Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Dynamo ZČE Plzeň 5:0 (3:0)

publikováno 04.10.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

4.10.2014 7. kolo KPSD

sestava: Faltus (8), Přibáň (7), Grasl (7), Dušák (8), Janda F. (7), Milan (8), Janda V. (8), Kopač (7), Dušička (8), Konárek (8), Podolník (8)

lavička: Vokhmintsev (7), Toman (7), Sklenář (7), Mader (-), Filipovský (-)

branky: Konárek 2x, Podolník 2x, Milan

     Minulý týden jsme dokázali přetlačit ve velmi náročném utkání Klatovy na jejich hrací ploše. Dnes nás čekal další silný a tradiční soupeř z cyklodromu. Bohužel trenér Dejmek musel chtě nechtě začít počítat padlé. Vedle dlouhodobě zraněného Spišského nebylo k dispozici několik dalších členů jak základní sestavy, tak širšího kádru. Čekalo se, že hodně znát zřejmě bude absence naší, doufejme, že pouze na chvilku zadřené „převodovky“ Lintnera, ale i nepřítomnost ostatních hráčů (Kodar, Černý, Gruncl, Abelovszki) přidělala vrásky na již tak zvrásněném čele našeho kouče. Navíc další důležitý článek Kopač nastupoval se sebezapřením a se zatejpovaným objemově dvojnásobným kotníkem. Připraven nastoupit do hry byl tak i Sklenář – obvykle náš druhý gólman. Bylo jasné, že pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme podat zodpovědný týmový výkon.

     Od začátku utkání sledujeme fyzicky náročný boj plný osobních soubojů – hlavně ve středu hrací plochy. Hra se přelévá ze strany na stranu a čeká se na první větší chybu. Té se v 8. minutě dopouštějí hráči soupeře, když Pody ve středu hrací plochy dostává pod kontrolu nepřesný výkop soupeřova gólmana. Náš snajpr se s balónem na svých kopačkách otáčí, všímá si, že soupeřovi zadáci jsou poněkud dále od sebe a posílá kouli do ulice na nabíhajícího Resta. Ten se rázem ocitá za hostující obranou a je u balónu dříve než zvolna vybíhající gólman soupeře, kterého vzápětí prostřeluje – 1:0. (so) Trpělivě zkoušíme hrát svoji nátlakovou hru, ale zatím se do dalších větších příležitostí nedostáváme. Je ale dobře, že i naše zadní řady hrají pozorně a zodpovědně při zachytávání hostujících výpadů hlavně po křídlech. Na zajímavější situaci a hned gólovou si tak musíme počkat až do 23. minuty. S balónem si před svojí brankou chvilku hraje Falty a má dostatek času, aby si řádně rozmyslel svoji další akci. Diváci poté sledují jeho typický prudký balón až na soupeřovu polovinu, kde podstupuje úspěšný hlavičkový souboj Pody. Tomu se daří kouli ideálně posunout za sebe, kde již číhá starý lišák Rest. Poněvadž ho znovu domácí zadáci nechávají svému osudu, posouvá si míč do šestnáctky a opět vychází vítězně ze svého dalšího minisouboje se soupeřovým gólmanem, když balón posílá podél jeho padajícího těla k levé tyči – 2:0. (so) Ve 30. minutě dostáváme míč do šestnáctky soupeře, když Pody krásně naráží rozběhnutému Víťovi, který pálí na bližší tyč. Jeho rána je sice viditelně tečována vracejícím se zadákem na roh, ale dnes nepřesný sudí je jiného názoru. Balón stále vidíme pohybovat se většinou mezi oběma šestnáctkami, když si náš tým občas vybírá trochu toho oddychového času. Několikrát pozdě dostupujeme soupeře, ale naše zadní řady drží. V 38. minutě jeden z hostujících hráčů vyrábí fatální chybu, když dává dlouhou malou domů z levé strany svému gólmanovi, ale nevšimne si hladového Lukyho. Ten číhá za jedním ze zadáků a vystihuje soupeřův úmysl, když celkem v pohodě si do hostující šestnáctky dobíhá pro pomalý míč. I když se k němu stíhá vrátit jeden ze soupeřů, Luky se kličkou uvolňuje a i s trochou štěstí prostřeluje vyběhnutého gólmana – 3:0. (so) Do šaten odcházíme s velmi nadějným tříbrankovým náskokem, když jsme střelecky produktivní a využíváme chyby soupeře. Nesmíme ale polevit ve svém snažení, poněvadž hosté nám občas zatopit dokáží.

     Ve druhém poločase se nehrneme do bezhlavého útočení. Spíše se snažíme kontrolovat hru a čekáme na další možné chyby hostujícího týmu. V 53. minutě Rest podstupuje své místo Kubovi. Za další dvě minuty vidí jeden z protihráčů v rukou sudího žlutou kartu za blíže nespecifikovanou kritiku zřejmě jeho předchozího rozhodnutí. V 58. minutě si neodpustí několik poznámek ani Graslík po jednom ze soubojů v naší šestnáctce a už jí má také. V další minutě Pody proniká po pravé straně do vápna soupeře, ale tentokráte volí zřejmě to horší řešení. Bere vše na sebe, i když s ním běží hned dva jeho spoluhráči. Jeho přízemní střelu hostující brankář vykopává do bezpečí. V 61. minutě posadí Pody svůj roh z pravé strany na Bejkovu hlavu, který operuje na vzdálenější tyči. Jeho nadějný pokus ale o pár čísel míjí soupeřovu svatyni. Hned v další minutě Fery zpracovává svíčku padající na naši polovinu hřiště a vzápětí nachází volného Víťu ve středu hrací plochy. Ten ustojí následný souboj a nádherně vysouvá za hostující obranu Podyho. Náš šutér si to namíří do vápna, kde ho sice dostihuje jeden z protihráčů, ale Pody ho zasekávačkou dostává mimo hru a z levé strany velkého vápna posílá kouli po zemi přesně ke vzdálenější tyči – 4:0. (so) Neuběhne ani minuta, Luky získá balón a posílá prudký centr do vápna. Hostující brankář konečky prstů letící kouli posouvá před sebe, kde Bejk z otočky pálí na branku, ale gólman špičkou své kopačky jeho pokus vykopává. Ještě ale není konec našeho tlaku, když se vzápětí do velké příležitosti dostává Pody, který pálí tentokráte z pravé strany šestnáctky. Jeho ránu znovu gólman vyráží před sebe k Podyho nohám, který má sice dostatek času kouli si připravit a dopravit ji do odkryté branky. Bohužel náš snajpr je tentokráte příliš zbrklý a z první pálí pár čísel vedle pravé tyče. V 64. minutě Bejka střídá Maxim. V další minutě Pody svůj přímák z nějaký 25ti metrů z pravé strany zakroutí na bližší tyč. Hostující gólman ale tahá ze svého zásobníku skvělý zákrok, když tygřím skokem balón vyráží do bezpečí. V 73. minutě se hosté dostávají k asi nejnebezpečnější střele z 25ti metrů. Falty ale ukazuje, že je dlouhý tak akorát, když skáče ke své levé tyči a kouli dostává na roh. V 75. minutě přichází chvíle Sklínkova, když střídá bojovníka Kopyho, který přeci jen stále více cítí svůj kotník. V 78. minutě vidí jeden ze soupeřů další žlutou kartu za nemístné poznámky. V téže minutě Lukyho nahrazuje Oskar. V 84. minutě dáváme čuchnout Fílovi, který se jde postavit do naší branky místo jistého Faltyho. V další minutě se středem hřiště probíjí Víťa a je pár metrů před vápnem nemilosrdně zastaven jedním ze soupeřů. K balónu se staví Pody, zatímco někteří naši hráči zkoušejí imitovat prodlužování zdi. Pody toho využívá dokonale, když hradbu těl obstřeluje přesně k pravé tyči – gólman zřejmě nic neviděl – 5:0. (so) A po chvíli je tady konec zápasu.

     Zasloužené vítězství jsme si museli poctivě vybojovat, když jsme podali příkladný týmový výkon. Každý z hráčů si zodpovědně plnil svoje úkoly a vstřelené branky nám byly odměnou. Sice jsme si hlavně v první půli mnoho šancí nevytvořili, ale byli jsme produktivní, což nás uklidnilo do zbývajících minut utkání. Po přestávce jsme si tak mohli dovolit zahodit některé další zajímavé příležitosti. Při naší narůstající marodce hráči, kteří dnes dostali svoji příležitost, dokázali svým výkonem zastoupit chybějící kopáče. Pokud to takto bude fungovat i nadále a my budeme hladoví po úspěších, máme velkou naději uhrát slibný výsledek i v příštích náročných zápasech. Za týden v pro nás netradičním nedělním dopoledni zajíždíme na půdu namotivovaných Vejprnic. Všichni víme, co nás tam jako každý rok čeká – ale také víme, že se na těžký zápas dokážeme adekvátně připravit. Tak pojďme znovu trochu postrčit válec Sportovka směrem dopředu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery