Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Přeštice 5:1 (2:1)

publikováno 01.11.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

1.11.2014 11. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (7), Kopáček L. (6), Cába (7), Holík (8), Kolář (6), Jílek (7), Gashi (6), Puchoň (8), Vokáč (9), Kutlák (8), Krejčí (6)

lavička: Krob (6), Troníček (6), Zavalaný (6), Matoušek (6)

branky: Vokáč 2x, Kutlák, Holík, Cába

     Náš mladší dorost se dnes musel obejít bez tří hráčů základu: Fakana, Kopáčka J. a Buška, kteří úspěšně zalepovali děravou sestavu staršího dorostu. Navíc povinnosti trenéra Sulka, který měl povinnosti na Viktorce, musel přebrat zaskakující kouč Šlechta. Přes tyto komplikace jsme hodlali utkání s týmem zespodu tabulky úspěšně a bez větších problémů zvládnout. Chtěli jsme potvrdit několikazápasovou vítěznou šňůru dalším poctivým výkonem.

     Ještě se naše lavička ani nestačí usadit a hned v 1. minutě rázně vstupujeme do zápasu. Ben rozehrává standardku od levé lajny. Balón letí do vápna, kde ho trochu štrejchne Fíla na zadní tyč, kam si zabíhá Voky, který kouli doklepne s trochou štěstí k pravé tyči – 1:0. (so) Ve 4. minutě operujeme před šestnáctkou soupeře. Kutli nabíjí nalevo do vápna Schürrlemu, který se pokouší obstřelit vybíhajícího gólmana. Ten se ale blýskne skvělým zákrokem, když přízemní pokus vykopává pryč od své branky. Několikrát se dostáváme na dostřel hostující svatyně, ale vždy nám zbývá udělat ještě poslední krok. Skóre se nám tedy zatím navýšit nedaří a na řadu přichází soupeř. V 16. minutě špatně založíme útok na levé straně a soupeř má ve středu hřiště dostatek času a prostoru, aby vymyslel krásnou ulici mezi našimi zadáky. Jeden z protihráčů se tak s balónem na noze dostává za naši obranu a samostatně postupuje středem hřiště na naši branku. I když si Karpy na jeho střelu sáhne, cestě balónu do své branky bohužel zabránit nedokáže – 1:1. :-@ Stále zkoušíme dobývat hostující šestnáctku, ale naší kombinaci schází více přesnosti. Ve 30. minutě po několikaminutové neurovnané hře Kutli předkládá balón z pravé strany do vápna, kam si nabíhá Voky. Ten se dokáže zbavit obránce, ale vybíhajícího gólmana poté již neprostřeluje. Ve 36. minutě Marcel vybojuje balón u pravé lajny a navádí si ho na střed. Poté ho přiťukává Fílovi, který možná pálí, možná přihrává na zadní tyč. Každopádně tam je připravený nehlídaný Kutli, kterému ale bohužel balón poskočí, takže proti jeho nepovedené střele se gólman stíhá přemístit a zasáhnout. Hned v další minutě táhne balón po levé straně Voky, který vzápětí posílá ideální zpětnou příhru do vápna. Tam si nabíhá osamocený Fíla, který svoji tutovku dokonale zabíjí, když z penaltového puntíku pálí pár metrů mimo branku soupeře. Minutu před koncem podnikáme pohlednou akci, když Schürrle vysouvá po pravé straně Kutliho, který se dostává za obranu, vybíhajícímu gólmanovi dělá v rychlosti kličku doprava, a i když je již poněkud z úhlu, zasouvá kouli do odkryté branky – 2:1. (so) Sice soupeře po většinu času tlačíme, ale nejsme produktivní a proto si do šaten odnášíme pouze jednobrankový náskok. Zpřesníme-li přihrávky a budeme-li zodpovědně hrát dozadu, jistě se něco urodí.

     Druhou půli začínáme úplně stejně jako tu první – brankou v soupeřově síti. Z pravé strany posílá Marcel centr před hostující branku, Fíla dostává gólmana poněkud pod tlak, takže balón propadá za oba hráče na zadní tyč, kde za sebou nechává svůj stín Voky, který kouli doklepává do sítě – 3:1. (so) Ve 43. minutě se ve větším počtu hráčů hrneme dopředu. Balón držíme v soupeřově šestnáctce na svých kopačkách. Následuje zpětná příhra na hranici velkého vápna, kam se vysouvá z našich zadních řad Holy, který si udělá posledního hráče a z osmi metrů jistě umísťuje kouli k levé tyči – 4:1. (so) V 45. minutě tady máme první střídání v našem týmu. Fílu střídá Tróňa. Ve 47. minutě poté Bena Marťas. V 54. minutě vbíhá na hrací plochu Ráďa místo Lakyho. V 58. minutě Marcel přepouští místo Dominovi. V 64. minutě kope Schürrle přímák z nějakých 25ti metrů. Gólman proti slunci vidí balón v poslední chvíli a s trochou štěstí ho vyráží přes břevno nad svoji branku. Máme několikrát možnost rychlého brejku do soupeřovy obrany, ale pokaždé pokazíme přihrávku. V 73. minutě kopeme roh z levé strany. Balón se po centru odráží zpět na levou stranu šestnáctky k volnému Ráďovi, na kterého zívá branka jako vrata. Ten ale svoji střelu namíří někam kolem vzdálenější tyče, kde se svojí příležitosti chopí Luďa, který skluzem doráží prudký balón do sítě – 5:1. (so) Za další dvě minuty jde ze hřiště vyfoukaný Kutli, kterého nahrazuje na posledních pár minut Ben. Utkání poté v klidu dotáhneme do úspěšného konce.

     Dnes jsme takovým profesorským výkonem přetlačili soupeře. Naší hře chyběla větší přesnost a koncentrovanost při zakončování našich příležitostí. Několik hráčů soupeře mělo již v nohách jeden zápas, což mělo vliv na jejich hru. Náš tým mohl dosáhnout výraznějšího vítězství, ale vytvářené příležitosti bohužel neřešili hráči ideálně. Přesto několik kopáčů dnes vyčnívalo nad ostatní. Pokud chceme příště více než potrápit aktuálního lídra tabulky, musí se všichni hráči odevzdat ze všech sil. Po několika utkáních s relativně slabšími soupeři nás nyní zřejmě čeká největší výzva podzimu. Určitě do zápasu půjdeme s tím, že hodláme soupeře obrat o všechny tři body. Podle toho ale je třeba se na tento zápas adekvátně připravit a přistoupit k němu. Tak chlapci – těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz