Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SK SENCO Doubravka - SŠ Plzeň MD 4:2 (2:1)

publikováno 09.11.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

9.11.2014 12. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (6), Kopáček L. (6), Cába (5), Holík (7), Jílek (7), Vokáč (6), Gashi (5), Puchoň (7), Kopáček J. (9), Krob (6), Krejčí (6)

lavička: Kolář (6), Zavalaný (6), Bušek (7), Kutlák (6)

branky: Krejčí, Puchoň

     V utkání proti zatím bezkonkurenčně nejlepšímu celku soutěže mladšího dorostu si naši mladí chtěli dokázat, že dokáží držet krok s kterýmkoliv týmem a při troše štěstí vydolovat nějaký ten bodík. Bohužel museli se obejít jednak bez svého trenéra, který měl povinnosti jinde, bez zraněného Fakana a Kutlák s Buškem ve skoro mrazivém počasí již pobíhali po hřišti v předchozím náročném zápase.

     Začátek utkání je pro nás dost nešťastný. Již ve 4. minutě letí balón za naši obranu, kam si nabíhá jeden ze soupeřů. Karpy na okamžik zaváhá při myšlence jít proti balónu a to ho stojí pár metrů. Soupeř je u míče dříve a pokouší se propálit našeho vybíhajícího gólmana. Trefuje ho tak metr před šestnáctkou někam do oblasti horní poloviny těla, kterou si Karpy snaží pokrýt rukou. Míč se odráží zpět do pole k nohám dalšího ze soupeřů, jenž z nějakých 25ti metrů přestřeluje naši prázdnou branku. Sudí nechá dokončit akci, ale poté píská, nařizuje přímý kop a uděluje našemu brankáři žlutou kartu za nedovolené hraní rukou. Bohužel domácí nás trestají navíc i z nařízené standardky, když kolem zdi posílají balón přesně k pravé tyči – 0:1. :-@ V 10. minutě domácí zahrávají další přímák tentokráte z pravé strany. Centr letí do vápna, Karpy si zařve, ale kouli pouze konečky prstů tečuje za sebe, kde je několik dvojic hráčů. Bohužel od bránícího Vokyho se koule nešťastně odráží do naší opuštěné branky – 0:2. :-@ Na hrozivý úvod naštěstí stíháme reagovat již ve 13. minutě. Daří se nám zatlačit soupeře před jeho branku, získáváme balón a posíláme ho do šestnáctky. Na konci naší akce je příhra z levé strany na zadní tyč, kde operuje osamocený Voky. Ten již má možnost zakončit, ale je v ostrém úhlu. Jeho střelecký pokus, který letí podél brankové čáry, nachází zapomenutého Fílu na druhé tyči, který jednoduchý balón doklepává do sítě – 1:2. (so) Za další dvě minuty si Marťas vychutnává před vápnem soupeře hned dva protihráče a pálí. Bohužel jeho nepříjemná střela míří pouze do středu branky přímo do koše připraveného brankáře. Podařilo se nám nadechnout se k lepšímu výkonu. Nesmíme ale zapomínat na zadní vrátka jako ve 28. minutě. Jeden z technicky vybavených soupeřů si bere balón ve středu hřiště a pouští se do úchvatného sóla, když přechází jako nůž máslem hned přes čtyři naše nešťastníky a z hranice šestnáctky pálí. Karpy musí ukázat své umění, když skákavou přízemní střelu s námahou vyráží na roh. Ve 35. minutě musí ze hřiště po jednom ze zákroků soupeře Voky. Sotva stojícího Vokyho nahrazuje Laky. Než jsme se rozkoukali, padáme o dvě branky. Poté se naše hra zlepšila a dostali jsme se na dostřel. Několikrát se nám podařilo domácí hráče dostat pod tlak, ale chybí nám lepší řešení finální fáze. Uvidíme, na co bude náš výkon stačit po přestávce.

     Do druhé půle nastupuje Ejdy s Kutlim místo dalšího zraněného Ludi a Marťase. Ve 45. minutě letí hned tři domácí kopáči do naší až příliš otevřené obrany. Na konci soupeřovy akce dělá poslední hráč kličku i vybíhajícímu Karpymu, ale dostává se až příliš ze střeleckého úhlu. Volí tedy příhru pod sebe na volného spoluhráče. Ten na malém vápně před naší opuštěnou brankou trestuhodně selhává, když jasnou kouli trefuje mizerně a ta končí v náruči vracejícího se Karpyho. Ve 47. minutě kopeme roh z pravé strany. Míč se několikrát odrazí v chumlu hráčů, až se dostává na kopačky Schürrleho, který má trochu času, aby propálil vše, co mu stojí v cestě – 2:2. (so) Hra tak dostává nový náboj. Bohužel vyrovnávací branka spíše nabudila domácí kopáče, kteří jsou více na balónu a tlačí se před naši branku. V 53. minutě se jeden ze soupeřů uvolňuje na velkém vápně, ale jeho střela letí doprostřed naší branky přímo do Karpyho rukavic. V 60. minutě zastavuje na levé straně jeden z protihráčů Pepu žlutým faulem. Za další dvě minuty tady máme znovu nájezd tří domácích kopáčů na posledního Holyho. Ten nejdříve dokáže soupeřovu příhru zblokovat, ale balón se odráží znovu na kopačky soupeře, který má možnost zakončovat do odkryté části naší branky. V další jasné příležitosti domácí znovu selhávají, když svoji střelu neumísťují nejpřesněji a Karpy skokem v poslední chvíli tečuje balón na roh. V 64. minutě jde místo Fíly na hřiště Domino. Bohužel v téže minutě soupeř zahrává přímák z levé strany. Balón letí do vápna, kde si proti němu vybíhá Karpy, který si sice pro sebe řekne „nech“, ale Marcel operující před ním ho zřejmě neslyší a jde po míči. Bohužel ho pouze lehce tečuje za sebe, kde jeden ze soupeřů prostě prázdnou branku už trefit musí – 2:3. :-@ V 67. minutě Lakyho střídá Marťas. Několik posledních minut ale hrajeme v křeči. Nejsme schopni podržet míč déle na našich kopačkách a soupeř ho okamžitě posílá do naší obrany. K brance soupeře se prakticky nedostáváme. V 74. minutě jdou domácí znovu do naší otevřené obrany. Na konci rychlého brejku čtyř hráčů proti dvěma našim nešťastníkům je krásná ulice středem hřiště, kam si nabíhá jeden ze soupeřů, který dělá kličku i vybíhajícímu Karpymu a zasouvá kouli do prázdné branky – 2:4. :-@ Je prakticky po zápase. Na nějaké zdramatizování utkání nemáme sílu. V další minutě si navíc místní kopáči dají kouli proti noze a z nějakých 20ti metrů trefují břevno naší svatyně. V 77. minutě si vytváříme po dlouhé době velkou příležitost, když balón letící za domácí obranu si na levé straně dobíhá Domino, který s ním letí do vápna. Bohužel než stihne naše tykadlo zakončit, přisupí k němu zezadu jeden ze soupeřů a ťukne mu do koule (myšleno do míče). V poslední minutě ještě dostává milosrdnou žlutou kartu konsternovaný Kutli, který má rudo před očima, když nezkousává stav zápasu a snaží se alespoň sestřelit jednoho ze soupeřů – naštěstí ho netrefuje naplno. A máme to za sebou.

     Po šíleném úvodu jsme se přeci jen zvedli a po celou první půli jsme domácím kopáčům byli více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel vyrovnávací branka byla pouze naší labutí písní dnešního zápasu. Spíše než fotbalovostí nás místní sestava dostala hlavami. Zatímco domácí dokázali udržet stabilní tempo po celé utkání, náš tým se nevyvaroval velkých výkyvů v koncentraci. Hlavně po naší druhé vstřelené brance jsme se dostali do velkého útlumu a nebyli jsme schopni delší dobu kombinovat. Je to škoda, protože kvalitní zápas byl určitě hratelný. Po několika vydařených utkáních dnes vázla komunikace. V posledním utkání podzimu se ale budeme chtít rozloučit určitě lepším výkonem než dnes. Tak příště ještě jednou – a za tři body !!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz