Úvod » 2014/2015 » Starši dorost

FC Dynamo Horšovský Týn - SŠ Plzeň SD 1:3 (1:2)

publikováno 27.08.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

27.8.2014 14. kolo KPSD

sestava: Faltus (7), Přibáň (5), Grasl (6), Janda F. (6), Janda V.(7), Milan (6), Lintner (7), Kopač (7), Dušička (6), Spišský (7), Podolník (6)

lavička: Vokhmintsev (6), Konárek (5), Mader (5), Abelovszki (5), Dušák (6), Sklenář (-)

branky: Janda V. 2x, Podolník

     Dnes, netradičně ve středu, jsme absolvovali další utkání nového soutěžního ročníku na umělce nováčka z Horšovského Týna. A poněvadž vítězná sestava se nemění, trenér Dejmek také žádnou změnu neudělal. Věděli jsme, že bude těžké navázat na výborný výkon z úvodního zápasu. To se také dnes bezezbytku potvrdilo.

     Do utkání jsme vstoupili aktivně a podobně jako v úvodním utkání začaly přicházet šance. Bohužel tentokráte bez gólového efektu. Ve 3. minutě na konci naší akce vidíme Podyho příhru z pravé strany na osamoceného Spíšu ve středu hřiště. Ten ale bohužel poněkud podcení odskok balónu, takže z jeho pokusu o „koníčka“ se stává pamlsek pro domácího gólmana, který míč schovává ve svém koši. Máme sice balón na svých kopačkách, ale náš tlak je pouze platonický. Jednak se nedokážeme srovnat s místní umělkou a jednak nám přeci jen chybí více pohybu. Naše příhry jsou nepřesné a my nejsme schopni naše akce dotáhnout do zdárného konce. V 17. minutě pálí Pody zleva z nějakých 20ti metrů. Jeho střelu domácí gólman pouze vyráží před sebe. K volné kouli dobíhá Spíša, ale v jasné situaci z nějakých 10ti metrů vysoko přestřeluje místní zařízení. Ve 20. minutě udrží balón na hrací ploše Dejv, který od levé brankové čáry posílá centr na zadní tyč. Míč se odrazí od jednoho ze soupeřů k Lukymu, který zkouší pálit. Střela mu sice vůbec nesedne, ale koule se dostává k nehlídanému Podymu, kterému z malého vápna stačí balón pouze doklepnout do odkryté branky – 1:0. (so) Zdá se, že bychom mohli utkání dostat rychle pod kontrolu, ale to je opravdu pouze zdání. Ve 27. minutě sudí pouští hru a míč letí do naší šestnáctky. Vypadá to, že Fery má balón pod kontrolou, ale chybuje a při svém následném zákroku kosí dotírajícího soupeře. Jasná penalta, kterou domácí borec s jistotou proměňuje – 1:1. :-@ Sudí skutečně píská pouze výjimečně, takže i po zákroku na Spíšu v domácí šestnáctce hra pokračuje. Ve 32. minutě sice jeden z hráčů soupeře chvíli polehává na vlastní polovině. Arbitr ale znovu hru nepřerušuje a dokonce dává pokyn k rozehrání našeho rohu. Pody sice chvíli čeká, ale poté již balón posílá od pravého rohového praporku do domácího vápna. Tam si koule vysloveně nachází Víťu, který sklepává letící míč do soupeřovy sítě – 2:1. (so) Domácí lavička je na nohou (ve hřišti), ale sudí vše přechází s bohorovným klidem. Soupeře sice vůbec k ničemu nepouštíme, ale poněvadž jsme v našem útočném snažení jaloví, skóre se bohužel do přestávky nemění. Umělá tráva nám zatím dělá větší problémy, než jsme očekávali. Hubený náskok vůbec nic neznamená – jestliže nepřidáme branky, zaděláváme si na velké nervíky.

     Dvě minuty po přestávce nabíjí Dejv z pravé strany nabíhajícímu Podymu, který pálí ze středu šestnáctky. Domácí brankář se ale vytáhne a letící projektil vyráží na roh. V 51. minutě Víťa podstoupí souboj na levé straně šestnáctky a podaří se mu kouli prostrčit na Podyho. Ten pálí na branku, ale jeho pokus je zblokován jedním z domácích obránců. K odraženému míči se dostává jako první důrazný Víťa a z hranice malého vápna ho doklepává do odkryté části domácí branky ke vzdálenější tyči – 3:1. (so) A to již trenér Dejmek začíná míchat se sestavou a protáčí postupně celou naši lavičku. V další minutě tak Podyho střídá Rest. V 56. minutě jde na hrací plochu Duši místo Příby. V 61. minutě je stažen Spíša a na jeho místo nastupuje Maxim. V 66. minutě pro dnešek dohrál Luky, jehož točí Oskar. V 70. minutě pak Jiří nastupuje místo Bejka. A konečně v 73. minutě se protáčí i naši gólmani, když místo Faltyho si jde zbytek utkání do naší branky odstát Sklínka. Obrázek hry je stále stejný – držíme balón na svých kopačkách a snažíme se kontrolovat hru ale bez úspěšných útočných výpadů. V 78. minutě vyjíždí Fery po pravé straně a následně adresuje krásnou zpětnou příhru do vápna Restovi, jehož střelecký pokus končí někde u rohového praporku. V 81. minutě po našem rohu vracíme balón před domácí branku, kde Rest ještě sklepává kouli k Víťovým kopačkám. Ten je ale již příliš blízko domácímu gólmanovi, kterého pouze z metru nakouří. Zápas celkem v poklidu dohráváme. Tři body nám dnes zkrátka stačí.

     Očekávali jsme, že dnes to zřejmě bude úplně jiný zápas než ten minulý. Snaha nám sice nechyběla, ale prostě to nebylo ono. Svůj podíl přinesl místní umělý povrch, se kterým jsme se nemohli po celý zápas vůbec srovnat. Hodně nás sráží naše špatná střelecká produktivita - doufejme, že příště budeme úspěšnější. Soupeře jsme vyjma penalty prakticky k ničemu nepustili a odvážíme si tak po zásluze tři body, i když jsme si mysleli, že konto domácí týmu zatížíme přeci jen o něco více. Utkání jdou za sebou v hrozně rychlém sledu, takže je potřeba se rychle zkoncentrovat na další zápas v Přešticích. V žádném případě nesmí dojít k podcenění soupeře – tak opět v sobotu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery