Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

TJ Dynamo ZČE Plzeň - SŠ Plzeň MD 3:2 (0:0)

publikováno 22.03.2015 (aktualizováno 31.07.2015)

22.3.2015 16. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (4), Kastelic (2), Bušek (2), Ženíšek (4), Skopový (4), Kutlák (2), Gashi (2), Puchoň (3), Kopáček J. (3), Krob (3), Krejčí (3)

lavička: Toman (4)

branky: Ženíšek, Krejčí

     Zimní přestávka utekla jako voda a máme tady opět jarní zápasový maratón. Naši mladíci dnes zavítali na horkou půdu Dynama ZČE. Bohužel pohled na naši sestavu byl doslova žalostný. Několik kopáčů si totiž nedokázalo včas vyřídit příslušné formality a někteří další okupují marodku. Naopak jsme naštěstí mohli použít dvě nové tváře (Kastelic, Skopový). Zkrátka trenér Sulek měl k dispozici přesně 11 maníků.

     Hned v úvodní minutě si vytváříme velikou příležitost, když Schürrle proniká po levé straně a posílá od levé brankové čáry přetažený centr na zadní tyč. Tam se objevuje pozapomenutý Kutli, který pálí z první. Bohužel balón neošetří placírkou a ten mu pouze sklouzne po kopačce někam k rohovému praporku. Po pár minutách se ještě jednou ocitáme na dostřel domácí branky, ale to je na zbytek první půle prakticky vše, co jsme ochotni předvést. V 8. minutě se jeden ze soupeřů po Žéňovo minele dere do našeho vápna, ale Karpy reaguje rychle a dokáže balón vyrazit před dotírajícím soupeřem. K dorážce se již domácí naštěstí nedostávají. Za další dvě minuty soupeř podniká po našem mizerném přímáku rychlý výpad do naší otevřené obrany. Ejdy nedokáže odehrát balón a jeden ze soupeřů jde rázem z levé strany na vybíhajícího Karpyho. V jasné situaci ale domácí kopáč naši branku přestřeluje. V 16. minutě jsme stále pod tlakem a jeden z místních si opět dělá u naší pravé brankové čáry s balónem, co chce. Když se uvolní, postupuje znovu na Karpyho. Jeho následná střela ale naštěstí míjí vzdálenější tyč naší branky. Nedostáváme se prakticky vůbec do hry. Ve 29. minutě jeden z domácích hráčů prochází středem hřiště jako nůž máslem až do naší šestnáctky. Jeho střelu ale výborným zákrokem Karpy vyráží od své levé tyče na roh. Ve 33. minutě další z domácích hráčů centruje od pravé brankové čáry do vápna. Balón se nebezpečně stáčí do naší branky, ale Karpy je pozorný a boxuje ho nad břevno své svatyně. Dvě minuty před koncem první půle Radek zbytečně zakopává míč a vidí za svůj prohřešek žlutou kartu. Po první půli musíme být přešťastni, že na našem kontě obdržených branek svítí velká nula. Až na samotný úvod utkání jsme nepředvedli směrem dopředu absolutně nic. Pakliže naše hra bude stejně „kvalitní“ i po pauze, nemůžeme počítat s žádným bodovým přísunem.

     O poločase jsme do zápisu dopsali ještě Tomana, takže alespoň jedny plíce navíc se určitě budou hodit. Kuba také ihned nastupuje do utkání, když střídá nevýrazného Kutliho. Ve 45. minutě sudí nejdříve pouští sporný zákrok na jednoho z našich kopáčů, aby se jeden ze soupeřů vzápětí dostal za naši obranu. Za záchrannou brzdu tak musí zatáhnout Ejdy. Sudí zřejmě kompenzuje předchozí situaci a Ejdy vidí pouze žlutou kartu. Ve 48. minutě se žlutí i na druhé straně, když jeden z protihráčů nedovoleně zastavuje na levé straně rozběhnutého Pepu. Balón si staví Schürrle a posílá kouli přímo na gólmana. Ten zmatkuje a balón mu propadá jesličkami k zadní tyči. Tam nejrychleji na novou situaci reaguje Žéňa, který posílá volný míč z půl metru pod víko – 1:0. (so) Za další dvě minuty ztrácíme kouli ve středu hrací plochy a Ben hasí požár žlutým zákrokem. Přichází smrtící pětiminutovka. V 52. minutě letí dlouhý balón do našich obranných řad, které nejsou schopny si s ním poradit. Jeden ze soupeřů prochází naší obranou až moc jednoduše a tentokráte nedává zasahujícímu Karpymu žádnou šanci – 1:1. :-@ Za další dvě minuty domácí podnikají rychlý výpad po naší pravé straně. Naši hráči se při své činnosti podobají spíše kuželům, když protihráči ideálně kombinují mezi nimi. Karpyho vyběhnutí je prakticky k ničemu, když soupeř, který drží balón má možnost příhry na lépe postaveného a hlavně nehlídaného spoluhráče, který kouli doklepává do naší opuštěné branky – 1:2. :-@ Než se rozkoukáme, ztrácíme lacině balón ve středu hřiště a domácím ustupujeme až před naši šestnáctku. Tam jeden ze soupeřů má dostatek prostoru k zakončení, když technickou střelou obstřeluje naše zadáky i gólmana ke vzdálenější tyči – 1:3. :-@ V 62. minutě střídá Kutli Bena. V 69. minutě frustrovaný Marťas zajíždí do jednoho ze soupeřů za cenu žluté karty. Zatím to nevypadá, že bychom zápas dokázali dramatizovat. Domácí si průběh utkání pečlivě hlídají. V 78. minutě si na dlouhý Karpyho odkop nabíhají obě naše tykadla. Fíla dokáže balón trknout zpátky na Marťase, který může využít toho, že domácí gólman nesmyslně vyběhl. Bohužel balón z kopačky našeho hráče končí vedle odkrytého místního zařízení. V poslední minutě kopeme přímák z levé strany. Přetažený balón Kutli hlavičkuje zpět na hranici malého vápna. Tam podstoupí souboj s domácím gólmanem Fíla, který letící kouli zasahuje hlavou dříve než brankář. Ten se sice po líném míči ještě zkouší natáhnout, ale je příliš pozdě – 2:3. (so) Bohužel na vytvoření další příležitosti již čas nezbývá.

     V okleštěné sestavě jsme podali mdlý výkon. Soupeř nás předčil prakticky ve všem. Naši hráči jakoby se báli chodit do soubojů, navíc dost našich kopáčů bylo líných na krok. Situace jsme nedokázali řešit jednoduchým způsobem. Zkrátka úvodní utkání se nám nevydařilo. Pokud si budeme chtít vylepšit reputaci, musíme k příštímu zápasu přistoupit zcela jinak. Dnešní alibistická hra od většiny hráčů k úspěchu určitě nepovede. Tak se nechme překvapit, s čím naši mladíci příští týden vyrukují na dalšího soupeře.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz