Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Tachov 7:1 (4:0)

publikováno 15.11.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

15.11.2014 13. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (7), Jílek (8), Bušek (7), Ženíšek (7), Holík (7), Kolář (7), Gashi (7), Puchoň (8), Kopáček J. (9), Kutlák (8), Krejčí (7)

lavička: Troníček (7), Matoušek (7), Fakan (7), Řehoušek (7)

branky: Kutlák 3x, Jílek, Kopáček J., Troníček, Puchoň

     Minulý týden naše záloha hlavně psychicky nezvládla prestižní souboj s lídrem soutěže. I proto se dnes chtěla s podzimní částí soutěže rozloučit vítězně. Situaci našemu mladému týmu „ulehčili“ svým výkonem naši „staří“, když donutili svého soupeře, aby odjezdil celý zápas až do konce. Polovina hráčů v hostujících dresech tak nastupovala již ke svému druhému dnešnímu utkání. Trenéru Sulkovi sice chybělo několik kopáčů základní i širší sestavy, přesto měl určitě z čeho vybírat.

     To, co se nepovedlo našim „mazákům“ ze staršího dorostu, svedly mladé pušky za tři minuty. Marcel dostává trochu prostoru před šestnáctkou soupeře, strčí si kouli dopředu a posílá ji na branku. Nedá se snad ani říci, že by se jednalo o střelu. Dráha balónu připomíná spíše pokus o lobování nějaké překážky. Každopádně gólman soupeře se vůbec nepokouší o zákrok a pouze sleduje, kterak pomalá koule z výšky zapadá po jeho pravé ruce do sítě – 1:0. (so) Našich hráčů je plné hřiště. V 6. minutě posílá Ben ideální balón za obranu soupeře, kam si nabíhá Kutli, který si v rychlosti přehodí vybíhajícího gólmana a poté již exhibičně nenechá kouli dopadnout na zem, když ji driblingem donese až do sítě – 2:0. (so) V 9. minutě znovu naši hráči dokáží prostrčit balón na nabíhajícího Kutliho, který si pohraje s posledním zadákem, ale tváří v tvář gólmanovi špatně přenáší váhu z jedné nohy na druhou a jeho doklepávačka tentokráte končí nějaký metřík vedle pravé tyče. Ve 12. minutě posílá balón do vápna od rohového praporku Laky. Jeho padající list hostující gólman pouze vyrazí před sebe. Tam na hranici malého vápna se k vyraženému míči dostává Pepa a nekompromisně prostřeluje všechno před sebou – 3:0. (so) Předvádíme oku lahodící kombinace proti soupeři, který se zatím nezmůže na jakoukoliv odpověď. Ve 25. minutě podnikáme krásnou rychlou akci po levé straně. Na jejím začátku je u naší branky Holda, který posílá balón do běhu Pepovi, jenž začíná pilovat levou lajnu. Naše křídlo poté nachází Fílu, který dále posune kouli více do středu Benovi. Tomu se podaří prostrčit balón vpravo do šestnáctky, kam sprintuje Kutli, který se poté při svém zakončení nemýlí – 4:0. (so) Ve 30. minutě jeden ze soupeřů přerušuje na levé straně před šestnáctkou žlutým faulem Pepovo postup. Sice jsme celý první poločas nevydrželi velké tempo, se kterým jsme vstoupili do dnešního utkání, ale i tak jsme předvedli spoustu pohledných akcí a vypracovali jsme si pohodlný náskok.

     Do druhé půle nastupuje Tróňa s Fakym, kteří střídají Fílu se Schürrlem. Ve 45. minutě vidí další ze soupeřů žlutou kartu, když si přidrží unikajícího Žéňu na pravé straně hřiště. V 53. minutě letí pas od Kutliho na Tróňu, který operuje před šestnáctkou. Naše tykadlo poté dokáže udržet balón na noze v souboji s jedním ze zadáků, a poněvadž si všímá, že hostující gólman mu vybíhá v ústrety, ihned se ho pokouší obstřelit – a úspěšně – 5:0. (so) Hra přeci jen poněkud upadla, ale stále jsme aktivnější. V 57. minutě kope Faky přímák z levé strany přímo na přední tyč. Před gólmanem zkouší dotírat Kutli s Lakym, ale na balón nedosahují. Hostujícímu gólmanovi dnes poněkolikáté ale udělá tato situace spoustu problémů, když z balónu se najednou stává horký brambor a pouze ho nemotorně tečuje za sebe. Naše dvojice pokračuje v napadání a nějakým prapodivuhodným způsobem Kutli doklepává volnou kouli za brankovou čáru – 6:0. (so) Na hrací plochu poté vbíhá v posledním letošním zápase ke své premiéře Řehy místo Holdy a Ráďa místo Lakyho. Hosté si vytváří prakticky jedinou vážnější příležitost v 62. minutě, ale hned ji dokáží dovést do zdárného konce. Jeden ze soupeřů si předkopává balón po své pravé straně, uniká Ejdymu a posílá míč svému spoluhráči, se kterým se zapomínáme vrátit. Ten postupuje z pravé strany do naší šestnáctky, a poněvadž má na své zakončení spoustu času, prostřeluje Karpyho k jeho levé tyči – 6:1. :-@ V 65. minutě ještě protáčíme sestavu. Místo Kutliho s Benem přicházejí Schürrle s Fílou. V 70. minutě si na levé straně bere balón právě Schürrle, který se odvážně pustí mezi dva soupeřovy zadáky. Jako kamzík poté proskakuje mezi hostujícími nešťastníky, ale ještě než má možnost vypustit na soupeřovu branku svoji obávanou jedovku, přiřítí se další ze soupeřů a nemilosrdně ho ve vápně zkosí. Schürrle si hned bere kouli k exekuci nařízené penalty. Posílá si gólmana na druhou stranu a uzavírá tak účet dnešního loučení s podzimem – 7:1. (so) Před koncem utkání ale ještě sledujeme jednu zajímavou situaci, když v 73. minutě letí balón za naši obranu, kam si nabíhá jeden z pozapomenutých soupeřů. Jemu v ústrety pár metrů před svojí šestnáctku se vydává Karpy, který ale při svém zákroku místo balónu trefuje právě pronikajícího protihráče. Za své počínání vidí žlutou kartu a soupeř následný přímák poté posílá do námi postavené zdi, od které se balón odráží nad branku. A je to za námi.

     Do soupeře jsme se dnes pustili s velkou chutí hned od začátku utkání. Na tachovských kopáčích bylo vidět, že již dnes mají splněno z prvního zápasu. Každopádně hlavně v první půli jsme předváděli pohlednou hru, hráli jsme s nadšením a šli jsme poctivě za vítězstvím. Nově se tvořící tým mladšího dorostu jako každý rok musí najít svoji tvář. Na konci podzimu lze prohlásit, že v souboru máme několik zajímavých individualit, které jsou doplňovány dalšími poctivě pracujícími jedinci. Bohužel se nám výsledkově nepovedly zápasy se silnými soupeři. Přesto můžeme směle vyhlížet jarní část sezóny, kde určitě hodláme prodat zkušenosti, které jsme během podzimu nasbírali. Soutěž se totiž může vyvinout tak zajímavým způsobem, že i boj o příčky nejvyšší nemusí být pouze v oblasti teorie. Tak na zimním soustředění pánové, o kterém nováčci od svých zkušenějších kolegů jistě slyšeli zajímavě vyprávět. (H)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz