Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014/2015 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FC Rokycany 4:5 (1:2)

publikováno 23.08.2014 (aktualizováno 31.07.2015)

23.8.2014 1. kolo KPMD

sestava: Karpíšek (3), Kopáček L. (3), Holík (4), Bušek (2), Kolář (2), Zavalený (2), Ženíšek (3), Gashi (3), Kopáček J. (4), Fakan (5), Krob (3)

lavička:

branky: Kopáček J. 2x, Fakan 2x

     Sezóna dnes začala i pro náš nově se tvořící tým mladšího dorostu. Tady prakticky z loňska nezůstal kámen na kameni a kromě čtyř mušketýrů zde budeme vídat samé nové tváře. Samozřejmě, že to bude chtít nějaký čas, aby se naše naděje dokázaly více sehrát. Proto je mrzuté, že trenér Sulek měl dnes k dispozici přesně jedenáct hráčů. Doufejme, že situace se příště radikálně zlepší. Náš soupeř z Rokycan na tom byl ale ještě o pár hráčů hůře.

     Do první a hned obrovské příležitosti se v 5. minutě dostává Martin, který se ve vápně soupeře ocitá zcela sám před subtilním gólmanem, ale v jasné šanci selhává, když pálí pouze do ležícího brankáře. K odraženému balónu se dostávají hosté a podnikají okamžitě rychlý brejk po svojí pravé straně, který musí zastavit až Luky žlutým zákrokem. V 9. minutě sledujeme málo vídanou situaci – čtyři naši hráči na jednoho zmateného hostujícího obránce. Zadáka se nám sice podaří dostat mimo hru, ale na konci naší akce je znovu Martin, který tentokráte zakončuje metr vedle levé tyče odkryté branky. Ve 12. minutě je k vidění ideální spolupráce naší bratranecké dvojice. Láďa posílá z pravé strany balón na zadní tyč, kam si nabíhá Josef, který nekompromisně zavěšuje – 1:0. (so) Hra se ale přelévá ze strany na stranu a ve 20. minutě po naší ztrátě balónu hosté vyrovnávají. Balón jsme potratili na naší pravé straně, soupeř nás vykombinovává a dostává míč do vápna, kde zcela nehlídaný protihráč z penalty pohodlně zakončuje – 1:1. :-@ Za další dvě minuty tady máme jednu z prvních situací, které nás budou strašit prakticky celý zbytek zápasu. Po našem rohu si kouli bere jeden ze soupeřů a uniká hned třem našim nešťastníkům, kteří se nedokáží vůbec zabezpečit. Svůj samostatný nájezd na naši branku z levé strany ale zakončuje střelou, která naštěstí míjí o nějakých dvacet čísel vzdálenější tyč naší svatyně. Ve 26. minutě se dostáváme do ideální situace dva na jednoho. Martin vybídne ke skórování Fakyho, kterému se ale vede zle nedobře, když balón pouze shora lehce pohladí špunty své kopačky. Línou kouli poté soupeřův gólman v klidu schovává ve své náruči. Za další dvě minuty se nám znovu daří na pravé straně vykombinovat protihráče, když Dominik nachází v šestnáctce Martina, který se ale místo zakončení ještě s balónem na noze otáčí a posouvá míč dále na nabíhajícího Fakyho. Jeho střela z hranice velkého vápna poté prolétá metr nad hostující brankou. Hned v další minutě míč lacině propadá za naši obranu, kam si nabíhá jeden ze soupeřů, který tak jde okamžitě proti vybíhajícímu Kubovi. Ten vystihuje směr protivníkova zakončení a balón výborným zákrokem vyráží na roh. Ve 30. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zatahání Josefa za dres. Běží 35. minuta a náš tým rozehrává přímý kop. Balón ale posíláme nesmyslně přes střed hřiště, kde ho zachytí soupeř a okamžitě vyráží do brejku po své pravé straně. Hostující rychlík uniká svému strážci a tentokráte svůj samostatný nájezd bez problémů proměňuje – 1:2. :-@ Když jsme nedokázali proměnit ani nejvyloženější příležitosti, které jsme si dokázali vytvořit, trestá nás soupeř, který naše chyby v obranných řadách využít dokáže. Snahu našim hráčům upřít nelze, ale vázne komunikace, chybí sebedůvěra, naši hráči se špatně zabezpečují a nedokáží najít obranu proti rychlým hráčům soupeře. Každopádně máme celý poločas na otočení zápasu.

     Ve 45. minutě posíláme ideální balón za hostující obranu, kam si nabíhá Dominik. Ten hodlá přelobovat vybíhajícího gólmana, což se mu sice daří, ale se směrem jeho pokusu je to již horší, takže míč končí metr vedle pravé tyče. Za další dvě minuty posílá na hostující branku svůj projektil z nějakých dvaceti metrů Petr, ale proti jeho pokusu se vytáhne hostující gólman, který ho tygřím skokem vyráží na roh. Ve 49. minutě je na tahu pro změnu soupeř, který vymýšlí ideální ulici středem hřiště mezi naše až příliš rozestoupivší se stopery. Zakončující protihráč ale pálí z hranice šestnáctky naštěstí pouze vedle levé tyče. V další minutě letí míč pro změnu tentokráte za obranné řady soupeře, kam si nabíhá opět Dominik, ale jeho zakončení hlavou, když je sám před gólmanem, postrádá veškerý smysl. Po několika sekundách nechá na svojí pravé straně hostující expres za sebou supícího Lukyho a valí se do našeho vápna. Proti jeho střele se ale vytáhne Kuba, který skáče do střely a letící balón vyráží na roh. V 54. minutě zahráváme roh z pravé strany. Míč se snese na střed malého vápna a domácí obránci nechávají Josefovi dostatek času, aby se o kouli popral a dokázal jí propíchnout až do hostující sítě – 2:2. (so) V další minutě si navíc bere balón Faky nějakých 25 metrů od branky. Udělá si místo a krásnou střelou vymetá pravou šibenici hostující branky – 3:2. (so) Z otočení zápasu se radujeme pouze dvě minuty. K dorovnání výsledku stačí jediný hráč soupeře, který po své levé straně přechází postupně přes čtyři naše hráče, aby z takřka nulového úhlu od brankové čáry překvapil i Kubu v naší brance – 3:3. :-@ Nám se ale daří okamžitě odpovědět. Josef udrží balón na levé straně a posílá ho na střed hřiště Fakymu. Ten se opět dokáže uvolnit a jeho následný pokus z nějakých 18ti metrů končí v soupeřově síti – 4:3. (so) Tentokráte držíme vedení asi pět minut. V 63. minutě stačí soupeři již poněkolikáté poslat balón za naši obranu, aby rokycanský expres ukázal svoje koncová světla Lukymu, udělal kličku i Kubovi před naší brankou a zasunul do prázdné branky – 4:4. :-@ No a za další dvě minuty vidíme další podobnou situaci. Tentokráte míč letí středem hřiště za naši obranu, kde se jeden ze soupeřů uvolňuje a pálí na branku. Kuba si na balón sice sáhne, ale je to málo – 4:5. :-@ V 67. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za držení Josefa. V 75. minutě ještě žlutou kartu dostává Martin za přerušení jednoho ze soupeřů. Náš závěrečný tlak je pouze platonický. Sice se naši kopáči snaží, ale své chyby již napravit nedokáží. Čas se krátí a my situace řešíme až příliš zbrkle. Z divokého utkání tak odcházíme bez bodového zisku.

     Na našich hráčích byla až příliš vidět nesehranost a malé sebevědomí. U obou celků prakticky neexistovala záložní řada. Balóny létaly většinou za chybující obrany. Bohužel více chyb dokázal vyprodukovat náš tým a to i při zakončování našich šancí. Proto jsme dnes odešli poraženi. Bude potřeba konsolidovat hlavně naše obranné řady, které měly obrovské problémy prakticky s každým balónem, který letěl do jejich prostoru. Když se nám již podařilo otočit vývoj utkání, nedokázali jsme udržet koncentraci a vzápětí inkasovali. Každopádně z chyb je potřeba se poučit a dále na sobě pracovat. Čeká nás velká porce zápasů, ve kterých se budeme moci předvést. Je pozitivní, že jisté náznaky fotbalovosti se přeci jen u několika jednotlivců pozornému diváku zahlédnout podařilo. Tak vzhůru do Horšovského Týna.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz