec nemůžeme pomýšlet.

     Do druhé půle protáčíme gólmany, když nejistého Kubu střídá Sklínka. Hned v úvodní minutě druhé půle si po nepřesném odkopu domácího gólmana uvnitř šestnáctky naráží balón Pody s Kopym, aby druhý jmenovaný šel v dalším okamžiku zleva sám na brankáře. Bohužel jeho střelecký pokus není z nejtvrdších, a tak soupeřův čapák má dost času položit se do střely a kouli vyrazit do bezpečí. V 55. minutě vbíhá na hrací plochu místo Resta Kuba. Obraz hry se sice oproti prvnímu poločasu mění, když máme míč na svých kopačkách častěji, ale do vážnějších příležitostí se nedostáváme. V 60. minutě Lukyho střídá snad až příliš rozcvičený Kóďa. Za další dvě minuty zahráváme roh z pravé strany. Koule propadá osamocenému a překvapenému Grůňovi na malém vápně mezi nohama. Za ním na zadní tyči číhající Bejk pálí na branku, ale domácí gólman je na místě. Domácím hráčům viditelně docházejí síly a vypomáhají si častým střídáním, když do hry posílají odpočaté kopáče. Náš tlak sice sílí, ale akce končí u soupeřovy šestnáctky. V 80. minutě si premiérový start v našem týmu připisuje Jelen, který protáčí již trochu vyfoukaného Bejka. Ten se po chvíli vrací na hřiště, když v 85. minutě střídá Kubu. Chvíli poté se může stát hrdinou okamžiku, když se k němu v soupeřově šestnáctce dostává balón, ale místo okamžité střely z velmi nadějné pozice si kouli ještě hodlá připravit, čehož soupeřovy zadáci využívají a balón mu odkopávají. V době našeho největšího tlaku Pody není schopen poněkolikáté nacentrovat míč od rohového praporku do šestnáctky a dvě minuty před koncem si vybíjí frustraci právě na zmíněném klacíku s vlaječkou, kterou ukázkovým kopem z otočky, za který by se nestyděl ani Chuck Norris, nemilosrdně sundá. Problém je v tom, že pro jeho počínání nemá pochopení sudí, který mu uděluje žlutou kartu a nařizuje mu vrátit náčiní do původního stavu. Toho ale Pody není schopen a tak se hezkou chvíli nehraje, což je voda na přetížený domácí mlýn. Sudí také poté na pokyn domácí lavičky základní hrací dobu končí. Po zlepšeném výkonu ale s nulovou produktivitou tak jdeme na penalty.

     V našem týmu se nikdo do nadstavby příliš nehrne, zvláště když hráči vědí, že každý bod navíc může být obrovsky důležitý. Nakonec trenér Dejmek částečně přemluví, částečně určí několik vyvolených. Začínají domácí. Sklínka sice vystihuje směr střely, ale nedosáhne – 0:1. :-@ Bejk si poté počká na pohyb gólmana a jistě proměňuje – 1:1. (so) Soupeř v další sérii svojí razantní střelu posílá pouze do břevna – 1:1. Balón si bere Duši a nechytatelnou umístěnou střelou k levé tyči korunuje svůj dnešní poctivý výkon – 2:1. (so) Sklínka opět vystihuje směr, ale nestačí to – 2:2. :-@ Příba napodobuje své spoluhráče, když posílá kouli jistě na opačnou stranu, než kam skáče gólman – 3:2. (so) Domácí se ale nevzdávají a dorovnávají skóre, tentokráte s přehledem – 3:3. :-@ Jelen poté volí střelu na jistotu doprostřed branky, což se mu málem vymstí, poněvadž domácí gólman zastavuje svůj pohyb, ale na letící balón si stačí pouze sáhnout – 4:3. (so) Soupeř vytváří tlak na našeho posledního kopače další proměněnou penaltou – 4:4. :-@ Posledního Kopyho vyprovázejí na jeho cestě k brance více či méně povzbudivé hlášky, podle toho který tábor je jejich autorem. I když je náš záložník viditelně nervózní, situaci ustojí a jistou exekucí připisuje na naše konto bonusový bod – 5:4. (so)

     Utkání – hlavně jeho první poločas – se nám více než nepovedlo. Nedokázali jsme se vůbec dostat do zápasu. Chyběl pohyb, důraz a možná i chuť udělat něco navíc. S obrovskou dávkou štěstí jsme přestáli soupeřovy výpady a po přestávkovém proslovu kouče se již hrálo jen na jednu branku. Bohužel finální fáze byla více než mizerná a tak utkání dospělo až do penalt, kdy jsme byli šťastnějším týmem. Základní část krajského přeboru finišuje a nás čekají již jen zápasy se samými silnými soupeři. Příští týden máme Vejprnicím z podzimu co vracet. Bohužel po dnešním výkonu vyvstává otázka, bude-li z čeho. Pakliže nepředvedeme diametrálně jiný výkon a přístup k utkání, nemůžeme na příčky nejvyšší vůbec pomýšlet. Musíme se pokusit navázat na některá podzimní utkání, kdy nás bylo plné hřiště. Tak dodržme to staré známé: Můj dům – můj hrad !!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz