Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK SENCO Doubravka 0:4 (0:1)

publikováno 06.09.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

6.9.2014 3. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (3), Holík (3), Bušek (5), Ženíšek (4), Cába (3), Vokáč (4), Puchoň (3), Gashi (4), Kopáček J. (4), Kolář (3), Krob (4)

lavička: Fakan (3), Krejčí (3), Jílek (4), Kutlák (3)

branky: čtyři v naší síti

     Po nešťastném středečním utkání s Klatovy nás dnes čekal soupeř podobné aktuální formy, který také ještě neokusil hořkost porážky. Naše mladé pušky se dnes chtěli rehabilitovat a zvednout si sebevědomí proměňováním vytvářených šancí. Jak se později ukáže, sebevědomí si zvedl náš soupeř – SENCO. Ale popořádku.

     Hned v úvodní minutě si s námi hosté na pravé straně dělají prakticky, co chtějí. Jeden ze soupeřů u pravé brankové čáry postupně vyškolí Luďu se Žéňou a pohodlně nabídne tutovku svému spoluhráči. Ten ale v obrovské šanci pálí z našeho vápna metr nad Kubovu branku. Ve 3. minutě Voky posílá balón z pravé strany na hranici hostující šestnáctky, kde operuje Laky. Tomu se povede zbavit se soupeře, ale jeho následné zakončení postrádá přesnost a míč asi o metr míjí bližší levou tyč. V 8. minutě je na tahu pro změnu soupeř, který jde do naší obrany. Po přihrávce na levou stranu, má možnost jít na naši branku jeden z protihráčů, který po několika krocích pálí z velkého vápna naštěstí pár čísel vedle vzdálenější tyče. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu, když stáhne Josefa za dres. Zatím máme možnost sledovat kvalitní utkání z obou stran, plné osobních soubojů, kde se hra přelévá ze strany na stranu. Několik našich nadějných akcí se nám bohužel nedaří dotáhnout do konce. V 19. minutě se jednomu ze soupeřů daří projít přes celou šíři hranice šestnáctky zprava doleva a již může samostatně postupovat na naši branku. Jeho střela z hranice malého vápna jde naštěstí vedle bližší tyče – navíc ji Kuba v naší brance ošetří a vyráží pro jistotu na roh. Před oběma brankami sledujeme spíše náznaky příležitostí než nějaké velké šance. Přesto je zápas divácky atraktivní a je, co sledovat. Bohužel přichází 37. minuta a hosté zahrávají přímák z levé strany z nějakých 20ti metrů. Exekutor posílá balón kolem postavené zdi na vzdálenější tyč. Kuba kouli vidí a lehá si proti ní. Bohužel jde rukama shora po balónu, ne proti němu, a ten mu proklouzne pod jeho tělem až do sítě – 0:1. :-@ Gól do šatny určitě zamrzí, ale není nic ztraceno. Bohužel naše vytvořené příležitosti zůstávají opět nevyužity. Málo se tlačíme do zakončení.

     Do druhé půle trenér Sulek protáčí celou lavičku a mimo hru zůstávají Luďa, Jarka, Laky a Martin. Ve 43. minutě po závaru před hostující brankou podniká soupeř rychlý kontr, na jehož konci Kuba ve vlastní šestnáctce v poslední chvíli vyškrabuje balón z pod kopačky zakončujícího protihráče. V další minutě kopeme roh z pravé strany. Balón se od hradby těl odráží k nohám Josefa, ale ten v nadějné příležitosti vyprodukuje pouze pomalý pozdrav, který si hostující gólman v klidu sbírá na brankové čáře. V úvodních minutách druhé půle máme sice více ze hry, tlačíme soupeře před jeho branku, ale kde nic tu nic. V 55. minutě Žéňa předkládá nabídku Ivanovi, který je najednou zcela sám v soupeřově šestnáctce. Se svou možností ale naloží mizerně, když kouli pouze pohladí a ta končí metr vedle pravé tyče. Hned v další minutě Fíla vystihuje špatnou rozehrávku soupeře a má možnost jít do hostujícího vápna. Bohužel bylo by potřeba větší rychlosti, poněvadž ho doráží jeden ze zadáků a balón mu urve od kopačky, než si Fíla rozmyslí, co spáchá. V 62. minutě jsou tady hosté po delší době s výpadem do naší obrany, který se nám nedaří zpacifikovat. Situaci dva na dva se hostujícím hráčům daří vyřešit. Po příhře do vápna na první střelu soupeře ještě Kuba zareagovat dokáže, ale hned dva důrazní hostující hráči jsou u vyraženého balónu dříve a přes snahu našich zadáků pohodlně doklepávají kouli do naší sítě – 0:2. :-@ Bohužel než se stačíme rozkoukat, ihned po rozehrávce ze středového kruhu přicházíme úplně zbytečně o balón. Hosté tahají útok znovu po naší pravé straně, a poněvadž jsou naši hráči líní na krok, následná zpětná příhra před šestnáctku nachází zcela neobsazeného soupeře, který má spoustu času si balón připravit a najít si další volné místečko v naší síti – 0:3. :-@ Během dvou minut se tak z prakticky vyrovnaného utkání stává jednoznačná záležitost. V 65. minutě Ejdy zahrává přímák z pravé strany. Na jeho pokus letící na zadní tyč je hostující gólman sice krátký, ale míč končí bohužel pouze na břevně soupeřovy svatyně. Za další dvě minuty jsou tady hosté s dalším výpadem po naší pravé straně. Podobně jako při obdržených brankách neřešíme situaci jednoduše a postrádáme důraz. Protihráč se dostává s balónem na noze až do naší šestnáctky, ale tentokráte se Kuba vytasí s výborným zákrokem, když padá do střely a vyráží balón pryč od své branky. Ze hřiště odchází Josef s Vokym a jejich místa zaujímají Laky s Martinem. V 70. minutě Bena s Tomášem nahrazuje Luďa s Jardou. V 75. minutě Laky vyrábí zbytečný roh a z něj bohužel znovu zahřmí. Balón letí na přední tyč, kde nestíháme dostoupit soupeře, který s trochou štěstí přes hradbu těl dopravuje míč opět do naší sítě – 0:4. :-@ V 78. minutě Marcel skočí do odkopu jednoho ze zadáků a i když je tísněn, má dost prostoru, aby z malého vápna poslal kouli jinam než do číhajícího gólmana soupeře. Typická to záležitost.

     Našim mladým puškám opět zvlhl střelecký prach. Potom stačí udělat jednu chybu a naše sebevědomí je to tam. SENCu jsme sice byli vyrovnaným soupeřem, ale co je to platné, když umřeme jednak na neproměňování šancí a jednak na chyby v našich zadních řadách. Těm ale vůbec nepomáhají ostatní hráči, kteří sice chtějí hrát dopředu, ale zpátky to poněkud kulhá. Čtyřbrankový příděl je pak obrázek naší hry. Potřebujeme se dát dohromady a pokusit se alespoň přiblížit tomu hladovému souboru, který válcoval soupeře ve druhé půli v Přešticích. Naši mladíci už prokázali, že v nich něco je – akorát musí poctivě a zodpovědně odmakat každou minutu pobytu na hřišti a nečekat, že se soupeř porazí sám. Chybami se člověk učí – tak uvidíme, jestli budeme o něco chytřejší již příští sobotu v Tachově.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery