Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

FC Dynamo Horšovský Týn - SŠ Plzeň MD 1:2 (0:1)

publikováno 27.08.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

27.8.2014 14. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (7), Kopáček L. (7), Bušek (7), Ženíšek (8), Cába (8), Vokáč (7), Fakan (8), Gashi (9), Kopáček J. (7), Krejčí (7), Krob (7)

lavička: Jílek (8), Kutlák (7), Kolář (7), Zavalený (7)

branky: Krob, Kolář

     Po nepovedeném úvodním zápase se naši mladíci dnes rozhodně chtěli prezentovat zlepšenou kombinační hrou a pokud možno se vyvarovat chyb. Trenér Sulek měl oproti minulému utkání k dispozici více hráčů, takže mohl vyzkoušet různé varianty rozestavení.

     Začátek zápasu se nese ve znamení naší aktivní nátlakové hry, se kterou mají domácí hráči vcelku velké potíže. V 5. minutě vyráží po levé straně na výlet Ejdy, který postupně odsoudí do role statistů hned tři soupeřovy obránce a schovává svoji střelu za posledního zadáka. Domácí gólman se ale vytáhne, když robinzonádou vyráží nepříjemný balón od své levé tyče. Hraje se převážně na domácí polovině, ale zatím nám chybí přesnější finální příhra. Sudí od začátku utkání hru pouští, takže je k vidění spousta sporných a tvrdých zákroků. Po jednom ze soubojů v 18. minutě nejenže jeden ze soupeřů trefuje balón rukou, ale navíc jeho loket míří přímo na Josefův nos. Sudího píšťalka zůstává ale němá, Josef musí být ošetřen a do konce poločasu se na hrací ploše již neobjeví. Na hřiště tak musí Marcel. Ve 20. minutě jsou tady domácí se svojí první příležitostí a hned velmi nebezpečnou. Rychlý brejk táhnou dva protihráči, kteří před sebou tlačí pouze našeho jediného zadáka. Podaří se jim přihrát si balón v naší šestnáctce a následuje velmi nepříjemná střela na přední tyč. Kuba ale náš tým podrží, když míč nadvakrát dostává pod svoji kontrolu. V další minutě získává balón na své kopačky ve středu hřiště Martin, vyváží ho na pravou stranu a z hranice šestnáctky pálí. Jeho přesný pokus končí v domácí síti – 1:0. (so) Do přestávky chybí asi tak deset minut a nám jakoby začaly docházet síly. Domácí byli do této chvíle až na čestnou výjimku takřka neškodní, ale najednou se obraz hry obrací a bránit se začíná více naše mužstvo. Ejdy přestává unášet sudího „zajímavý“ metr a neodpustí si několik poznámek právě směrem k hlavnímu arbitrovi. Ten reaguje a ukládá naší střídačce, aby byl náš kapitán stažen ze hřiště, nebo přijdou na řadu karty. Na hrací plochu tak ve 35. minutě vbíhá Dominik Zavalený. Do přestávky přežijeme několik nepříjemných závarů před naší brankou, ale zasloužený hubený náskok zatím udržíme. Třicet minut předvádíme kvalitní hru, která nese své ovoce, ale konec poločasu nás zastihuje v útlumu.

     Do druhé půle nastupuje Ivan místo Martina a na hřiště se také vrací Josef místo Dominika Vokáče. Obraz hry je podobný úvodu první půle. Jsme opět aktivnější a vcelku se nám daří i kombinace. Domácí obrana ale zatím drží. V 58. minutě Laky střídá Filipa. Hned v další minutě je zřejmé, že trenér měl při předchozím střídání zlatou ruku. Faky zahrává přímák od levého rohového praporku. Prudký balón letí do vápna, kde se odrazí ještě blíže domácí brance. Nejrychlejší je právě Laky, který je u balónu nejdříve a hlavou ho dotrkává do sítě – 2:0. (so) V 60. minutě musí ze hřiště Dominik Zavalený, který má problémy s kolenem a další prostor tak dostává Ejdy. V 68. minutě trenér Sulek stahuje Fakyho, místo kterého si jde zahrát Dominik Vokáč. V další minutě podnikáme krásný rychlý útok, když po pravé straně potahuje balón Láďa, a vzápětí ho posílá na zadní tyč. Tam se zjevuje nehlídaný Laky před odkrytou brankou. Jeho zakončení je ale dost komické. Koule mu sklouzne po kopačce a domácímu gólmanovi se stačí pro líný míč pouze sehnout. Platí klasické: nedáš – dostaneš. Balón letí za naši obranu a naši zadáci jsou na rychlého domácího hráče krátcí. Samostatný postup soupeře na naši branku končí bohužel míčem v naší síti – 2:1. :-@ Utkání se nám tedy pěkně dramatizuje. Náš tým si ale postupně vytváří hned několik příležitostí. Tu první má na kopačce v 71. minutě Ivan. Dostává balón v domácí šestnáctce, efektně se obtáčí kolem jednoho ze zadáků a pálí na branku. Bohužel jeho pokus míří do středu branky, kde je připravený domácí gólman. Za další dvě minuty se míč po několika odrazech dostává v domácím vápně k neobsazenému Lakymu, který ho ale pouze nakouří do stojícího gólmana, i když si může místo v soupeřově brance dlouho vybírat. Na následný centr od rohového praporku si naskakuje Láďa, ale ve vzduchu se bohužel otáčí bokem, takže krásný balón netrefuje vůbec ideálně. V 75. minutě kope přímák z levé strany Petr. Hned dvakrát trefuje postavenou zeď, aby napotřetí zakroutil balón k bližší tyči. Domácí gólman s notnou dávkou štěstí vyráží nepříjemný míč na tyč a do rohu. I když domácí tým se pokouší skóre dorovnat, do nějaké vážnější příležitosti ho již naši hráči nepouštějí.

     Dnes jsme určitě předvedli kvalitnější výkon než v minulém zápase. Balón nás vcelku poslouchal a nebýt sudího, který utkání dost pouštěl a nechával bez povšimnutí několik sporných situací, mohlo být v soupeřově šestnáctce k vidění o několik zajímavých situací více. Až na několik výjimek jsme se dnes dokázali vyvarovat zbytečných chyb. Bylo vidět, že kluci hrají s chutí a dokázali utkání dovést k zaslouženému vítězství. Na dnes předvedených výkonech bude trenér Sulek určitě chtít stavět. Tak rychle zregenerovat a hurá do Přeštic.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery