Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

FK Tachov - SŠ Plzeň SD 0:4 (0:3)

publikováno 13.09.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

13.9.2014 4. kolo KPSD

sestava: Faltus (8), Janda V. (8), Grasl (7), Dušák (7), Janda F. (8), Milan (8), Lintner (9), Kopač (8), Dušička (7), Vokhmintsev (7), Podolník (8)

lavička: Konárek (8), Gruncl (8), Černý (7), Abelovszki (5), Přibáň (8), Sklenář (8)

branky: Lintner, Milan, Vokhmintsev, Podolník

     Po úvodních překotných dvou anglických týdnech, jsme se konečně vrátili do klasického zápasového víkendového rytmu. Zavítali jsme dnes do moderního sportovního areálu v Tachově. Náš soupeř se sice zatím pohybuje v dolní polovině tabulky, ale vzájemná utkání s naším výběrem jsou vždy vyhecovaná i z toho důvodu, že v našem týmu působí členové místního oddílu. Očekávali jsme tedy náročné utkání, které se navíc uskutečnilo na místní umělce, poněvadž počasí přírodnímu pažitu příliš nepřálo. Bohužel trenér Dejmek se bude muset delší dobu obejít bez zraněného Spišského, kterému jeho dlouhodobě problémový stehenní sval vypověděl poslušnost úplně.

     Začátek utkání se nese ve znamení naší aktivní hry, která velmi brzy začíná přinášet ovoce. Ve 3. minutě Pody dobíhá balón u levé brankové čáry a daří se mu poslat zpětnou příhru do šestnáctky. Tam kouli přebírá Dejv, který je sice pod tlakem, ale přes soupeřovo držení se dokáže obtočit kolem protihráče a navíc míří přesně. Na jeho přízemní pokus k pravé tyči je Mára, který na rozdíl od minulého ročníku již naši branku nehájí, krátký – 1:0. (so) Hned v další minutě míč letící na naši polovinu odtrkává zpět Fery. Padající kouli Maxim krásně prodlouží za sebe a vlastně i za domácí obranné řady, kam po hlavě vlétne Luky. Ten nechává soupeřovy zadáky za sebou a svůj samostatný postup zakončuje přesnou střelou z hranice šestnáctky pro změnu k Márově pravé tyči – 2:0. (so) Máme tady Lukyho premiérový zářez, domácí gólman tak musí podruhé v krátké době pro kouli dojít do své vlastní sítě a my jsme si lepší začátek na pro nás nepříjemné umělce nemohli přát. Soupeř nás zatím moc neprověřuje a v 15. minutě Falty tentokráte místo dlouhého výkopu volí dlouhý výhoz. S trochou štěstí dostáváme balón pod svoji kontrolu. Pody se uvolní a posílá míč do ulice za domácí obranu. Tam se pro změnu vydává Maxim, který si sice vyváží na zádech jednoho z domácích zadáků, ale přesto má dost prostoru, aby z hranice šestnáctky vyslal na Márovu svatyni svoji jedovku. Jeho razantní pokus nepostrádá přesnost, i on letos slaví svoji premiérovou trefu a Mára tak musí znovu lovit míč tentokráte u své levé tyče – 3:0. (so) Jsme stále aktivnější, ale Mára nám svým včasným výběhem několikrát kazí naše plány, když je u balónu dříve než naši dobíhající útočníci. Domácí se k ohrožení naší branky dostávají prakticky pouze po standardkách, které vcelku často nařizuje až příliš úzkostlivě pískající sudí. Hra je tak často kouskována, což nám do karet příliš nehraje. Přesto celkem v poklidu držíme nadějný náskok, ale do výraznější příležitosti se zatím nedostáváme. Je tady poločas.

     Do druhé půle nastupuje do naší branky Sklínka místo Faltyho, který se krátce před přestávkou blýskl svým výletem daleko za svoji šestnáctku po vyboxovaném přímáku. Ve 48. minutě zahráváme standardku z pravé strany. Márovi sice koule vypadává z rukavic, ale Bejk posílá svoji dorážku pouze do zasahujícího domácího gólmana. V 52. minutě zachytáváme balón ve středu hřiště a následná nabídka je směrována Podymu. Ten se ihned ocitá za domácí obranou, ale je až příliš překvapen Márovým vyběhnutím, takže místo dlouhé kliky zkouší kouli posunout právě podél gólmana. To se mu sice daří, ale míč končí metr vedle pravé tyče domácí branky. V další minutě Slávista nahrazuje Feryho. V 55. minutě Maxima, který v první půli dostal od Máry dárek v podobě koňara, střídá Rest. V 62. minutě, když sudí na sebe opět chvílemi strhává až příliš pozornosti, se nám podaří rychlý brejk. Po pravé straně za to příkladně bere Rest, který s balónem na noze doslova piluje pravou lajnu. Po chvíli si řekne, že by to mohlo stačit a posílá ideální přízemní míč do šestnáctky. Mára sice něco podobného vytuší a natahuje se po letící kouli – je ale krátký. Za ním číhající Pody tak má vcelku jednoduchou úlohu, když doklepává balón do zívající domácí svatyně – 4:0. (so) Vzápětí Bejka střídá Grunclík. V 64. minutě si domácí vytvářejí svoji největší příležitost, když jeden ze soupeřů si zabíhá středem hřiště za naši vysunutou obranu. Má sice balón na své kopačce, ale jeho střela z hranice šestnáctky je příliš slabá na to, aby Sklínku, který ji sbírá do svého koše, dostala z jeho klidu. V 66. minutě Podyho střídá Jiří a v 69. minutě Víťu Příba. V 72. minutě si Slávista neodpustí kopnutí do balónu po odpískaném ofsajdu a je za své počínání odměněn žlutou kartou. V další minutě tahá balón Grunclík po levé lajně a vzápětí nachází ve vápně Jiřího. Ten ale svoji snahu poněkud přehání, když ze zajímavé pozice pálí dva metry nad domácí branku. Utkání máme pod kontrolou, držíme balón a kontrolujeme hru. V 81. minutě vidí žlutou kartu i jeden ze soupeřů, který ve středu hřiště nemilosrdně kosí Dejva. V 86. minutě tady máme první ze dvou velkých soubojů Rest – Mára. Rest si zabíhá s balónem na noze za domácí obranu a předkopává si kouli kolem vybíhajícího Máry. Ten daleko před vlastní šestnáctkou našeho plejera kosí. V rukou sudího se objevuje vcelku milosrdná žlutá karta. Za další dvě minuty tady máme situaci jako přes kopírák. Znovu je u balónu dříve náš hráč, ale s tím rozdílem, že tentokráte se souboj odehrává v domácím vápně. Rest je opět dříve u míče a znovu se mu daří si ho krásně posunout kolem vybíhajícího Máry. Ten to jen tak nenechává a nemilosrdně ho sejme. Nějak nás ani nepřekvapí, že sudí situaci řeší přátelským rozhovorem s domácím gólmanem, ale tentokráte má připraven ještě bonus. Místo přestupku vytáhne dva metry před vápno a dle pozdějších pozápasových rozhovorů je nařízen !nepřímý! kop. Ještěže máme v zádech pohodlné vedení a vlastně i konec zápasu.

     Přijeli jsme si pro tři body a díky naší střelecké potenci na začátku utkání si je také odvážíme. Po celé utkání jsme byli lepším týmem, ale opět nám dělal velké problémy místní umělý povrch, který hrál do karet spíše domácímu celku. Naši hráči ale utkání neodchodili a snažili se o kombinační fotbal po celý zápas. Omlazený domácí tým hrozil pouze ze standardních situací, se kterými jsme si dokázali poradit. Příště nás čeká další soupeř z druhé poloviny tabulky, kterého ale v žádném případě nesmíme podcenit. Na umělce v Horšáku to totiž z naší strany bylo jedno velké trápení. Doufejme, že naši chlapci se tentokráte budou na domácí trávě chtít vytáhnout

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz