Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

FK Tachov - SŠ Plzeň MD 0:4 (0:2)

publikováno 13.09.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

13.9.2014 4. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (7), Kopáček L. (7), Bušek (8), Ženíšek (8), Cába (8), Jílek (8), Fakan (7), Gashi (7), Kopáček J. (8), Troníček (7), Krob (7)

lavička: Kolář (7), Zavalený (7), Kutlák (7)

branky: Jílek 2x, Troníček, Kolář

     Dnes si chtěla naše mladá záloha napravit reputaci pokaženou několika posledními zápasy. Na hřišti našeho soupeře chtěli naši mladíci ukázat, že fotbal hrát nezapomněli. Trenér Sulek ale svůj tým bohužel v tomto týdnu neměl k dispozici, poněvadž většina jeho členů byla na seznamovacím kurzu. Byli jsme zvědavi, do jaké míry tato skutečnost ovlivní dnešní utkání. Na druhou stranu většina hráčů v týmu našeho soupeře se již zapojila do předchozího zápasu, což také mělo nemalý vliv na obraz hry.

     Hned ve 2. minutě posíláme po pravé straně dlouhý balón, který si zpracovává Martin. Následuje zpětná příhra před šestnáctku, odkud pálí Marcel. Přízemní střelu ale domácí gólman chytá. V 10. minutě Ben podstoupí vítězný souboj ve středu hřiště a posílá míč za domácí obranu. K němu se dostává Martin, ale chvilka zaváhání před vybíhajícím gólmanem ho stojí lepší pozici, takže je za pomoci vracejících se zadáků zablokován. V 19. minutě Josef nabíjí z levé strany Fakymu, který zpoza šestnáctky posílá svoji navštívenku domácímu gólmanovi. Razantní střela míří do levé šibenice, ale brankář se blýskne robinzonádou a boxuje těžký míč na roh. Ve 23. minutě letí balón zprava na rozbíhajícího se Martina, který ho napoprvé sice zkrotit nedokáže, ale dobíhá ho u levé brankové čáry. Tam se mu přes zájem dvou protihráčů daří kouli propasírovat na zadní tyč, kde operuje Honza. Ten sice balón z první netrefuje, ale včas se zorientuje a s trochou štěstí kouli přeci jen doklepává k pravé tyči – 1:0. (so) Jsme aktivnější a zaslouženě se ujímáme vedení. Naše další snaha ohrozit domácí branku ale není úspěšná. Chybí nám větší koncentrovanost ve finální fázi. Soupeřovy občasné výpady alespoň prozatím s úspěchem zachytáváme. Radujeme se tak až v poslední minutě úvodního dějství. Balón letí na domácí polovinu, kde si ho zpracuje Martin, který se následně s koulí u nohy otáčí a posílá na zteč Marcela. Ten podstupuje sprinterský souboj s jedním ze zadáků. Na levé straně domácí šestnáctky se Marcelovi daří zasekávačka, a i když je tísněn pálí přesně k levé tyči mimo dosah zasahujícího gólmana – 2:0. (so) Do šaten tak jdeme se zajímavým dvougólovým náskokem. Na některých domácích hráčích jsou již patrné známky únavy po absolvovaném předchozím zápasu.

     Do druhé půle nastupují Laky, Dominik a Ivan místo Martina, Honzy a Marcela. Ve 45. minutě se po levé straně uvolňuje Josef, balón zatahuje až k levé brankové čáře a posílá ho do šestnáctky. Tam nabíhají hned tři naši hráči, z nichž se k míči dostává Laky, který ho protlačí ponad gólmanem do sítě – 3:0. (so) Ve 45. minutě jsou na tahu domácí, když letí míč za naši obranu a jeden ze soupeřů jde z pravé strany sám na Kubu. Náš gólman se ho snaží vytlačit a dokonce blokuje první střelecký pokus soupeře. Nebezpečí ještě není zažehnáno, když odražený balón má pod kontrolou soupeř, ale toho Kuba tlačí ke své levé brankové čáře. Protihráči se sice daří poslat míč kolem Kuby, ale toho již zastoupí naši vrátivší se zadáci, kteří kouli odkopávají do bezpečí. V 54. minutě vystihujeme rozehrávku soupeře a Faky se již chystá vlétnout do šestnáctky. Jeden ze soupeřů tahá za záchrannou brzdu a vidí za svůj zákrok žlutou kartu. Nařízený přímák si bere na starost Ejdy, kterému se sice daří propálit postavenou zeď, ale prudký balón letí pouze do středu branky, kde číhá připravený gólman. V 60. minutě se Laky dušuje, že u rohového praporku pronesený komentář nemá na svědomí on ale soupeř. Sudí je ale jiného názoru a ukazuje mu žlutou kartu. V 63. minutě ještě jednou hromadně střídáme. Ze hřiště jdou Ben, Láďa a Josef. Místo nich se pak na hrací plochu vrací Martin, Honza a Marcel. Ve druhém poločase naše snažení několikrát zastavuje zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který si s některými situacemi hlavu příliš neláme. V 72. minutě musí Luďa stíhat rozběhnutého soupeře, který postupuje do naší šestnáctky. To se mu sice podaří, ale pouze za cenu žluté karty. Přímák z nebezpečné vzdálenosti domácí poté posílají metr nad naši branku. V 76. minutě Ejdy dostává více prostoru ve středu hřiště, takže má dostatek času přesně nacentrovat na levou stranu, kam si nabíhá Marcel. Ten utíká domácím zadákům, jde do vápna a obstřeluje vybíhajícího gólmana – 4:0. (so) V poslední minutě si balón ve středu hřiště bere Dominik, prochází domácí obranou jako nůž máslem, ale svoji střelu posílá pouze do vybíhajícího gólmana. Následná Marcelova dorážka si místo v domácí brance také nenajde.

     Naše mladé pušky mají za sebou první utkání, které měli prakticky po celou dobu pod kontrolou. Unavený soupeř se hlavně ve druhé půli nezmohl na odpor, čemuž se ale naši hráči bohužel přizpůsobili. Od většího přídělu domácí zachránila naše nekoncentrovanost při řešení některých situací i občasná „necitlivá“ rozhodnutí sudích. Je potřeba tento výsledek potvrdit i příště v dalším utkání, abychom si zvedli sebevědomí po nevydařených zápasech. Tak po seznamovacím kurzu zpátky na cvičiště.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz