Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Jiskra Domažlice 1:3 (0:2)

publikováno 29.10.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

29.10.2014 9. kolo KPSD

sestava: Faltus (7), Přibáň (6), Spišský (7), Dušák (5), Černý (5), Kodar (5), Milan (6), Janda V. (7), Dušička (7), Toman (5), Vokhmintsev (5)

lavička: Gruncl (6), Konárek (3), Sklenář (6)

branky: Milan

     Na dnešní zápas s aktuálním lídrem krajského přeboru jsme se ještě před několika dny nesmírně těšili. Chtěli jsme se samozřejmě předvést v co nejlepším světle. Bohužel trenér Dejmek musel většinu času trávit nad počítáním padlých. Za několik posledních sezón snad nenastala situace, aby nebylo k dispozici pět stabilních hráčů základní sestavy plus několik dalších jako bonus. Každopádně fotbal je týmová hra, kterou nehrají jednotlivci ale celý mančaft. Nečekanou šanci ukázat se tak dostali hráči z lavičky, kteří se mohli stát hrdiny okamžiku. Střízlivě řečeno proti velmi silným Domažlicím jsme dnes mohli pouze překvapit.

     Od začátku utkání je patrné, že pokud nechceme tahat za kratší konec, musíme fotbalovou kvalitu, která je většinou na straně soupeře, nahradit obětavostí, důrazem a disciplínou. Často si musíme vypomáhat nedovolenými zákroky. Hned ve 2. minutě kope soupeř přímák z pravé strany. Balón letící do našeho vápna, kde ho naštěstí míjí hned několik dvojiček hráčů, míjí o pověstných pár čísel naší zadní tyč. Po většinu času mají míč na svých kopačkách hosté, ale do nějaké větší příležitosti je zatím nepouštíme. Jeden z klíčových okamžiků se odehrává ve 14. minutě, když sledujeme souboj Slávisty s jedním domažlickým tykadlem v naší šestnáctce. Slávista je dříve u balónu, ale situaci podcení a nechá se o kouli připravit. Poté již pouze tahá za záchrannou brzdu. Je nařízena penalta a žlutá karta jako bonus. Falty sice stranu vystihuje, ale proti razantní a dobře umístěné střele je bezmocný – 0:1. :-@ Hosté stále hrozí nejvíce ze standardních situací. Ve 21. minutě tak z levé strany kopou z nějakých 18ti metrů další přímák. Balón přeletí zeď postavenou našimi hráči a končí naštěstí pouze v boční síti. Ve 26. minutě si nafackujeme další branku. Nejdříve již poněkolikáté míjí vcelku jasný balón Duši, ale Kóďa s Příbou mají ještě několik možností, jak situaci zachránit. Kóďa u naší pravé tyče bohužel nejdříve až příliš přemýšlí, aby nakonec zvolil pokus o razantní odkop. Bohužel napálí pouze dotírajícího soupeře, od kterého se míč odrazí za všechny naše hráče včetně Faltyho. Důrazný soupeř má potom jednoduchou úlohu zasunout volnou kouli do prázdné branky – 0:2. :-@ Naši marodku pravděpodobně rozšiřuje Slávista, který se chytá za stehenní sval. Na hrací plochu vbíhá Grunclík. V další minutě máme ojedinělou možnost odpovědět, když se k balónu před šestnáctkou dostává Luky, který okamžitě pálí na soupeřovu svatyni. Utěšená střela ale končí pouze na břevně hostující branky. Po celý zbytek první půle se balón pohybuje spíše ve středu hřiště, kde naši hráči podstupují spoustu osobních soubojů. Hru se nám sice podařilo vyrovnat, ale dva zbytečné góly v naší síti určují ráz utkání. Na našich hráčích je jasně vidět, kdo dává zápasu všechny své síly a kdo se soubojů občas pouze zúčastňuje. Po pravdě řečeno, pokud bychom s utkáním chtěli něco udělat, museli by všichni hráči nechat na hrací ploše všechno a ještě jít štěstíčku trochu naproti. Každopádně máme před sebou ještě poločas a utkání končí až závěrečným hvizdem.

     Do druhé půle trenér Dejmek zkouší oživit hru posledními dvěma kopáči, které na lavičce ještě nachází. Kóďu s Maximem tak střídá Rest společně s naším náhradním gólmanem Sklínkou, který tentokráte místo své tři tyče vbíhá do středu zálohy!!! V 52. minutě vypustíme souboj ve středu hřiště a hosté okamžitě posílají na zteč jednoho ze svých snajprů po levé straně. Jeho následnou pumelici vyráží Falty od své pravé tyče na roh. V 57. minutě hosté prakticky rozhodují o osudu utkání, když naši hráči nejdříve přestávají hrát v domnění, že bude odpískán ofsajd. Bohužel nestíháme zareagovat na náběh jednoho ze soupeřů z druhé vlny, který se najednou ocitá za naší obranou a sype si to Faltymu v ústrety. Protihráč řeší situaci lobováním vybíhajícího Faltyho. Balón ještě zkouší stíhat Grunclík, kterému by se to i povedlo, ale místo odkopu skluzem zajede i s koulí za brankovou čáru – 0:3. :-@ Utkání v žádném případě nebalíme, ale soupeř nás prostě nepouští do významnější příležitosti. Až přichází 70. minuta a náš roh z pravé strany. Tentokráte jsme konečně důraznější a po centru od rohového praporku se míč několikrát odráží ve vápně, až se dostane k Lukymu, který nic nevymýšlí a pálí na branku. Žádná extra střela to sice není, ale míč hostujícímu gólmanovi propadá přes rukavice za jeho záda – 1:3. (so) V 74. minutě střídá Maxim vyfoukaného Kubu. Stále sledujeme bojovné utkání s velkým počtem osobních soubojů. Šancí je ale poskrovnu. Aby toho nebylo málo, v 80. minutě zůstává po jednom ze zákroků soupeře ležet na hrací ploše Příba, místo kterého tak na hřiště vbíhá Kóďa. V další minutě neudrží nervy na uzdě Rest poté, co mu je odmáván ofsajd a poněvadž máme nahráno, zakopává balón – za žlutou kartu. V 84. minutě Duši opět netrefuje balón na místě posledního a jeden ze soupeřů tak okamžitě podniká samostatný nájezd na naši branku. Chodský nájezdník ale svůj postup poněkud zpomalí, což našemu gólmanovi stačí k tomu, aby se důkladně připravil na jeho střelecký pokus. Falty doslova ustojí všechny náznaky soupeře a střelu nohou vyráží. V další minutě si pak ale náš kýpr vybírá slabší chvilku, když mu mezi prsty propadá relativně lehká střela ze střední vzdálenosti naštěstí pouze na roh. Pár minut před koncem máme ojedinělou možnost, když přečíslujeme hostující obranu. Balón tahá Rest, ale místo toho, aby ho přihrál před branku hned dvěma svým zcela volným spoluhráčům, situaci zabíjí svojí marnou koncovkou. A je tady konec trápení.

I v silně okleštěné sestavě jsme lídru soutěže byli důstojným soupeřem, ale je třeba si přiznat, že utkání jsme si prohráli svojí nedůvěrou ve vlastní síly. Branky jsme si prakticky sami nafackovali, když jsme špatně řešili jasné situace. Domažlice mají letos natolik silný a zkušený soubor, že naše zaváhání dokáží potrestat. Chyba se občas udělá, ale na hráči musí být vidět, že prostě chce a utkání dává všechno. Letos jsme odehráli několik zápasů, kde jsme soupeře přetlačili a zlomili právě týmovou hrou, kde každý článek souboru šlapal jako hodinky. Dnes pozorný divák musel chtě nechtě vidět u našich hráčů velké rozdíly v přístupu k zápasu. Bohužel ani ve zbývajících podzimních utkáních nenastoupíme ani zdaleka kompletní. Když nám tedy budou chybět rozdíloví hráči, musíme je prostě nahradit příkladným přístupem každého jednotlivce – ne že si prostě přijdu zakopat nebo zahřát lavičku. Fotbal bolí – proto také nehrajeme kuličky. Naši příznivci budou hned proti Přešticím chtít vidět, jak se má bojovat o vítězství, tak pojďme jim i sobě znovu dokázat, že to v nás je. I na Domažlice v letošní sezóně dojde – ale pouze budeme-li to opravdu chtít.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz