Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SK Slavia Vejprnice - SŠ Plzeň MD 1:3 (1:0)

publikováno 12.10.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

12.10.2014 8. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (7), Kopáček L. (9), Ženíšek (8), Bušek (8), Holík (7), Jílek (7), Fakan (7), Puchoň (7), Kopáček J. (7), Kutlák (7), Krob (6)

lavička: Gashi (7), Troníček (8), Zavalaný (6)

branky: Ženíšek 2x, Kopáček J.

     Po fiasku našich „starých“ jsme si chtěli nějaké body odvézt alespoň z utkání mladých pušek. Po s chutí odehraném minulém zápase jsme hodlali potrápit soupeře zlepšenou kombinační hrou. Do branky se po zdravotních problémech opět vrátil Karpíšek, což byla ta nejpodstatnější změna oproti minulému týdnu.

     Utkání jsme začali aktivně, držíme balón na svých kopačkách a snažíme se dostat na dostřel domácí svatyně. Ve 12. minutě se tak krátce po sobě dostáváme ke dvěma střelám zpoza šestnáctky. Fakyho i Pepova střela končí ale na stejném místě – metr od pravé tyče. V 15. minutě si Kutli dobíhá kouli u pravé brankové čáry a posílá ji pod sebe do vápna. Tam si nabíhá Pepa, který ale trochu zaváhá a proto jeho střelu stíhá skluzem zablokovat vracející se obránce soupeře. Ve 20. minutě Marťas sklepává náš aut Kutlimu, který vzápětí nachází Schürrleho. Ten si balón postrčí kolem obránce na pravou stranu šestnáctky, ale i když mu tam nabíhá spoluhráč, který by měl balón proti noze, bere vše na sebe a z otočky pálí bohužel mimo branku. Máme trvalý tlak, ale naše střely, ke kterým se dokážeme dostat, buď branku soupeře míjí, nebo chybí pověstný poslední krůček. Ve 26. minutě jsme důraznější u pravé brankové čáry, kde Marťas podstoupí vítězný souboj s jedním ze soupeřů a dává balón pod sebe do vápna. Bohužel ani Kutli ani Schürrle, kteří se v krátké době po sobě dostávají do zakončení, nedokáží z malého vápna prostřelit hráče před sebou. Ve 30. minutě Marcel posílá pěkný centr z pravé strany na přední tyč, ale Kutli se moc dobře nepopasuje se svým hlavičkováním a kouli trká vedle. V další minutě domácí podnikají ojedinělý průnik po levé straně, kde si jeden ze soupeřů povodí hned dva naše hráče a posílá balón na zadní tyč. Tam další z protihráčů trestuhodně zahodí tutovku, když má prasklý výplet, kterým promáchne nabízenou pochoutku. Ve 35. minutě Ejdy posílá krásný balón za obranu, který domácí zadáci podcení. Rozběhnutý Pepa se tak dostává oči v oči domácímu brankáři, na kterého ale vyzrát nedokáže, když se mu ho v jasné šanci podaří pouze nastřelit. Nedáš – dostaneš, platí v poslední minutě první půle. Celý poločas trpělivě spalujeme naše šance, aby nám domácí přibalili dáreček na odchod do šaten. Jednomu ze soupeřů se podaří na naší pravé straně proskočit mezi dvěma nedůraznými obránci a posílá nabídku do středu naší šestnáctky, kde nehlídaný soupeř přízemní střelou prostřeluje Karpyho v naší brance – 0:1. :-@ Po celý první poločas se prezentujeme aktivní pohlednou hrou, které chybí jediné – branky. Domácí nás probouzejí v poslední minutě. Pokud chceme něco se stavem zápasu udělat, rozhodně musíme zlepšit naši produktivitu.

     Do druhé půle protáčíme hráče. Domino, Tróňa a Ben tak střídají Marcela, Fakyho a Kutliho. Hned ve 43. minutě Pepa vletí do soupeřovy šestnáctky, kde ho jeden ze zadáků zbourá zezadu. Balón si na penaltový puntík staví Žéňa a nekompromisně trestá k levé tyči – 1:1. (so) Rychlé vyrovnání nás ještě více vrací do zápasu. Bohužel tentokráte si dlouho další příležitosti nevytváříme. Po takové neurovnané hře z obou stran přichází 55. minuta. K balónu se dostává Láďa a z pravé strany posílá ideální balón na zadní tyč, kam si nabíhá nehlídaný Pepa, který centr placírkou z první ošetří do odkryté části branky – 2:1. (so) V 61. minutě Tróňa tahá balón ze středu hřiště někam k rohovému praporku, ale poté ho posílá zpátky Dominovi, který ho posouvá proti noze opět Láďovi. Ten si zopakuje krásný gólový centr z před pár minut a tentokráte ve vápně nachází Žéňu, který si tam naběhl ze zadních řad. Ten má trochu času kouli si zpracovat, postrčit a nemilosrdně propaluje marně zasahujícího gólmana i s jedním z obránců – 3:1. (so) Vzápětí ještě jednou prostřídáváme lavičku. Kutli, Schürrle a Pepa jdou ze hřiště, kam se vrací celá lavička. V 67. minutě Marťas ustojí souboj na levé straně a míří si to do vápna soupeře. Bohužel jeho následná střela končí metr vedle bližší tyče. V 73. minutě sledujeme krásnou narážečku mezi Marťasem a Tróňou na hranici šestnáctky, aby první jmenovaný si to poté namířil gólmanovi v ústrety. Naše tykadlo je ale příliš zbrklé, i když má dostatek času balón si připravit. Takto ale pálí bez rozmyslu kolem vzdálenější tyče. V 76. minutě propadá balón na pravé straně za domácí obranu. Tam si nabíhá Domino, který má tři zadnice času, aby se dostal před brankáře a zkusil nějakou kulišárnu. To, co ale při svém zakončení provede, nečeká opravdu nikdo. Balón od jeho kopačky z hranice malého vápna končí několik metrů vedle bližší tyče. Konec zápasu dohráváme až příliš bezstarostně. Při našem závěrečném hurá fotbale jsme líní na krok dozadu a naši zadáci tak musí vyřešit několik ošemetných situací. Naštěstí těžce vybojované tři body si už vzít nenecháme.

     Naši hráči se dnes prezentovali kombinační hrou, kterou jsme ale dlouho nedokázali přetavit v míče v domácí síti. Naše produktivita byla zkrátka tak mizerná, že trenér Sulek po domácí brance začal propadat panice a skládat svoji funkci. Paradoxně ve druhé půli, ve které jsme si vytvořili menší tlak než před přestávkou, se nám podařilo utkání zaslouženě otočit. Proměňování našich příležitostí je stále to místo, kde nás tlačí bota nejvíce. Hra již začíná dostávat svoji tvář. Tak uvidíme, jestli v příštím zápase Chodské konto zatížíme více zásahy.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz