Úvod » 2013/2014 » Mladší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň MD 3:2 (1:1)

publikováno 07.06.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

7.6.2014 25. kolo KPMD

sestava: Sklenář (5), Šebesta (5), Bušek (6), Gruncl (5), Havelka (4), Přibáň (6), Grasl (6), Fakan (5), Mader (6), Milan (6), Dušička (7)

lavička: Kolář (6)

branky: Dušička, Milan

     Naše mladé pušky se loučily se svojí soutěží v dnešním zápase proti aspirantovi na celkové vítězství. Trenéru Sulkovi se bohužel dnes nahlásilo pouze dvanáct kopáčů, poněvadž Cába s Dušákem nestihli spoj. To byla sice velká komplikace, ale na druhé straně spousta domácích hráčů již měla v nohách předchozí zápas, čímž se karty poněkud vyrovnaly. Náš tým chtěl dnes nechat zapomenout na minulý poločasový výbuch proti ZČE.

     První se do zápasových statistik zapisuje v 8. minutě Šéba, když vidí v rukou sudího žlutou kartu za zájezd do jednoho ze soupeřů. V 11. minutě Fakymu při jednom ze soubojů přišlápl protihráč koleno, takže na hrací plochu musí Laky. Za další dvě minuty Bejk na levé straně vymotá hned dvojici protihráčů a posílá balón do vápna. Laky ale v záklonu hlavičkuje metr nad břevno domácí branky. V 16. minutě Laky posílá kouli za domácí obranu, kam sprintuje Bejk. Ten je rychlejší než domácí zadáci a pálí z velkého vápna. Přestože si brankář na letící projektil sáhne, koule končí v síti – 1:0. (so) V další minutě letí míč před soupeřovu branku. Tísněný Bejk hlavičkuje pár čísel nad břevno. Ve 22. minutě posílá Hanz nadýchaný balón do vápna. Bejk v nadějné pozici míč pouze lehce lízne a koule končí pár čísel vedle pravé tyče. Ve 29. minutě Šéba centruje z pravé strany, ale Graslíkova hlavička končí opět mimo domácí branku. Za další dvě minuty hned tři naši hráči zajíždí do jednoho technicky vybaveného protihráče. Žlutou kartu za svůj zákrok vidí Graslík. Ve 33. minutě se k odraženému balónu dostává Luky, který se zpoza velkého vápna opírá do míče. Jeho utěšená střela razítkuje břevno a balón se metr před brankovou čarou odráží zpět do pole. Graslíka střídá Faky. Ve 36. minutě musí Graslík zpátky do hry, poněvadž Bejk má roztržené koleno. V poslední minutě vidí Hanz zbytečnou žlutou kartu, když zastavuje soupeře na levé straně. Bohužel domácí nás trestají z nařízeného přímáku, když Víťa jde do tunelu a na zadní tyči jeden ze dvou neobsazených hráčů hlavičkuje do prázdné branky – 1:1. :-@ Opět dojíždíme na neproměňování našich příležitostí. Domácí hráče naopak branka v poslední minutě určitě nakopne.

     V 45. minutě jeden z místních kopáčů projíždí jako nůž máslem po naší levé straně a centruje do vápna. Tam jsou naši zadáci nedůrazní a jeden ze soupeřů doráží kouli do naší sítě – 1:2. :-@ Na hřiště jde Bejk místo Oskara. Oskar ale musí ve 48. minutě zpátky na hřiště, poněvadž Hanz se zranil a dnešní utkání pro něj končí. Zbytek zápasu tak musíme absolvovat s hráči, kteří jsou aktuálně na hrací ploše. V 53. minutě Šéba centruje z pravé strany do vápna, kde Bejk posílá svojí hlavičku do levé tyče domácí branky. Balón se poté odráží přesně do gólmanovy náruče. V 56. minutě letí míč za domácí obranu, kam si nabíhá Laky. Jeho střela z levé strany ale končí vedle zadní tyče. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za nemístné komentáře. No a za minutu se domácí vyhýbají ofsajdové pasti, když si jeden protihráč zabíhá za naši obranu, dělá kličku doprava Víťovi a pohodlně zavěšuje – 1:3. :-@ Není nač čekat. Víťa si sahá na balón, pouze když ho vytahuje ze své sítě. Pokud chceme s dnešním zápasem něco udělat, musíme na hřišti nechat v posledních minutách úplně všechno. V 64. minutě tlačíme soupeře do jeho šestnáctky. Bejk nachází na malém vápně Lakyho, který v jasné příležitosti míjí pravou tyč snad o pět metrů. Za další dvé minuty vidí žlutou kartu Grunclík, když zastavuje jednoho z rozběhnutých soupeřů. V 68. minutě vykřesáváme naději, když náš centr do vápna domácí gólman pouze vyráží před sebe. U volné koule je nejdříve Luky, který ji lehce pohladí a ta se sotva dokutálí za brankovou čáru – 2:3. (so) V další minutě podnikáme pohlednou rychlou akci, na jejímž konci je Bejk, jehož střela z levé strany velkého vápna končí bohužel půl metru nad brankou. V 74. minutě vidí jeden ze soupeřů za ostrý zákrok žlutou kartu. A vzápětí je tady další žlutá karta pro domácího hráče – tentokráte za nevhodné komentáře. Máme tady hektický závěr. Domácí šetří síly i čas častým střídáním. Z posledních sil se zkoušíme tlačit před domácí branku, ale nemáme dost trpělivosti a ani štěstí při našem počínání. Domácí hráči si silou vůle důležité tři body pohlídají.

     Oba týmy si v parném dni vytrpěli své. Opět věčná škoda našich neproměněných šancí. Klatovy dnes byly určitě k poražení. Naše hráče musíme pochválit, že do konce zápasu se opravdu vydali ze všech sil. Bohužel chybělo nám více klidu při řešení některých herních situací. Herně jsme domácí tým předčit dokázali, ale tomu stačilo několik našich chyb a při strašné produktivitě našich kopáčů tak dosáhli tímto vítězstvím na titul. Když se podíváme na celou sezónu, je tady zřejmý herní posun. V několika jarních zápasech jsme se prezentovali zlepšenou kombinační hrou. Hráči si pomalu začali sedat, ale konečné páté místo odráží celé naše letošní účinkování. Každopádně je na čem stavět a doufejme, že kopáči, kteří končí v mladším dorostu, se plnohodnotně dokáží zapojit do výkladní skříně našeho slavného klubu – drýmtýmu starších dorostenců. I našim mlaďasům ale musíme za celou sezónu poděkovat a popřát jim další výkonnostní růst. Tak na letním soustředění pánové.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery