Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

SŠ "Machírci" Plzeň SD - FK Tachov 00:0 (0:0) 4:5 na p.k.

publikováno 15.11.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

15.11.2014 13. kolo KPSD

sestava: Faltus (7), Janda F. (6), Dušák (6), Grasl (5), Přibáň (5), Milan (5), Kopač (4), Lintner (6), Dušička (6), Vokhmintsev (4), Toman (5)

lavička: Janda (3), Konárek (4), Gruncl (4), Černý (3), Mader (4), Kodar (3), Spišský (4)

branky: kovové - levá a pravá

     Tak jsme se dnes rozloučili s podzimní částí letošní sezóny. Je třeba přiznat, že z dnešního zápasu proti Tachovu jsme měli obavy již od doby, kdy vešel ve známost termín maturitního plesu čtvrtého ročníku naší školy. Byly zde i nějaké pokusy o přeložení utkání, ale nakonec jsme se smířili s původním termínem a věřili jsme, že naši kopáči k zápasu přistoupí zodpovědně. Trenér Dejmek měl po dlouhé době k dispozici vyjma zraněných Podolníka a Sklenáře prakticky všechny hráče. Bohužel o většině borců lze říci, že byli pouze k dispozici, ale již ne v optimálním rozpoložení. Naše sebevědomí ale bylo přímo monstrózní. Pronášené výroky typu: „Nějaký Tachov porazíme i pozpátku“, „Dáme jim bůra a půjdeme domů“ ukazovaly, jak silní v kramflecích se naši kopáči před zápasem samotným cítili. Trenér bystrým okem zhodnotil stav svých svěřenců a podle toho postavil základní sestavu. Většina náhradníků poté musela být na lavičku dovedena za pomoci slepeckých psů. Soupeř nastoupil v silně kombinované sestavě pouze se čtyřmi staršími dorostenci. Ve spíše jarním počasí se mohlo jít na věc.

     Již od začátku utkání je patrno, že naši hráči k zápasu přistupují mírně řečeno divně. Snaživému soupeři stačí na pacifikování naší alibistické hry pohyb, důraz a zodpovědnost. Tyto atributy jsou drtivé většině našich mazáků absolutně cizí. Nejsme schopni se vůbec dostat na dostřel hostující branky, natož vytvořit si alespoň náznak nějaké příležitosti. Navíc hosté vidí, v jakém jsme rozpoložení, nevypouštějí žádný souboj, daří se jim efektivně kouskovat hru a hlavně se čím dál více osmělují. Ve 20. minutě posílá soupeř balón do ulice za naši obranu a jeden z protihráčů se najednou žene z pravé strany na Faltyho. Tomu se podaří následný pokus o jeho obstřelení vyrazit ramenem. Odražený balón již poté dostáváme do bezpečí. Ve 27. minutě sahá trenér Dejmek k prvnímu střídání, když nevýrazného Maxima nahrazuje Spíšou, jehož oči září jako dvě velké baterky. Ve 29. minutě je žlutým faulem ve středu hřiště zastaven Kopy. Balón se chystá rozehrát Fery, který ho posílá přímo na hostující branku. Před gólmanem přebíhá Kuba, který ho svým pohybem zmate takovým způsobem, že skákavá koule končí k všeobecnému překvapení až v hostující síti. Bohužel sudí reaguje na zvednutý praporek svého asistenta a branku neuznává, i když pozdější informace od samotných aktérů zápasu hovoří v neprospěch tohoto rozhodnutí. Jak se později ukáže, byl to jeden z klíčových okamžiků celého utkání. Přeci jen se pomalu začínáme dostávat do zápasu a zdá se, že naši hráči přebírají iniciativu. V 31. minutě kopeme přímák z pravé strany. Balón letí na zadní tyč, kde Luky zkouší kouli na dlouhou nohu sklepnout do protipohybu gólmana. To se mu sice daří, ale balón míjí o pár čísel pravou tyč, poněvadž ostatní naši borci nejeví jakýkoliv zájem pomalou kouli dorazit do odkryté branky. Ve 35. minutě podnikáme rychlý kontr. Po pravé straně tahá balón Spíša, který vzápětí dává zpětnou příhru Lukymu. Ten zkouší pálit na zadní tyč, kde operuje Kuba, který ale v zajímavé příležitosti pouze sklepává míč metr vedle levé tyče. V další minutě zůstává na hrací ploše ležet Fery, který dostal ránu do třísla. Místo jednoho z mála našich bojujících kopáčů musí další osvětlovač – Rest. Jsme aktivnější než na začátku zápasu, ale soupeř stále zdárně kouskuje hru a neustupuje ze svého bojovného stylu. Ve 44. minutě zahrává přímák z pravé strany Dejv, který se po několikazápasové pauze vrátil na hřiště a hned proti svému mateřskému klubu. Nic nedbá na slovní provokace z hostující lavičky, ale jeho pokus je přesný až příliš, když trefuje pravou spojnici břevna a tyče tachovské branky. První půle byla z naší strany jedno velké trápení, ale přesto jsme mohli vstřelit uklidňující branku. V kabině o přestávce samozřejmě veselo nebylo a naši kopáči svým bezkrevným výkonem donutili v posledním podzimním zápase svého kouče k tomu, aby sáhl ke klasickému fénování. Stále jsme ale věřili, že náš tým dokáže zmobilizovat své morálněvolní vlastnosti a dokáže ve druhé půli strhnout vedení na svoji stranu.

     Hned ve 47. minutě se Kopy odhodlává ke střele z nějakých 25ti metrů, ale hostující gólman je pozorný, položí se do vzduchu a táhlý pokus vyráží od své levé tyče na roh. Ve 49. minutě Kubu nahrazuje popelnicový muž Víťa. V 55. minutě potom Lukyho střídá Oskar, kterého jsme v ostrém utkání také hezky dlouho neviděli. Bohužel nedokážeme navázat alespoň na částečné zlepšení naší hry, které bylo vidět před přestávkou. Jsme pozdě u balónu a z toho plynou zbytečné fauly, což je znovu voda na soupeřův mlýn. Přesto si v 62. minutě vypracováváme obrovskou příležitost, když na konci našeho rychlého brejku je ideální Bejkův balón za obranu, kam si nabíhá Rest. Ten sice hodlá dlouhou kličkou vyšachovat ze hry vybíhajícího hostujícího gólmana, což se mu také podaří, ale poněvadž si balón předkopne až do autu, je náš snajpr ze hry také. V 66. minutě jde na hřiště místo Příby přisvítit Grunclík. Za další dvě minuty přejede jeden ze soupeřů žlutým faulem ve středu hřiště Dejva. Jediné okamžiky, které v těchto chvílích stojí za zaznamenání, jsou střídání na obou stranách. V 70. minutě tak Resta střídá Kóďa. V 73. minutě místo potácejícího se Grunclíka rozvážně vchází na hrací plochu zářící Slávista. Dnes nám nepomůže ani zázrak. Že z naší hry bolí oči je příliš slabé vyjádření toho, co produkujeme. V 85. minutě vyždímaného Dejva nahrazuje Rest. V 87. minutě nechybělo mnoho, aby se zmiňovaný zázrak skutečně stal. Oskar z posledních sil posílá z pravé strany svoji buchtu na přední tyč, do které se nemotorně opře jeden z hostujících zadáků a posílá ji na vlastní branku. Gólman je ale znovu pozorný, když balón mířící do jeho levé šibenice vyráží na roh. Po dlouhých 53 soutěžních utkáních jsme nedokázali vstřelit bojovnému soupeři jednu jedinou branku!!!

     Komedie ale pokračuje následným penaltovým rozstřelem. Začínají hosté. Falty vystihuje stranu, ale nedosáhne – 0:1. :-@ Rest pálí ostrými metr vedle pravé tyče – 0:1. (N) Soupeř trefuje levou tyč z vnější strany – 0:1. (yn) Duši sice proměňuje svoji penaltu, ale sudí ji nechá opakovat pro brzký pohyb gólmana. Našemu stoperovi to ale nervy nepocuchá a s jistotou proměňuje – 1:1. (so) Soupeř poté branku netrefuje, když pálí vedle levé tyče – 1:1. (yn) Bohužel Slávista zavírá oči a pálí pouze do břevna – 1:1. (N) Hostující hráč poté s přehledem opět strhává skóre na svojí stranu – 1:2. :-@ Víťa svojí mizerně kopnutou penaltou, kterou mu gólman vystihuje, nabíjí soupeři – 1:2. (N) Falty poté drží naše naděje, když si na další exekuci počká uprostřed branky – 1:2. (yn) Kopy krátce nato v páté sérii skóre jistě dorovnává – 2:2. (so)Hosté se v pohodě proměněnou penaltou dostávají do výhody – 2:3. :-@ Bejk dokáže skóre dorovnat – 3:3. (so) Soupeř nehodlá svoji výhodu pustit – 3:4. :-@ Kóďa také zavírá oči a i napodruhé srovnáváme – 4:4. (so)Tachov je v laufu a opět jistě proměňuje – 4:5. :-@ Bohužel na předchozí trefu Falty již odpovědět nedokáže, když balón posílá vedle pravé tyče – 4:5. (N)

     Dnešní ostudný výkon byl sice z větší části způsoben totální momentální indispozicí většiny kádru, ale s touto situací jsme dopředu počítali a měli jsme se s ní vypořádat o poznání lépe. +o( Ono když se podíváme, jak naši kopáči prospívají z předmětu Fyziologie sportovce, nemůžeme se divit, že jim nedojde, jaký vliv na výkon fotbalisty může mít a v drtivé většině případů mívá prohýřená noc před zápasem. Zkrátka naši hráči si zřejmě mysleli, že když nás v podobném stavu dokáží přejet Vejprnice, oni to zvládnou proti „nějakému“ Tachovu také. Úrovně hráčů Vejprnic v této oblasti ale zatím určitě nedosahujeme. Náš dnešní soupeř, když viděl, v jaké jsme situaci, chytil svoji příležitost pevně za pačesy a prezentoval se výborným týmovým výkonem, za který si dnešní bodový příděl plně zasloužil. Situace v tabulce se asi vyvine tak, že nám dnešní ztracené body chybět nebudou. Ale dnešním strašným výkonem jsme udělali velkou kaňku na vcelku úspěšném podzimu – zkrátka to přinejmenším zamrzí. Někteří hráči se výsledek dnešního zápasu možná dozví až další den, ale všichni účastníci této exhibice si dnešek pořádně připomenou na příštím závěrečném tréninku, na který se trenér Dejmek, jak ho známe, jistě speciálně připraví.

     Ale abychom pouze nekritizovali. Na podzim obměněný tým staršího dorostu předvedl několik dechberoucích představení proti silným soupeřům. V těchto zápasech vždy rozhodoval náš výborný týmový a zodpovědný výkon. Tam, kde nám scházela fotbalovost, jsme tyto dovednosti nahrazovali důrazem, fyzickou kondicí a hlavně hladem po vítězství. Když nepočítáme poslední šílenost, jediným propadákem byl výbuch ve Vejprnicích. Čestnou prohru s lídrem soutěže Domažlicemi a přetahovanou na Doubravce silně ovlivnilo nebývalé množství absencí. Přezimujeme tedy na druhém místě s relativně velkou ztrátou na vedoucí Domažlice. Uvidíme ale, jak bude po třetím jarním kole tabulka vypadat podle nového herního systému. Každopádně tam si to rozdáme na férovku se třemi našimi nejtěžšími soupeři – a v těchto utkáních můžeme jak obrovsky moc získat nebo se také dostat do situace, kdy již budou pro náš tým nejvyšší mety neskutečně daleko. Pokud hodláme řádně prohnat naše soupeře, musíme jako každý rok podstoupit velmi náročnou zimní přípravu. A že bude drsná, to Vám po dnešním výkonu trenér Dejmek jistě podepíše. Tak děkujeme, chlapci, za podzimní výkony, přejeme dobití baterek na 100 procent a budeme se těšit na, jak pevně doufáme, další podivuhodnou jarní jízdu, na kterou jsou v poslední době velmi namlsaní fanoušci „SPORTOVKY“ zvyklí. (L)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery